Ценова и логистична политика на Tavex

Споделете тази статия

Уважаеми клиенти,

 

Тавекс ЕООД е компания, за която прозрачността е основен приоритет и вярваме, че това е наша отличителна характеристика. В тази връзка, искаме да обърнем внимание на обявените от Тавекс ЕООД цени на златни и сребърни инвестиционни продукти в контекста на така създалата се обстановка около COVID 19. Продажните цени на златните и сребърните инвестиционни продукти са осезаемо завишени спрямо стандартните, с които сме работили до този момент. Основните причини са както по линия на търсенето, така и на предлагането, като някои от тях са:

  • Към момента се регистрира огромен ръст при търсенето на инвестиционно злато на всички пазари, а наличностите се изчерпват за изключително кратко време
  • Почти всички дилъри на инвестиционно злато и сребро, които се занимават с търговия на благородни метали на едро, също са увеличили премиите на всички златни и сребърни продукти
  • При много голяма част от рафинериите и монетните дворове има значително по-дълъг период на изчакване на доставките заради множеството поръчки, които се натрупват, а някои отказват да поемат и нови такива
  • Един от най-сериозните проблеми в текущата обстановка е логистиката. Хиляди транспортни връзки са прекъснати, отменени са полети и физическото придвижване на физическо злато и сребро до определена локация е затруднено до максимална степен.
  • Няма абсолютно никакво предлагане на вторичния пазар, т.е. няма клиенти, които биха желали да продадат инвестиционното си злато, което е допълнително утежнено от невъзможността ни да отворим обектите си
  • В контекста на горепосочените фактори се наблюдава своеобразен разрив между цената на физическия благороден метал и цената на борсовите деривати в благородни метали, при който премиите на пазара на физическо злато и сребро са значително завишени.

Надяваме се, че това разяснение внася достатъчно прозрачност относно ценовата ни политика към текущия момент. В тази обстановка и при тези ценови нива силно препоръчваме да обмислите внимателно и преразгледате решението си за инвестиция в злато и сребро. Държим да отбележим, че Тавекс ще продава единствено и само налично злато и сребро, което има на територията на България, до изчерпване на количествата и запазва правото си да откаже поръчката при изчерпана наличност. Възможно е забавяне в обработването и доставката на онлайн поръчки при струпване на голям обем такива. Не поемаме ангажимент за бъдещи доставки от чуждестранни партньори поради нарушени транспортни връзки.

При евентуална благоприятна промяна на гореописаната ситуация ще работим в посока нормализиране на ценовите нива на златните и сребърните инвестиционни продукти.

Бъдете здрави!

С уважение,

Екипът на Тавекс

Споделете тази статия
Категори:
Цена на златото (XAU-BGN)
3125.94 BGN/1Oz + 0.01 BGN
Цена на среброто (XAG-BGN)
38.9321 BGN/1Oz + 0.00 BGN
RSS

Получавайте Tavex новини на пощата си.

Получавайте най-актуалните статии от блога и всеки нов брой на “Златен вестник”.

Абонирайте се

Коментари

Дачко Дачков
22.03.2020, 19:16

Минния сектор затваря и/или фалира,дилърите затварят поради липса на продукция или карантина,границите затворени,десетки трилиони печат на банкноти,дългова криза,очаквана безработица в най-добрия случай 30 %-перфектната буря...чак си мисля за свръхестествена намеса :)

Добавете коментар

Влезте във Вашия профил, за да може да оставите коментар по статията.

Цена на златото (XAU-BGN)
3125.94 BGN/1Oz + 0.01 BGN
Цена на среброто (XAG-BGN)
38.9321 BGN/1Oz + 0.00 BGN
RSS

Получавайте Tavex новини на пощата си.

Получавайте най-актуалните статии от блога и всеки нов брой на “Златен вестник”.

Абонирайте се

Най-четени

„Придобива ли златото БАЛОНОПОДОБНИ характеристики“

10 интересни факти за долара, които не знаете

Пътят на златото 3.0

Валутните войни и скритата цена на евтините пари

Кога парите не са пари?

Владо Каролев: Не чакам нищо от държавата

Магърдич Халваджиян – Готов ли си за война, защото „няма невъзможни неща“?

Препоръчани

Пътят на златото 2.0

Менис Юсри: Не можете да имате достатъчно от това, от което не се нуждаете наистина

Магърдич Халваджиян – Готов ли си за война, защото „няма невъзможни неща“?

Владо Каролев: Не чакам нищо от държавата

Георги Ганев: Нездравите парични режими пречат на възстановяването – Видео

5 универсални начина да разпознаете фалшива банкнота

 

Получавайте първи най-актуалните статии от блога и всеки нов брой на “Златен вестник”.

Инвестирайте в злато с Tavex
Kъм магазина
0 ПРОДУКТ