Обратно

1 унция сребърен австралийски лунар Тигър 2022

1 унция
999.9
Австралия


1 унция сребърен австралийски лунар Тигър 2022


Основна информация

 

  • 99.99% чисто сребро
  • Номинална стойност:1 австралийски долар
  • Нов дизайн на основния мотив на всеки 12 години
  • Мат-гланц ефект и богата детайлност на изображението
  • Законно платежно средство
  • Гарантирано приемане от търговци на благородни
    метали, банки и инвеститори
  • С инвестиционна и колекционерска стойност
  • Подходяща за подарък

 

Лицевата страна на монетата показва: кралица Елизабет II, текст “ELIZABETH II”, текст “AUSTRALIA”, номинална стойност, тегло, чистота на среброто, както и инициалите “JC” на дизайнера Джоди Кларк, създал изображението на кралицата.

Обратната страна на монетата изобразява тигърче, което следва своя родител по скалист терен с папрати и бамбук. В дизайна са включени и китайският символ за „тигър“, надпис „Tiger 2022“ и монетния знак на The Perth Mint’s „P“.

Китайският лунен календар е изпълнен с дългогодишна традиция и силна символика. Той следва 12-годишен цикъл и чества различно животно през всяка една от годините: мишка, бик, тигър, заек, дракон, змия, кон, овца, маймуна, петел, куче и прасе. Китайците вярват, че животните оказват дълбоко въздействие върху личността. 

 

Знака на годината на тигъра носят родените през 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 и 2022 година.

Смята се, че родените в годината на тигъра въплъщават духа на живота и имат постоянен стремеж към постигане на своите цели. Те са уверени, родени са лидери и винаги са готови да демонстрират своя авторитет. Хората, родени в годината на тигъра, не отстъпват, ако бъдат въвлечени в битка. Те дават всичко, за да достигнат върха и там се чувстват най - добре . Същевременно с това те са привлекателни и магнетични, но дивата им природа често се проявява чрез промени в настроението и силна емоционалност. Със своята чувствителност по природа,  добро сърце, блестящ  ум и оптимистична позиция към живота, те лесно се превръщат в  любимци на мнозина. Австралийската сребърна монета с годината на тигъра е идеален подарък за всеки, когото обичате или уважавате, на когото искате да покажете привързаност или да отдадете почит на конкретни добродетели.

 


Защо да поръчате онлайн

Доставка до всяка точка на страната
Богата гама продукти, винаги в наличност
Дискретна и бърза доставка
Застраховка на пратката