1/2 унция сребърна монета бебе Куче - Стара цена: 169 лева. - Tavex
40% отстъпка
Обратно

1/2 унция сребърна монета бебе Куче – Стара цена: 169 лева.

1/2 унция
9999
Австралия


Пъстра и ведра детска сребърна монета, посветена на годината на Кучето. Идеален подарък за младите колекционери, игриво подхвърляне към възрастните и припомняне на безгрижните моменти от детството и перфектен подарък за новородени. Дизайнът е съчетава древен китайски символ и изображение на бебе Лабрадор – една от най-интелигентните и ведри породи кучета. Монетата е с лимитиран тираж и е поднесена в специална кутия, обшита с плюш и цветна опаковка. Вземете сега с 40% отстъпка. Стара цена - 169 лева. Вижте и един от най-ценените сватбени подаръци с 40% отстъпка тук.


Основна информация 

  • 99% чисто сребро
  • Номинална стойност: 50 австралийски цента
  • Емитирана през 2018г.
  • Цветен тематичен дизайн
  • Индивидуална кутия
  • Сертификат за автентичност
  • Законно платежно средство в страната-емитент
  • С колекционерска стойност
  • Подходяща за подарък

 

Дизайн 

Лицевата страна на монетата показва: кралица Елизабет II, текст “ELIZABETH II”, текст “AUSTRALIA”, номинална стойност, година на отсичане, тегло и чистота на среброто, инициали “IRB” на дизайнера Иън Ранк-Бродли, създал изображението на кралицата. 

Обратната страна на монетата изобразява: цветна картина на бебе Лабрадор, разопаковащо подарък, надпис “YEAR OF THE DOG” (година на кучето), тегло и чистота на среброто, буква “P”, с която Perth Mint означава монетите си.

 

Символика

Китайският лунен календар е изпълнен с дългогодишна традиция и силна символика. Той следва 12-годишен цикъл и чества различно животно през всяка една от годините: мишка, бик, тигър, заек, дракон, змия, кон, овца, маймуна, петел, куче и прасе. Китайците вярват, че животните оказват дълбоко въздействие върху личността.

Знака на годината на Кучето носят родените през 1922 г., 1934 г., 1946 г., 1958 г., 1970 г., 1982 г., 1994 г., 2006 г., 2018 г. Тези хора са честни, искрени и верни.  Помагат на другите и са склонни да поставят чуждия интерес пред техния собствен. Имат развито чувство за почтеност. Обикновено са открити и коректни във всичко, което правят. Ценят спкойния живот, тихите срещи с приятели и общуването със семейството. Понякога са консервативни, предпазливи и се тревожат прекалено много. Умът им е винаги нащрек и работи бързо. Родените в годината на Кучето общуват прямо и не обичат заобикалките.

 

Производител

Perth Mint е световно отличен монетен двор и рафинерия на благородни метали. Намира се е в град Пърт, Западна Австралия. Основан е през 1896 г. от Кралския монетен двор на Великобритания. Perth Mint произвежда едни от най-качествените и купувани инвестиционни монети: Австралийското златно кенгуру, златните и сребърни Австралийските лунни серии, сребърните Коала и Кукабура. Монетният двор е член на Лондонската асоциация на пазара на благородни метали (The London Bullion Market Association, LBMA) – организация, която създава и развива международни стандарти за анализ, качество и търговия на злато и сребро.


Защо да поръчате онлайн

Доставка до всяка точка на страната
Богата гама продукти, винаги в наличност
Дискретна и бърза доставка
Застраховка на пратката