40% отстъпка

1/2 унция сребърна монета бебе Куче – Стара цена: 169 лева.

Австралия · Чистота: 9999 · ⌀ - мм

Пъстра и ведра детска сребърна монета, посветена на годината на Кучето. Идеален подарък за младите колекционери, игриво подхвърляне към възрастните и припомняне на безгрижните моменти от детството и перфектен подарък за новородени. Дизайнът е съчетава древен китайски символ и изображение на бебе Лабрадор – една от най-интелигентните и ведри породи кучета. Монетата е с лимитиран тираж и е поднесена в специална кутия, обшита с плюш и цветна опаковка. Вземете сега с 40% отстъпка. Стара цена - 169 лева. Вижте и един от най-ценените сватбени подаръци с 40% отстъпка тук.

Основна информация 

  • 99% чисто сребро
  • Номинална стойност: 50 австралийски цента
  • Емитирана през 2018г.
  • Цветен тематичен дизайн
  • Индивидуална кутия
  • Сертификат за автентичност
  • Законно платежно средство в страната-емитент
  • С колекционерска стойност
  • Подходяща за подарък

 

Дизайн 

Лицевата страна на монетата показва: кралица Елизабет II, текст “ELIZABETH II”, текст “AUSTRALIA”, номинална стойност, година на отсичане, тегло и чистота на среброто, инициали “IRB” на дизайнера Иън Ранк-Бродли, създал изображението на кралицата. 

Обратната страна на монетата изобразява: цветна картина на бебе Лабрадор, разопаковащо подарък, надпис “YEAR OF THE DOG” (година на кучето), тегло и чистота на среброто, буква “P”, с която Perth Mint означава монетите си.

 

Символика

Китайският лунен календар е изпълнен с дългогодишна традиция и силна символика. Той следва 12-годишен цикъл и чества различно животно през всяка една от годините: мишка, бик, тигър, заек, дракон, змия, кон, овца, маймуна, петел, куче и прасе. Китайците вярват, че животните оказват дълбоко въздействие върху личността.

Знака на годината на Кучето носят родените през 1922 г., 1934 г., 1946 г., 1958 г., 1970 г., 1982 г., 1994 г., 2006 г., 2018 г. Тези хора са честни, искрени и верни.  Помагат на другите и са склонни да поставят чуждия интерес пред техния собствен. Имат развито чувство за почтеност. Обикновено са открити и коректни във всичко, което правят. Ценят спкойния живот, тихите срещи с приятели и общуването със семейството. Понякога са консервативни, предпазливи и се тревожат прекалено много. Умът им е винаги нащрек и работи бързо. Родените в годината на Кучето общуват прямо и не обичат заобикалките.

 

Производител

Perth Mint е световно отличен монетен двор и рафинерия на благородни метали. Намира се е в град Пърт, Западна Австралия. Основан е през 1896 г. от Кралския монетен двор на Великобритания. Perth Mint произвежда едни от най-качествените и купувани инвестиционни монети: Австралийското златно кенгуру, златните и сребърни Австралийските лунни серии, сребърните Коала и Кукабура. Монетният двор е член на Лондонската асоциация на пазара на благородни метали (The London Bullion Market Association, LBMA) – организация, която създава и развива международни стандарти за анализ, качество и търговия на злато и сребро.

1/2 унция сребърна монета бебе Куче – Стара цена: 169 лева. Тегло на среброто
Грамаж Номинал Диаметър в милиметри Проба Тегло в гр. гр. oz
1/2 унция 50 цента - 9999 15.553 15.5517 1/2

Съхранение на целостта на на подаръчния продукт и опаковката

Монетите от чисто сребро са изключително меки и могат много лесно да с повредят. Важно е да подходите внимателно към тяхното съхранение, за да не загубите инвестиционната им стойност.

  • Не изваждайте монетите от тяхната опаковка (пластмасова капсула, вакуумна опаковка). Рискувате да нараните среброто или то да се окисли и потъмнее при взаимодействие с влага;
  • Ако извадите монетата си от предпазната капсула, внимателно я хващайте само по нейния ръб. Желателно е да използвате чисти платнени ръкавици;
  • При изваждане на продукт от оригиналната му опаковка е необходимо да го поставите върху чиста и мека повърхност. Кадифена подложка е идеална за тази цел;
  • Не докосвайте среброто по повърхността му, тъй като пръстовите отпечатъци ще намалят неговата стойност. Те не могат да бъдат отстранени от огледалната повърхност. Имайте предвид, че дори и най-меката кърпа прави малки драскотини по монетата;
  • Не тествайте мекотата на среброто със зъби.
  • Не допирайте монети без опаковка една до друга, защото може да се надраскат.

Обратна продажба

Подаръчните продукти, предлагани от бранда ни за модерна нумизматика (Monetti), нямат обявена цена за обратна продажба, защото те не могат да бъдат третирани като инвестиционни продукти.
Подаръчните продукти са изсечени с изключително лимитиран тираж, в много от случаите изработката е обвързана с ръчно рисуване, вграждане на допълнителни елементи като различни скъпоценни и нескъпоцценни камъни – фактори, които увеличават тяхната продажна цена.
Продажната цена на подаръчните продукти не се влияe от флуктоации на борсовата цена на метала.

Защитни опаковки при покупка и доставка

  • Всички подаръчни монети са придружавани и от уникални подаръчни кутийки. 
  • Както всички останали златни и сребърни продукти и подаръчните монети са поставени в предпазна пластмасова капсула.
  • При доставка до адрес или офис на куриер, освен в съответниите предпазващи опаковки, продуктите са поставени и в инкасо плик със собствен сериен номер;
  • При всяка от опциите за доставка Tavex разполага с видеоматериал на подготовката на пратката.

1/2 унция сребърна монета бебе Куче – Стара цена: 169 лева.

Австралия · Чистота: 9999 · ⌀ - мм

99 лв.Продайте: 0 лв.
0 ПРОДУКТ