Четирилистна детелина Острови Ниуе

Полша · Чистота: 999 · ⌀ - мм

Тази изключителна монета-талисман олицетворява силата за привличане на добрия късмет и е перфектен подарък за разнообразни поводи. Символизира вяра, надежда, любов и успех. Притежава забележителна декорация: капсула, съдържаща сребърна четирилистна детелина с 24-каратово златно покритие. Част е от колекцията “Символи на късмета”, емитирана от тихоокеанския остров Ниуе. Оригиналността на подаръка се гарантира от лимитирания тираж на монетата.

Основна информация

 • 99% чисто сребро
 • Номинална стойност: 1 новозеландски долар
 • Емитирана през 2014 г.
 • Лимитиран тираж: 3 333 монети
 • Иновативни дизайн – дигитален печат и капсула, съдържаща сребърен филигран с 24-каратово златно покритие
 • Законно платежно средство в страната-емитент
 • С колекционерска стойност
 • Подходяща за подарък

Дизайн

 Лицевата страна на монетата показва: капсула, съдържаща сребърен филигран с формата четирилистна детелина и с 24-каратово златно покритие, образ на кралица Елизабет II, текст “ELIZABETH II”, текст “NIUE ISLAND” (Остров Ниуе), детелини, номинална стойност, година на отсичане, обозначителен знак на монетния двор – “m/w”. 

Обратната страна на монетата изобразява: капсула, съдържаща сребърен филигран с формата четирилистна детелина с 24-каратово златно покритие, детелини, текст “GOOD LUCK” (Добър късмет).

Емитент

Ниуе е една от най-малките държави на света и в същото време е сред най-големите играчи на пазара на колекционерски монети.

Островът се намира в югозападната част на Тихия океан. В страната живеят по-малко от 2 000 души. Ниуе е самоуправляваща се държава, свободно асоциирана към Нова Зеландия, която отговаря за външната политика и отбраната на малкия остров.

Страната е известна с изсичане на богато разнообразие на сребърни монети както с авторски, така и с официално лицензиран дизайн. Сред популярните ѝ колекции са “Междузвездни войни”, “Дисни принцеси”, “Дисни герои”, “Покемон”, “Символи на късмета”, “Най-добрия приятел на човека” и други.  

Ниуе емитира колекционерски монети с номинална стойност в новозеландски долари. Държавата е част от Общността на нациите – международна организация на страни, които са бивши колонии на Британската империя. Затова лицевата страна на всяка монета включва световноизвестния портрет на кралица Елизабет II, създаден от дизайнера Иън Ранк-Бродли.

Производител

Колекцията “Символи на късмета” се изработва от монетния двор на Полша. Mennica Polska S.A. е водещ производител на монети и колекционерски предмети в Европа. Създаден е през 1766 г. от полския крал Станислав Август Понятовски. Aмбицията му за изграждане на компания, която да изсича най-красивите монети на Стария континент, продължава да се следва и до днес.

Mennica Polska S.A. е сред най-технологично развитите и иновативни монетни дворове в световен мащаб. Носител е на престижни награди в международни нумизматични конкурси. Компанията е едноличен емитент на разменни и колекционерски монети, издавани от националната банка на Полша. Mennica Polska S.A. непрекъснато развива и разшираява обхвата на дейността си – официални и хералдически печати, електронни разплащания, недвижимо имущество.

Със своята близо 250-годишна история Mennica Polska S.A се е доказал като надежден бизнес партньор сред чуждестранни банки, емитенти и нумизматични дружества. Монетният двор изпълнява поръчки за изсичане на монети и колекционерски продукти от цял свят. 

Четирилистна детелина Острови Ниуе Тегло на среброто
Грамаж Номинал Диаметър в милиметри Проба Тегло в гр. гр.
14.14 гр. 1 dollar - 999 14.14 14.14

Съхранение на целостта на на подаръчния продукт и опаковката

Монетите от чисто сребро са изключително меки и могат много лесно да с повредят. Важно е да подходите внимателно към тяхното съхранение, за да не загубите инвестиционната им стойност.

 • Не изваждайте монетите от тяхната опаковка (пластмасова капсула, вакуумна опаковка). Рискувате да нараните среброто или то да се окисли и потъмнее при взаимодействие с влага;
 • Ако извадите монетата си от предпазната капсула, внимателно я хващайте само по нейния ръб. Желателно е да използвате чисти платнени ръкавици;
 • При изваждане на продукт от оригиналната му опаковка е необходимо да го поставите върху чиста и мека повърхност. Кадифена подложка е идеална за тази цел;
 • Не докосвайте среброто по повърхността му, тъй като пръстовите отпечатъци ще намалят неговата стойност. Те не могат да бъдат отстранени от огледалната повърхност. Имайте предвид, че дори и най-меката кърпа прави малки драскотини по монетата;
 • Не тествайте мекотата на среброто със зъби.
 • Не допирайте монети без опаковка една до друга, защото може да се надраскат.

Обратна продажба

Подаръчните продукти, предлагани от бранда ни за модерна нумизматика (Monetti), нямат обявена цена за обратна продажба, защото те не могат да бъдат третирани като инвестиционни продукти.
Подаръчните продукти са изсечени с изключително лимитиран тираж, в много от случаите изработката е обвързана с ръчно рисуване, вграждане на допълнителни елементи като различни скъпоценни и нескъпоцценни камъни – фактори, които увеличават тяхната продажна цена.
Продажната цена на подаръчните продукти не се влияe от флуктоации на борсовата цена на метала.

Защитни опаковки при покупка и доставка

 • Всички подаръчни монети са придружавани и от уникални подаръчни кутийки. 
 • Както всички останали златни и сребърни продукти и подаръчните монети са поставени в предпазна пластмасова капсула.
 • При доставка до адрес или офис на куриер, освен в съответниите предпазващи опаковки, продуктите са поставени и в инкасо плик със собствен сериен номер;
 • При всяка от опциите за доставка Tavex разполага с видеоматериал на подготовката на пратката.

Четирилистна детелина Острови Ниуе

Полша · Чистота: 999 · ⌀ - мм

149 лв.Продайте: 0 лв.
0 ПРОДУКТ