Четирилистна детелина Острови Ниуе - Tavex
Обратно

Четирилистна детелина Острови Ниуе

14.14 гр.
999
Полша


Тази изключителна монета-талисман олицетворява силата за привличане на добрия късмет и е перфектен подарък за разнообразни поводи. Символизира вяра, надежда, любов и успех. Притежава забележителна декорация: капсула, съдържаща сребърна четирилистна детелина с 24-каратово златно покритие. Част е от колекцията “Символи на късмета”, емитирана от тихоокеанския остров Ниуе. Оригиналността на подаръка се гарантира от лимитирания тираж на монетата.


Основна информация

  • 99% чисто сребро
  • Номинална стойност: 1 новозеландски долар
  • Емитирана през 2014 г.
  • Лимитиран тираж: 3 333 монети
  • Иновативни дизайн – дигитален печат и капсула, съдържаща сребърен филигран с 24-каратово златно покритие
  • Законно платежно средство в страната-емитент
  • С колекционерска стойност
  • Подходяща за подарък

Дизайн

 Лицевата страна на монетата показва: капсула, съдържаща сребърен филигран с формата четирилистна детелина и с 24-каратово златно покритие, образ на кралица Елизабет II, текст “ELIZABETH II”, текст “NIUE ISLAND” (Остров Ниуе), детелини, номинална стойност, година на отсичане, обозначителен знак на монетния двор – “m/w”. 

Обратната страна на монетата изобразява: капсула, съдържаща сребърен филигран с формата четирилистна детелина с 24-каратово златно покритие, детелини, текст “GOOD LUCK” (Добър късмет).

Емитент

Ниуе е една от най-малките държави на света и в същото време е сред най-големите играчи на пазара на колекционерски монети.

Островът се намира в югозападната част на Тихия океан. В страната живеят по-малко от 2 000 души. Ниуе е самоуправляваща се държава, свободно асоциирана към Нова Зеландия, която отговаря за външната политика и отбраната на малкия остров.

Страната е известна с изсичане на богато разнообразие на сребърни монети както с авторски, така и с официално лицензиран дизайн. Сред популярните ѝ колекции са “Междузвездни войни”, “Дисни принцеси”, “Дисни герои”, “Покемон”, “Символи на късмета”, “Най-добрия приятел на човека” и други.  

Ниуе емитира колекционерски монети с номинална стойност в новозеландски долари. Държавата е част от Общността на нациите – международна организация на страни, които са бивши колонии на Британската империя. Затова лицевата страна на всяка монета включва световноизвестния портрет на кралица Елизабет II, създаден от дизайнера Иън Ранк-Бродли.

Производител

Колекцията “Символи на късмета” се изработва от монетния двор на Полша. Mennica Polska S.A. е водещ производител на монети и колекционерски предмети в Европа. Създаден е през 1766 г. от полския крал Станислав Август Понятовски. Aмбицията му за изграждане на компания, която да изсича най-красивите монети на Стария континент, продължава да се следва и до днес.

Mennica Polska S.A. е сред най-технологично развитите и иновативни монетни дворове в световен мащаб. Носител е на престижни награди в международни нумизматични конкурси. Компанията е едноличен емитент на разменни и колекционерски монети, издавани от националната банка на Полша. Mennica Polska S.A. непрекъснато развива и разшираява обхвата на дейността си – официални и хералдически печати, електронни разплащания, недвижимо имущество.

Със своята близо 250-годишна история Mennica Polska S.A се е доказал като надежден бизнес партньор сред чуждестранни банки, емитенти и нумизматични дружества. Монетният двор изпълнява поръчки за изсичане на монети и колекционерски продукти от цял свят. 


Защо да поръчате онлайн

Доставка до всяка точка на страната
Богата гама продукти, винаги в наличност
Дискретна и бърза доставка
Застраховка на пратката