Захарно Петле Камерун

Австралия · Чистота: 999 · ⌀ - мм

Цената е с включена отстъпка. Увлекателна и забавна детска сребърна монета, посветена на годината на Петела. Идеален подарък за младите колекционери или закачливо намигване към възрастните и припомняне на сладките моменти от детството. Дизайнът е изпъстрен с ярки елементи, символизиращи късмет, богатство и успех. Чудесен подарък за рожден ден, имен ден или кръщене. Монетата е с лимитиран тираж и е поднесена в игрива цветна опаковка с формата на петел.

Основна информация 

 • 99% чисто сребро
 • Номинална стойност: 500 CFA франка
 • Емитирана през 2017 г.
 • Лимитиран тираж: до 2 000 монети
 • Цветен тематичен дизайн
 • Законно платежно средство в страната-емитент
 • С колекционерска стойност
 • Подходяща за подарък

 

Дизайн

Лицевата страна на монетата показва: герб на Република Камерун, обозначителен знак на монетния двор – “m/w”, чистота на среброто, номинална стойност, година на отсичане, текст “REPUBLIQUE DU CAMEROUN” (Република Камерун).

 

Обратната страна на монетата изобразява: захарно петле, ковчеже със съкровище, текст “COCKEREL ON A STICK” (Захарно петле), символи на късмет: четирилистна детелина, подкова, калинка.

Символика

 Китайският лунен календар е изпълнен с дългогодишна традиция и силна символика. Той следва 12-годишен цикъл и чества различно животно през всяка една от годините: мишка, бик, тигър, заек, дракон, змия, кон, овца, маймуна, петел, куче и прасе. Китайците вярват, че животните оказват дълбоко въздействие върху личността.

Знака на годината на Петела носят родените през 1921 г., 1933 г., 1945 г., 1957 г., 1969 г., 1981 г., 1993 г., 2005 г., 2017 г. Тези хора са дисциплинирани, отговорни и много практични. Имат остър и бърз ум, гениални са във всяка област, свързана с анализиране. Общуват по прям, честен и убедителен начин. Изключително ефективни са в работата си. Имат усет за финансовите въпроси и се грижат за парите си умело. Не обичат да ги критикуват, нуждаят се да бъдат забелязвани и да им се възхищават. Притежават жив и цветист характер. Не се колебаят да изкажат на глас мислите си. Родените в годината на Петела имат силно развито чувство за хумор.

Производител

 Страна-емитент на монетата е Република Камерун, а производител – монетният двор на Полша.

Mennica Polska S.A. е сред най-уважаваните организации в изсичането на монети и колекционерски предмети в Европа. Създадена е през 1766 г. от полския крал Станислав Август Понятовски. Aмбицията му за изграждане на компания, която да изсича най-красивите монети на Стария континент, продължава да се следва и до днес.

Mennica Polska S.A. е известен като един от най-технологично развитите и иновативни монетни дворове в световен мащаб. Носител е на престижни награди в международни нумизматични конкурси. Компанията е едноличен емитент на разменни и колекционерски монети, издавани от националната банка на Полша. Mennica Polska S.A. непрекъснато развива и разшираява обхвата на дейността си – официални и хералдически печати, електронни разплащания, недвижимо имущество.

Със своята близо 250-годишна история Mennica Polska S.A се е доказал като надежден бизнес партньор сред чуждестранни банки, емитенти и нумизматични дружества. Монетният двор изпълнява поръчки за изсичане на монети и колекционерски продукти от цял свят. 

Захарно Петле Камерун Тегло на среброто
Грамаж Номинал Диаметър в милиметри Проба Тегло в гр. гр.
16.86 гр. 500 Francs CFA - 999 16.86 16.86

Съхранение на целостта на на подаръчния продукт и опаковката

Монетите от чисто сребро са изключително меки и могат много лесно да с повредят. Важно е да подходите внимателно към тяхното съхранение, за да не загубите инвестиционната им стойност.

 • Не изваждайте монетите от тяхната опаковка (пластмасова капсула, вакуумна опаковка). Рискувате да нараните среброто или то да се окисли и потъмнее при взаимодействие с влага;
 • Ако извадите монетата си от предпазната капсула, внимателно я хващайте само по нейния ръб. Желателно е да използвате чисти платнени ръкавици;
 • При изваждане на продукт от оригиналната му опаковка е необходимо да го поставите върху чиста и мека повърхност. Кадифена подложка е идеална за тази цел;
 • Не докосвайте среброто по повърхността му, тъй като пръстовите отпечатъци ще намалят неговата стойност. Те не могат да бъдат отстранени от огледалната повърхност. Имайте предвид, че дори и най-меката кърпа прави малки драскотини по монетата;
 • Не тествайте мекотата на среброто със зъби.
 • Не допирайте монети без опаковка една до друга, защото може да се надраскат.

Обратна продажба

Подаръчните продукти, предлагани от бранда ни за модерна нумизматика (Monetti), нямат обявена цена за обратна продажба, защото те не могат да бъдат третирани като инвестиционни продукти.
Подаръчните продукти са изсечени с изключително лимитиран тираж, в много от случаите изработката е обвързана с ръчно рисуване, вграждане на допълнителни елементи като различни скъпоценни и нескъпоцценни камъни – фактори, които увеличават тяхната продажна цена.
Продажната цена на подаръчните продукти не се влияe от флуктоации на борсовата цена на метала.

Защитни опаковки при покупка и доставка

 • Всички подаръчни монети са придружавани и от уникални подаръчни кутийки. 
 • Както всички останали златни и сребърни продукти и подаръчните монети са поставени в предпазна пластмасова капсула.
 • При доставка до адрес или офис на куриер, освен в съответниите предпазващи опаковки, продуктите са поставени и в инкасо плик със собствен сериен номер;
 • При всяка от опциите за доставка Tavex разполага с видеоматериал на подготовката на пратката.

Захарно Петле Камерун

Австралия · Чистота: 999 · ⌀ - мм

149 лв.Продайте: 0 лв.
0 ПРОДУКТ