1/4 унция Австралийски лунар година на Мишката 2020 - Tavex
Обратно

1/4 унция Австралийски лунар година на Мишката 2020

1/4 унция
24 карата
Австралия


Като дългосрочен партньор на Perth Mint, Tavex има удоволствието да предложи една от най-добрите златни монети в света, австралийски лунар година на мишката 2020 г. С пускането на тази монета серията лунари започна своя трети цикъл, при който всяка монета от серията се сече само веднъж на дванадесет години в съответствие с древния китайски лунен календар. Този мил дизайн на мишка е безупречно изработен от Perth Mint, съчетаващ огледален полиран фон с деликатно замръзнал релеф и изработен от 99,99% чисто злато. В чест на първото издание в австралийската лунна серия III, тези изключителни златни монети са уникална придобивка за желаещите да отбележат афинитета си с това находчиво животно. Перфектен спомен и почит за родените през 2020, 2008, 1996, 1984, 1972 и всяка 12-та предходна година. Тази монета е наистина частица от спиращо дъха златно изкуство.


Основна информация

  • 99.99% чисто злато (24 карата)
  • Номинална стойност: 100 австралийски долара
  • Лимитиран тираж
  • Нов дизайн на основния мотив на всеки 12 години
  • Мат-гланц ефект и богата детайлност на изображението
  • Индивидуална защитна пластмасова капсула
  • Законно платежно средство
  • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
  • С инвестиционна и колекционерска стойност

Дизайн

Лицевата страна на монетата показва: кралица Елизабет II, текст “ELIZABETH II”, текст “AUSTRALIA”, номинална стойност, инициали “IRB” на дизайнера Иън Ранк-Бродли, създал изображението на кралицата.

Обратната страна на монетата изобразява: мишка, година на отсичане, чистота, тегло, китайски символ за “мишка”.

Символика

Китайският лунен календар е изпълнен с дългогодишна традиция и силна символика. Той следва 12-годишен цикъл и чества различно животно през всяка една от годините: мишка, бик, тигър, заек, дракон, змия, кон, овца, маймуна, петел, куче и прасе. Китайците вярват, че животните оказват дълбоко въздействие върху личността.

Знака на годината на Мишката носят родените през 2020, 2008, 1996, 1984, 1972, 1960, 1948, 1936.

Родените в годината на мишката се считат за добри в придобиването и запазването на богатството.
Тази способност произтича от техния естествено любопитен ум, който винаги търси знания и благодарение на своята бързина, те са в състояние да се възползват от възможностите. Хората, родени под годината на мишката, са склонни да имат силна интуиция, перфекционисти са и имат отличен вкус. Най-често са амбициозни и, като се стремят да постигнат целите си, ще използват всичките си съобразителност, за да успеят, включително да бъдат очарователни, убеждаващи и харизматични. Това може да привлече други хора и конкретно противоположния пол, и въпреки че хората, родени в годината на мишката, са склонни да се радват на голям социален кръг, те най-често имат повече познати, отколкото истински приятели. Но след като станете техен истински приятел, те ще се отнасят с вас като със семейството си. Хората, родени под годината на мишката, са лоялни и предани на своите близки, което ги прави особено добри родители.

Производител

Perth Mint е световно отличен монетен двор и рафинерия на благородни метали. Намира се е в град Пърт, Западна Австралия. Основан е през 1896 г. от Кралския монетен двор на Великобритания. Perth Mint произвежда едни от най-качествените и купувани инвестиционни монети: Австралийското златно кенгуру, златните и сребърни Австралийските лунни серии, сребърните Коала и Кукабура. Монетният двор е член на Лондонската асоциация на пазара на благородни метали (The London Bullion Market Association, LBMA) – организация, която създава и развива международни стандарти за анализ, качество и търговия на злато и сребро.

 


Защо да поръчате онлайн

Доставка до всяка точка на страната
Богата гама продукти, винаги в наличност
Дискретна и бърза доставка
Застраховка на пратката