1 унция златен американски бизон - Tavex
Обратно

1 унция златен американски бизон

1 унция
24 карата
САЩ


Американския Бизон е златна инвестиционна монета, която ценна част от модерната златна инвестиционна политика на САЩ. Обявена за легално платежно средство, "бъфалото" е правилния избор както за начинаещи инвеститори така и ветерани.


Основна информация

  • 99.99% чисто злато (24 карата)
  • Номинална стойност: 50 щатски долара
  • Законно платежно средство
  • В непрекъснато производство от 2006 г. насам
  • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
  • Подходящa за подарък

Дизайн

Лицевата страна на монетата показва: индианец, текст “LIBERTY” (Свобода), година на отсичане, инициали на дизайнера “F”.

Обратната страна на монетата изобразява: американски бизон, текст “UNITED STATES OF AMERICA”, текст “E PLURIBUS UNUM” (Един от много), текст “IN GOD WE TRUST” (Вярваме в Бог), номинална стойност, тегло и чистота на златото.

История

Ставайки свидетел на растящата популярност на 24-каратовите златни инвестиционни монети на другите държави (Канадски кленов лист, Виенска филхармония), монетният двор на САЩ решава за пръв път в историята си да пусне в обращение собствена версия на .9999 платежна монета от чисто злато. До 2006 г. единствената американска златна монета, която е законно платежно средство, е Американският орел. Той е 22 карата и е направен от злато с примеси на мед и сребро.

Американскят бизон притежава дизайна на известната 5-центова монета, сечена 1913 – 1938 г. в САЩ. Създателят е Джеймс Ърл Фрейзър – един от най-знаменитите американски скулптори от началото на XX в.


Защо да поръчате онлайн

Доставка до всяка точка на страната
Богата гама продукти, винаги в наличност
Дискретна и бърза доставка
Застраховка на пратката