20 германски марки Вилхелм II - Tavex
Обратно

20 германски марки Вилхелм II

7.96 гр.
21.6 карата
Германия


Немските 20 марки с лика на Вилхелм Втори са златна монета сечена от 1888 до 1914. Монетните дворове на Берлин и Хамбург секат монетата като слагат печат "A" за Берлин и "J" Хамбург.


Снимките на всички продукти в сайта ни са илюстративни. При поръчка на тази монета ще получите такава от произволна година, зависеща от моментната наличност.

Основна информация

  • 90% чисто злато (21.60 карата)
  • Номинална стойност: 20 германски марки
  • Златно-медна сплав, повишаваща устойчивостта на монетата към драскотини
  • Емитирана 1871 – 1914 г.
  • Законно платежно средство
  • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
  • С инвестиционна и колекционерска стойност
  • Подходяща за подарък

Дизайн

Лицевата страна на монетата показва: крал Вилхелм II, текст “WILHELM II DEUTSCHER KAISER KÖNIG V PREUSSEN” (Вилхелм II, император на Германия и крал на Прусия), обозначение на монетния двор.

Обратната страна на монетата изобразява: герб на Германската империя, текст “DEUTSCHES REICH” (Германска империя), номинална стойност, година на изсичане.

Гуртът съдържа: текст “GOTT MIT UNS” (Господ с нас).

История

Преди 1871 г. Германия е разделена на няколко валутни зони, които използват монети с различен дизайн, наименование, чистота и съдържание. Валутите се обменят на фиксирани курсове. След обединението на страната през 1871 г. и формирането на Германската империя, немското правителство създава нова парична система обезпечена със злато, поставяйки за пръв път в историята си златен стандарт. Имперските златни монети са въведени в номинали от 10 и 20 марки, носещи лика на първия немски кайзер – крал Вилхелм I, дядо на Вилхем II.

След Англия и Португалия, Германия е третата страна, която основава паричната си система на златото. Системата функционира до Първата световна война, захранвайки втората индустриална революция в Германия. Това е период на забележителен растеж, който прави страната водеща световна икономика.


Защо да поръчате онлайн

Доставка до всяка точка на страната
Богата гама продукти, винаги в наличност
Дискретна и бърза доставка
Застраховка на пратката