Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

30 грама сребърна монета Китайска панда 2016

Изчерпан
Tavex има удоволствието да предложи новата Китайска сребърна панда 2016, най-популярната сребърна монета от Китайската народна република. ... виж още
Продаваме Купуваме
-
58,03 лв.
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex има удоволствието да предложи новата Китайска сребърна панда 2016, най-популярната сребърна монета от Китайската народна република. Въведена през 1983 г. като законно платежно средство от Китайската централна банка, тя е първата сребърна монета с променящ се дизайн на основния мотив, което се цени високо от инвеститорите. С чистота на среброто от 99,9%, монетата Китайска сребърна панда изобразява изящен портрет на нежна и спокойна мечка панда, китайски национален символ и едно от най-редките животни в света.

При новите монети старата мерна единица за тегло - тройунцията, се заменя с метричната система. Монетите вече се предлагат във вариант от 30 грама.

Изработена по уникална технология на гравиране, монетата Китайска сребърна панда проблясва в светлите и тъмните нюанси на среброто и така представя с изключително естетическо качество бялата козина с черни петна на пандата. Тези художествени характеристики в съчетание с високото качество, са допринесли за превръщането на Китайската сребърна панда в една от четирите най-търсени инвестиционни сребърни монети в света. Като официален представител за Европа, Tavex може да предложи водещи пазарни котировки за всяко количество от тази елегантна монета на желаещите да придобият Китайски сребърни панди като инвестиция.

Защо да купите?

 • Монетите Китайска сребърна панда имат значителен потенциал за растеж. Търсени от колекционери заради ограничения си годишен тираж и различен дизайн, Китайските сребърни панди осигуряват значителна премия на вторичния пазар. 
 • Монетите Китайска сребърна панда са пари. Те се считат за законно платежно средство от Китайската централна банка.
 • Монетите Китайска сребърна панда са международно признати. Като единствените в света сребърни монети - законно платежно средство с изображение на ендемичната за Китай панда, те гарантират признаване от инвеститорите в световен мащаб. Сребърните панди са 99.9% чисто сребро.
 • Китайските сребърни панди са еквивалент на спестявания.  Сребърните панди са идеален избор за всеки дългосрочен инвеститор, който оценява сигурността и стабилността на притежаването на физически сребърни монети - законно платежно средство.
 • Сребърните панди са много подходящи за разнообразяване на портфейла.  Ниската корелация на среброто с други финансови активи позволявана монетите Китайски сребърни панди да служат като хеджиращ инструмент срещу пазарния риск на портфейла.

Покупката на сребро носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на среброто е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  139,44 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  58,03 лв.
 • Вашият риск сега
  81,41 лв.

Факт: цената на среброто в BGN е нараснала 137.82% през последните 20 години. Най-ниската цена е била 20,65 BGN/oz, а най-високата 66,23 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 54,74 BGN/oz.

Цената и премията на Китайската сребърна панда

Сравнена с Американския орел, Австрийската филхармония, Канадския кленов лист, както и други добре познати златни инвестиционни монети, които са сечени от въвеждането си в неограничени тиражи, Китайската златна панда има годишен лимит на тиража, макар и подлежащ на промяна. Този факт, съчетан с променящия се мотив на пандата, е допринесъл за това по-старите години да имат значителна премия на вторичния пазар. През 2014 година, в отговор на повишеното търсене, Китайската централна банка повишава годишния тираж на най-популярния едноунциев вариант до един милион монети на година, правейки го най-високият някога. Докато по-голямото предлагане, до известна степен, смекчава премията на Пандите от 2014 година на вторичния пазар, това може да се окаже перфектна възможност за дългосрочни инвеститори, като се има предвид потенциала за увеличение, който носят тези монети.

 

Бъдещото повишаване на стойността и на премията на Китайската златна панда е подкрепено от няколко убедителни факти. Първият и най-очевиден е те са единствените златни монети в Китай със статут на законно платежно средство. Трябва да се вземе предвид и фактът, че има 1.35 миларда китайци, а максималният тираж на едноунциевата Панда е 1 милион на година, докато САЩ има население от 320 милиона и в момента сече средно по 850,000 едноунциеви Американски орела на година. На второ място, законодателството, което е позволило свободното пазарно ценнобразуване на златото и е позволило на гражданите да инвестират и търгуват метала е в сила от малко повече от десетилетие, давайки допълнително пространство на популярността на златото в Китай на нарастне. Третата причина засяга разпространението на златните Панди в границите на Китай, който до неотдавна се намира под пряк държавен контрол, означавайки че само институции под контрола на държавата могат да продават тези монети, от което следва един крайно неефективен и неликвиден пазар. Това вече е променено и дилърите на инвестиционно злато и търговците са в състояние да улеснят търговията на тези монети. На четвъртно място, китайското правителство прави съгласувани опити да насърчи придобиването на злато, нещо което няма да видите в западните страни. На последно място, Китай в момента е най-големият потребител на злато в света, с търсене, което само ще се увеличава през следващите години, което допълнително ще насърчи ликвидността и прозрачността на китайския пазар на злато, а това само ще благодетелства Китайските златни панди.

 

Китайската сребърна панда

 

Решението да бъде използвана пандата като основен мотив изиграва важна роля в популяризирането на монетата. Пандата е животно характерно за централните части на Китай и се характеризира с черни петна около очите и ушите му. Въпреки своята очарователна и миролюбива природа и статута си на национален символ, пандите са изключително рядък животински вид. Поради обезлесяването и разрастването на селското стопанство големи части от естествените местообитания на пандите са унищожени и по този начин популацията на живеещите в дивата природа мечки намалява, според някой оценки, до едва 2000 индивида. През последното десетилетие, значителни усилия са направени от китайското правителство да се спре спада на популацията на пандите. Въпреки че още са застрашен вид, изследвания показват, че поопулацията на диви панди е започнала да се възстановява и се смята, че усилията за опазване имат ефект.

 

Златната Китайска панда е въведена за първи път през 1982 г., а сребърната през 1983 г., като оттогава и двете монети са в непрекъснато производство, с изключение на 1986 г., когато не са издадени сребърни Китайски панди. Монетите Китайска панда се произвеждат на три различни места:  

 • Монетния двор на Шанхай през 1982 - 2004 г.  
 • Монетния двор на Шенян през 1985-1999 г. и 2003-2004 г.  
 • Монетния двор на Шънджън Гуобао през 1999-2002 г. и след 2005 г.  

Монетният двор на Шънджън Гуабао е дъщерно дружество на Китайската народна банка (китайската централна банка). 

Тегло на продукта (g)
30.03003
Сребро тегло в грамове
30
Проба
999
Сребро тегло в тройунции
0.96452
Диаметър (mm)
40
Дебелина (mm)
-
Номинал
10 юана
Производител
Shenzhen Guobao Mint 1999-2002; 2005 onwards, Китай

Лицева страна

Лицето изобразява Небесния храм, обект от световното наследство на ЮНЕСКО, който се състои от комплекс от религиозни сгради, разположени в централен Пекин. Над Небесния храм стои текстът „Китайска народна република“ на китайски език, а в долната част е изписана годината на тиража.

Гръб

Гърбът изобразява лежаща върху клон панда, с бамбукова гора на заден план. Номиналната стойност от 10 юана е изписана вдясно от пандата. Теглото от 30 грама и сребърното съдържание, отбелязано с „Ag .999“, са изписани в долната част.

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована в твърда пластмасова капсула. За по-големи поръчки се предлага на бройки, кратни на 15. 

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.