1 грам абонаментно златно кюлче Tavex

- · Чистота: 24 карата · ⌀ - мм

За първи път в Европа, Tavex предоставя възможност да закупите 1 грам инвестиционно злато на почти пазарни цени. И това не е всичко, ако закупите едно кюлче всеки месец в продължение на 12 месеца, ще получите тринадесето кюлче безплатно! Започнете да спестявате в злато всеки месец и запазете стойност с еднограмовото кюлче на Tavex.

Предимства

 • Възможност да закупите до пет еднограмови кюлчета на месец и да получите още пет след успешно приключване на абонаментния период и условия за участие
 • Възможност да закупите малки количества инвестиционно злато с много ниска надценка
 • Съхранете стойност в злато, без да е нужно да спестите голяма сума пари предварително
 • Лесна, евтина и сигурна доставка до адрес посочен от Вас, офис на ЕКОНТ или получаване на каса на Tavex
 • Идеален подарък от 24 карата злато без да заплащате висока надценка

 

Правила за участие

Необходимо условие за получаването на подаръчния продукт е закупуването на поне 1 брой златно кюлче от 1 грам Tavex в 12 (дванадесет) последователни календарни месеца.

Всеки клиент има право да закупи най-много 5 абонамента в един календарен месец или общо 60 кюлчета от 1 грам Tavex в 12 (дванадесет) последователни календарни месеца.

Пълните правила и условия можете да видите тук.

Дизайн

Лицевата страна на опаковката на кюлчето е черна. Изобразено е логото на Tavex в златно и сиво. Елемент от логото е изрисувано в дясната част на опаковката в матово черно. Изписан е номера на кюлчето. В прозрачната капсула се вижда и самото кюлче. 

Кюлчето е гладко. С матов завършек е нарисувано логото на Tavex, изписано е името на компанията, изписан е текста "1g fine gold 999.9" и сложен печата на рафинерията.

На обратната страна на опаковката е напечатан сертификата за злато, производителя на кюлчето и рафинерията член на LBMA. 

 

На гърба на кюлчето с матов завършек е изрисувано логото на Tavex.

1 грам абонаментно златно кюлче Tavex Тегло на златото
Грамаж Номинал Диаметър в милиметри Проба Тегло в гр. гр.
1.00 гр. - - 24 карата 1.0001 1

Обратна продажба на инвестиционния продукт

Всички кюлчета от портфолиото на Tavex са инвестиционни продукти. Основото изискване, за да бъдат третирани като такива, е: максимално запазване на тяхната цялост и първичен производствен вид.

Стойността на инвестиционния продукт намалява, в случай че:

 • Златото е надраскано и/или изкривено;
 • Има отпечатъци върху златото;
 • Оригиналната опаковка е била отваряна.

При наличието на някой от тези белези целостта на кюлчето се нарушава и то спира да бъде инвестиционен продукт. Разбира се, продължава да бъде златно и ценно, не изгубва стойността, която се определя от съдържанието на благородния метал в него.

Притежателят на наранено кюлче губи по-високата ликвидност и по-добрата цена, която би получил при обратна продажба на златото, защото то ще бъде закупено не само като злато, а като инвестиционен продукт. Разликата в изкупната цена зависи изцяло от пазарната ситуация, но тя със сигурност ще бъде по-висока.

С други думи, ако продадете перфектно запазено кюлче, ще получите повече, отколкото ако продате това кюлче без опаковка или със скъсана такава.

Имайте предвид, че Tavex търгува изцяло с кюлчета с абсолютно инвестиционен характер и премията в цената не е обвързана с тяхната нумизматична стойност.
Tavex ивършва инвестиционни сделки със сечени кюлчета, поставени в предпазна опаковка от 1 до 100 грама, включително. Изляти кюлчета биват третирани като инвестиционни продукти при размери над 100 грама, включително. Също така, кюлчетата трябва да са част от продуктовата листа на Tavex.

Съхранение на целостта на инвестиционния продукт и опаковката

Кюлчетата от чисто злато са изключително меки и могат много лесно да се повредят. Важно е да подходите внимателно към тяхното съхранение, за да не загубите инвестиционната им стойност.

 • Не изваждайте кюлчето от предпазващата го опаковка. Ако го направите, то спира да бъде трерирано като инвестиционен продукт;
 • Бъдете изключително внимателни към опаковката на кюлчето. Ако тя е разлепена, наранена или от нея липсва част, кюлчето не може да бъде закупено на цена за инвестиционен продукт;
 • Не притискайте повърхността на опаковката с твърд предмет или с нокът, защото рискувате да нараните повърхността на кюлчето или да го огънете.

Защитни опаковки при покупка и доставка

 • Ако купите инвестиционните си продукти лично от Tavex офис, ще ги получите в предпазни пластмасови капсули или в оригиналните им вакуумирани опаковки;
 • При доставка до адрес или офис на куриер, освен в съответниите предпазващи опаковки, продуктите са поставени и в инкасо плик със собствен сериен номер;
 • При всяка от опциите за доставка Tavex разполага с видеоматериал на подготовката на пратката.

1 грам абонаментно златно кюлче Tavex

- · Чистота: 24 карата · ⌀ - мм

83 лв.Продайте: 76 лв.
0 ПРОДУКТ