За нас

Ексклузивно обслужване

Всеки ден 10 от 10 от 10 до 10

Ние сме новаторска финансова компания, отдадена да помага на клиентите си да сключат най-добрата за тях сделка по най-удобния за тях начин. Специализираме в търговия със злато, сребро, обмен на валута и парични трансфери.

Въпросът, който ни държи будни нощем е “Как да сме още по-полезни на хората?”. В търсене на отговора му, непрекъснато развиваме безупречно обслужване и иновативни практики в покупко-продажбата на валута, инвестиционни кюлчета и монети.Мисия

Да бъдем положителен пример за нашите клиенти, служители, партньори и конкуренти. Създаваме и развиваме открити, честни и подкрепящи отношения, които са основната движеща сила на бизнеса ни.


Tavex ДНК


История

 • 1991

  Началото

  Младият предприемач Алар Таминг създава компанията Tavid в Талин, Естония. С времето той превръща местен бизнес за обмен на валута в най-голямата и уважавана организация за търговия на злато в Северна Европа – Tavex Group.

 • 1996

  Международен растеж

  Успешната естонска компания разгръща своята дейност и в Хелзинки, Финландия.
  Tavex Group започва да развива иновативна за времето си услуга: експресни парични трансфери между двете държави.

 • 2004

  Златни възможности

  Собственикът Алар Таминг силно вярва, че съхранението на лични активи в инвестиционно злато е най-печелившият ход във финансов свят, изпълнен с драстични сътресения. Верен на своя предприемачески нюх, той решава да предоставя сигурни финансови инструменти за всички желаещи да запазват и развиват своите спестявания. Така през 2004 г. Tavex Group започва да търгува с инвестиционно злато.

 • 2005

  Международен подем

  Tavex Group вече оперира в три държави – Естония, Финландия, Латвия. През 2005 г. компанията навлиза и в Швеция. Tavex Group успява да се наложи на взискателния Скандинавкси пазар като доверен финансов партньор, благодарение на отлично обслужване, коректно отношение и перфектни цени.

 • 2009

  В сърцето на Балканите

  Tavex Group продължава стабилното си международно развитие. Компанията оценява България като обещаващ пазар със значителен потенциал. В София, амбициозните и ентусиазирани предприемачи Благовест Белев и Макс Баклаян създават Tavex България, петия международен филиал на Tavex Group.

 • 2011

  Разгръщане на успеха в България

  За две години Tavex България променя статуквото и начините, по които се обменя валута и търгува с инвестиционно злато и сребро в страната ни. Иновативната концепция за модерни и информативни офиси в търговски центрове, безупречното обслужване и честното отношение помагат на компанията да спечели доверието на хиляди клиенти. През 2011 г. Tavex България отваря офиси в Пловдив и Варна.

 • 2012

  Работодател на годината

  Служителите на Tavex България отличават компанията като най-добър работодател за 2012 г. в анонимното проучване на международната консултантска фирма Aon Hewitt. През 2014 и 2015 г. Tavex България отново получава признание от своя екип и печели награда за първо и второ място в конкурса.

 • 2013

  Най-големият международен филиал

  Tavex България отваря четвърти офис в София. Компанията обслужва стотици хиляди клиенти годишно в столицата, Пловдив, Варна и Бургас. За нея работят 75 души, което я превръща в най-големият международен филиал на Tavex Group.

 • 2016

  Онлайн търговия на злато и сребро

  Tavex Group и Tavex България непрекъснато създават иновативни решения за обмяна на валута, покупко-продажба на инвестиционно злато и сребро и парични трансфери. През 2016 г. компаниите изграждат и развиват онлайн магазини – изцяло нов начин за търговия със златни и сребърни инвестиционни продукти.

За нас

Стани част от семейството на Tavex

Научи повече
0 ПРОДУКТИ