Добавете ценово известие

Лидер на пазара на ценните метали в северна и източна Европа

Tavex Group е основана през 1991 г. и се е утвърдила като водещ търговец на благородни метали и валута в Северна Европа, обслужващ средно 2 милиона клиенти годишно.

У с л у г и

Купувайте и продавайте злато с Tavex

Инвестиционно злато

Услугите ни включват продажба на златни монети и кюлчета за инвестиционни цели. Сътрудничим си само с най-доказалите се рафинерии в света.

Разгледайте продуктите

01
Купувайте и продавайте сребро с Tavex

Инвестиционно сребро

Tavex предлага сребърни монети и кюлчета за всички видове инвеститори. Имаме изградена директна връзка за доставки с водещите световни производители на ценни метали. Заедно с ефикасната, добре планирана логистика, това Ви гарантира най-конкурентни цени на пазара.

Разгледайте продуктите

02
Продайте Вашите златни и сребърни бижута

Скрап злато и сребро

Да продаваш и да купуваш означава двупосочен пазар. Tavex купува злато и сребро.

Продайте на нас

03
Обменете валута в Tavex

Обмен на валута

Предлагаме отлични цени и ниски комисиони в съчетание с любезно обслужване.

Обменете валута

04

И с т о р и я

Създаването на Tavex

Tavid е създадена като частно дружество през април 1991 г. от г-н Алар Таминг в Талин, Естония. Стартира с отдаване на видео под наем в Tallinn Video Center, откъдето идва името на компанията, Тавид. Стремежът на г-н Таминг да увеличи приходите го води до първата валутна сделка, която извършва през октомври 1992 г.

Tavex се разширява във Финландия

Първото дъщерно дружество зад граница е основано във Финландия през 1996 г. с фирма Tavex OY. Нарастващият брой естонски работници във Финландия стимулират международното развитие на компанията. Те търсят бърз и сигурен начин да изпратят пари обратно у дома. Така се създава услугата за експресен паричен превод между Финландия и Естония – уникална за времето си.

Tavex в Латвия

Компанията продължава разширяването си през 2002 г., когато навлиза на латвийския пазар като Tavex SIA. Въпреки че местната бизнес култура е различна от правенето на бизнес в Естония, което е много по-просто и по-прозрачно по това време, упоритата работа носи успех. Tavex SIA в момента има 6 офиса в Рига.

Златното начало

Първоначално г-н Таминг придобива малко количество злато, за да поддържа стойността на активите си. Процесът му се струва дълъг и разочароващ. Като търговец, който силно вярва в доброто обслужване, той е убеден, че може да осигури по-добро преживяване за клиентите при покупка на злато.

Убеден е, също, че не само той се интересува как да защити активите си от инфлацията. Така, през 2004 г. Tavex прави достъпен за всички най-добрия начин за инвестиции във физическо злато.

1 oz струва около 409.53 USD по това време.

Tavex в Швеция

Основахме второто сканданавско дъщерно дружество в Швеция през 2005 г. Tavex AB започва да предлага услуги по валутен обмен и да продава инвестиционно злато. Шведският пазар харесва нашето отлично обслужване, прозрачно ценообразуване, ангажираността и надеждността ни. В резултат, Tavex сега е широко познат и утвърден търговец на кюлчета в Швеция с 4 търговски обекта.

Tavex по време на икономическата криза

Несигурното икономическо положение и потъващите фондови пазари карат много хора да се обърнат към инвестиционното злато. Това води до внезапен ръст на търсенето. Надеждната верига на доставки и силни връзки с рафинериите ни позволяват да продължаваме да посрещаме нуждите на клиентите. Въпреки турбулентния пазар, Tavex доставя рекордните 2159 кг инвестиционно злато през 2008 г.

Tavex се разширява в България

Тавекс ЕООД е основана през 2009 г. в България. Скандинавските бизнес етика и принципи ни помагат да задвижим Тавекс ЕООД към успех и да допринесем за бързоразвиващата се бизнес среда на България. Сега Тавекс управлява общо 7 офиса в София, Варна, Бургас и Пловдив.

Присъствие в скандинавските страни

Tavex продължава мисията си на скандинавския пазар. През 2011 г. открива първи офис в Дания, бързо последван от офис в Норвегия. В резултат на това Tavex вече работи във всички скандинавски страни, където сме фаворит сред инвеститорите в кюлчета.

Tavex в Полша

Tavex Group продължава разширяването си в Източна Европа със създаването на Tavex Sp. z o.o. в Полша. Първият офис е открит във Варшава през 2015 г., последван от втори през 2020 г. Третият офис е открит в Катовице през 2020 г., а четвъртият в Гдиня през 2021 г. В момента Tavex е най-големият търговец на кюлчета в Полша.

Дъщерното дружество TavexWise AS е основано през 2015 г. с цел да предоставя платежни услуги и парични преводи с марката TavexWise.

Tavex се разширява в Румъния

През септември 2019 г. Tavex стъпва на нов европейски пазар – Румъния. Отворихме първия офис в столицата Букурещ в един от най-големите търговски центрове – AFI Cotroceni.

Най-голямото разрастване на Tavex

Tavex помага на все повече хора да купуват златни и сребърни кюлчета на цени на едро. Постигнахме това, като направихме инвестициите прости и сигурни с нашия уебсайт, носител на няколко награди. Освен че предлагаме изпращане на пратките в рамките на деня и застрахована доставка, Tavex стимулира иновациите, като се оповава на основните си ценности. Нашата решителност да растем ни осигури през 2021 г. разширяване в Сърбия, Унгария и Обединеното кралство.

Tavex Group в цифри

Ключови цифри за нашия бизнес и постижения

12

държави в Европа

30+

офиса

250+

служители

11100+

кг злато, продадени през 2022 г.

30+

години опит

12

държави в Европа

30+

офиса

250+

служители

11100+

кг злато, продадени през 2022 г.

30+

години опит

Ето малко цифри

Продали сме близо 50 тона злато през последните 10 години на милиони доволни клиенти.

С качеството винаги идва и количеството.

2013

3100 кг

2014

2900 кг

2015

2850 кг

2016

3200 кг

2017

3000 кг

2018

3500 кг

2019

4400 кг

2020

6100 кг

2021

9200 кг

2022

11100 кг

Eла и кажи Zdravo, Hello, Здравей, Salut, Hej, Tere, Helô, Cześć или Moikka!

Регистрация в Tavex ID

Слаба Силна
Слаба Силна