1 унция сребърна монета австралийско кенгуру

Австралия · Чистота: 9999 · ⌀ 40.6 мм

Австралийското сребърно кенгуру е нова инвестиционна монета предлагана от Perth Mint от 2016. Инвестирай в този уникален инвестиционен продукт на най-добри цени в Тавекс.

Основна информация

 • 99.99% чисто сребро
 • Номинална стойност: 1 австралийски долар
 • Законно платежно средство
 • В непрекъснато производство от 2016 г.
 • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
 • С инвестиционна и колекционерска стойност
 • Подходяща за подарък

Дизайн

Лицевата страна (аверс) на монетата показва образа на Кралица Елизабет II.  Над изображението на Кралицата е текстът „ELIZABETH II“ и „AUSTALIA“.Под образа ѝ е номиналната стойност от 1 долар и инициалите на дизайнера "IRB" - Иън Ранк-Бродли.

Обратната страна (реверс) показва най-известното животно на Австралия, кенгуруто, заобиколено от текста "AUSTRALIAN KANGAROO".

Дизайна на монетата австралийско кенгуру е строго пазена тайна. Едва на световното изложение на парите монетата е преставена за пръв път публично. Разликата между Кенгуруто и другите монети с австралийски животни на Perth Mint е че тя няма тираж и дизайнът ѝ няма да се променя, превръщайки я в вилен конкурент на популярния американски сребърен орел. Уникалната изработка и чисота на сребърната монета австралийско кенгуру се превръща в изключително популярен продукт и заема мястото си на ценена и конвертируема монета от световен мащаб.

 

Производител

Perth Mint е световно отличен монетен двор и рафинерия на благородни метали. Намира се е в град Пърт, Западна Австралия. Основан е през 1896 г. от Кралския монетен двор на Великобритания. Perth Mint произвежда едни от най-качествените и купувани инвестиционни монети: Австралийското златно кенгуру, златните и сребърни Австралийските лунни серии, сребърните Коала и Кукабура. Монетният двор е член на Лондонската асоциация на пазара на благородни метали (The London Bullion Market Association, LBMA) – организация, която създава и развива международни стандарти за анализ, качество и търговия на злато и сребро.

1 унция сребърна монета австралийско кенгуру Тегло на среброто
Грамаж Номинал Диаметър в милиметри Проба Тегло в гр. гр. oz
1 унция 1 долар 40.6 9999 31.10658 31.10347 1

Обратна продажба на инвестиционния продукт

Всички монети от портфолиото на Tavex са инвестиционни продукти. Основото изискване, за да бъдат третирани като такива, е: максимално запазване на тяхната цялост и първичен производствен вид.

Стойността на инвестиционния продукт намалява, в случай че:

 • Среброто е надраскано и/или изкривено;
 • Има отпечатъци върху монетата;
 • Оригиналната опаковка е била отваряна.

При наличието на някой от тези белези целостта на монетата се нарушава и тя спира да бъде инвестиционен продукт. Разбира се, продължава да бъде сребърна и ценна, не изгубва стойността, която се определя от съдържанието на благородния метал в нея.

Притежателят на наранена монета губи по-високата ликвидност и по-добрата цена, която би получил при обратна продажба на сребърна монета, защото тя ще бъде закупена не само като сребро, а като инвестиционен продукт. Разликата в изкупната цена зависи изцяло от пазарната ситуация, но тя със сигурност ще бъде по-висока.

С други думи, ако продадете перфектно запазена монета (от нашата листа) тегло 1 oz и проба 999, ще получите повече, отколкото ако продате тази монета срязана на две, дори с драскотина или с пръстови отпечатъци.

Имайте предвид, че Tavex търгува изцяло с монети с абсолютно инвестиционен характер и премията в цената не е обвързана с тяхната нумизматична стойност.

Съхранение на целостта на инвестиционния продукт и опаковката

Монетите от чисто сребро са изключително меки и могат много лесно да с повредят. Важно е да подходите внимателно към тяхното съхранение, за да не загубите инвестиционната им стойност.

 • Не изваждайте монетите от тяхната опаковка (пластмасова капсула, вакуумна опаковка). Рискувате да нараните среброто или то да се окисли и потъмнее при взаимодействие с влага;
 • Ако извадите монетата си от предпазната капсула, внимателно я хващайте само по нейния ръб. Желателно е да използвате чисти платнени ръкавици;
 • При изваждане на продукт от оригиналната му опаковка е необходимо да го поставите върху чиста и мека повърхност. Кадифена подложка е идеална за тази цел;
 • Не докосвайте среброто по повърхността му, тъй като пръстовите отпечатъци ще намалят неговата стойност. Те не могат да бъдат отстранени от огледалната повърхност. Имайте предвид, че дори и най-меката кърпа прави малки драскотини по монетата;
 • Не тествайте мекотата на среброто със зъби.
 • Не допирайте монети без опаковка една до друга, защото може да се надраскат.

Защитни опаковки при покупка и доставка

 • Ако купите инвестиционните си продукти лично от Tavex офис, ще ги получите в предпазни пластмасови капсули или в оригиналните им вакуумирани опаковки;
 • При доставка до адрес или офис на куриер, освен в съответниите предпазващи опаковки, продуктите са поставени и в инкасо плик със собствен сериен номер;
 • При всяка от опциите за доставка Tavex разполага с видеоматериал на подготовката на пратката.

1 унция сребърна монета австралийско кенгуру

Австралия · Чистота: 9999 · ⌀ 40.6 мм

44 лв.Продайте: 27 лв.
0 ПРОДУКТ