1 унция сребърна монета австралийско кенгуру - Tavex
Обратно

1 унция сребърна монета австралийско кенгуру

1 унция
9999
Австралия


Австралийското сребърно кенгуру е нова инвестиционна монета предлагана от Perth Mint от 2016. Инвестирай в този уникален инвестиционен продукт на най-добри цени в Тавекс.


Основна информация

  • 99.99% чисто сребро
  • Номинална стойност: 1 австралийски долар
  • Законно платежно средство
  • В непрекъснато производство от 2016 г.
  • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
  • С инвестиционна и колекционерска стойност
  • Подходяща за подарък

Дизайн

Лицевата страна (аверс) на монетата показва образа на Кралица Елизабет II.  Над изображението на Кралицата е текстът „ELIZABETH II“ и „AUSTALIA“.Под образа ѝ е номиналната стойност от 1 долар и инициалите на дизайнера "IRB" - Иън Ранк-Бродли.

Обратната страна (реверс) показва най-известното животно на Австралия, кенгуруто, заобиколено от текста "AUSTRALIAN KANGAROO".

Дизайна на монетата австралийско кенгуру е строго пазена тайна. Едва на световното изложение на парите монетата е преставена за пръв път публично. Разликата между Кенгуруто и другите монети с австралийски животни на Perth Mint е че тя няма тираж и дизайнът ѝ няма да се променя, превръщайки я в вилен конкурент на популярния американски сребърен орел. Уникалната изработка и чисота на сребърната монета австралийско кенгуру се превръща в изключително популярен продукт и заема мястото си на ценена и конвертируема монета от световен мащаб.

 

Производител

Perth Mint е световно отличен монетен двор и рафинерия на благородни метали. Намира се е в град Пърт, Западна Австралия. Основан е през 1896 г. от Кралския монетен двор на Великобритания. Perth Mint произвежда едни от най-качествените и купувани инвестиционни монети: Австралийското златно кенгуру, златните и сребърни Австралийските лунни серии, сребърните Коала и Кукабура. Монетният двор е член на Лондонската асоциация на пазара на благородни метали (The London Bullion Market Association, LBMA) – организация, която създава и развива международни стандарти за анализ, качество и търговия на злато и сребро.


Защо да поръчате онлайн

Доставка до всяка точка на страната
Богата гама продукти, винаги в наличност
Дискретна и бърза доставка
Застраховка на пратката