Добавете ценово известие

Защо си струва да посетим Мексико?

Публикувано от Tavex в категория Пътуване на 21.09.2017
Цена злато (XAU-BGN)
4370,12 BGN/oz
  
+ 34,34 BGN
Цена сребро (XAG-BGN)
51,83 BGN/oz
  
+ 0,16 BGN

За какво се сещаме, когато мислим за Мексико? Ярки цветове, люто, плажове… Да, всичко това е Мексико! Но страната е и много повече. Защо това е една от най-популярните дестинации за почивка на американците и все повече европейци се отправят натам ? Даваме няколко причини в тази статия.

Кои са най-посещаваните и интересни места?

Мексико има изключително интересна история, пъстри традиции и хиляди възможности за почивка. Всичко зависи от вашите предпочитания и представи за екскурзия и почивка. Въпреки това, според нас, има няколко места, които трябва да посетите в „пикантната“ страна.

Най-посещаваната забележителност! Чичен Ица!

Ако трябва да посетите забележителност в Мексико, то това е Чичен Ица. Свещеният град на маите е впечатляващ както с факта, че се е съхранил през вековете, така и със самата си архитектура и история.

Цивилизацията на маите буди интерес и на изследователите, и на туристите. Древният град на полуостров Юкатан е още едно доказателство за развитието на цивилизацията и ни дава някои интересни подробности за живота им. Археологическите открития са разположени на няколко квадратни километра.

Пирамидата Кукулкан се е превърнал в един от символите на Чичен Ица и Мексико. Над 20-метровата пирамида със стъпала и от четирите страни е храмов комплекс, който се изследва и до днес. Едни от последните открития са под пирамидата. Освен че е открита по-малка пирамида, във вътрешността на Кукулкан е открито и езеро. Впечатляващо е самото разположение на зданието, тъй като точната позиция позволява и до днес да се определят с точност дните на равноденствие на 21 Март и 22 Септември.

Интересен е и Храмът на хилядите войни, от който са запазени множество колони.

Мексико сити също не е за пренебрегване и може да предложи различни атракции за туристите, например Музея на Фрида Кало.

Става ли въпрос за почивка и излежаване на плажа – първите мексикански курорти, които изникват в ума на повечето от нас са Акапулко, Канкун и Козумел

Канкун. Снимка – Wikimedia.

Акапулко е чудесен избор както за релакс на плажа, така и за гмуркане, а нощният живот ще задоволи всеки купонджия. Канкун е незабравим със своите плажове и лазурна вода. Препоръчваме да разгледате и подводния музей. Повече от 470-те статуи създават вълшебен подводен свят, до който може да се докоснете. Ако предпочитате да останете сухи, може да се разходите и с лодка с прозрачно дъно и пак да се насладите на подводната гледка. Козумел, от своя страна, е отличен избор за любителите на водни спортове, за риболов и голф. И плажовете, разбира се!

Какво трябва да знаем  преди пътуването ни до Мексико?

За да влезнем в страната ни е необходим международен паспорт, с валидност поне 6 месеца. Попълва се и миграционен формуляр преди влизането в Мексико, който се връща при напускане на страната. Други специфични изисквания няма.

Полетите от България са с прекачване

Ако не пътувате в организирана група с туристическа агенция, добре е да подготвите всичко за престоя си предварително. Наемете хотел отрано, изгответе маршрута си. Препоръчваме да се посъветвате с някого, който е наясно със ситуацията в Мексико. В страната все още има места, на които е по-добре да не попадате.

Английски или испански език?

Ако знаете испански език или научите няколко израза няма да ви е излишно. Въпреки че има различни диалекти, с испанския ще се разберете много по-лесно, отколкото на английски език. Въпреки това курортите са достатъчно оживени и посещавани от чужденци, така че персоналът на хотелите и заведенията говорят и на английски език.

Вкусове и цветове!

Вкусът на Мексико е пикантен, всъщност, направо лют, а цветовете са много и все ярки. В зависимост от заведението, вечеря или обяд в ресторант среден клас излиза около 10 долара. Разбира се, това е много относително. Бакшишът, който се очаква е между 10% и 15%, но проверете сметката – той може и да е вече включен в нея. Цената на текилата също варира, но може да намерите качествена напитка в магазина и за 10-тина долара.

Препоръчваме Ви да закупите от местната валута мексиканско песо – с която ще Ви е най-удобно и лесно да пазарувате навсякъде. Американскяит долар се приема в много търговски обекти, но курсът може да варира. Удобно е и използването на кредита или дебитна карта, но обърнете внимание на таксите, които ще ви се начисляват, както и на факта, че ако искате да си купите сувенир от някоя сергия, ще е трудно да платите с карта.

Текст и снимки APOLLO

Коментари

Препоръчваме Ви да прочетете още