Добавете ценово известие

Пътят на златото част I. Инфографика.

Публикувано от Tavex в категория Златен вестник на 14.07.2015
Цена злато (XAU-BGN)
3367 BGN/oz
  
+ 4 BGN
Цена сребро (XAG-BGN)
43 BGN/oz
  
- 0 BGN

Пътят на златото – така нарекохме серията от инфографики, които ще Ви представят пътя на благородния метал през вековете, земните пластове,  та до нашите джобове.

Цялата серия се състои от 4-ри части, които периодично ще публикуваме тук – на уеб страницата на добре познатия ни „Златен вестник“.
Четирите части ще Ви помогнат да си отговорите на въпроси касаещи произхода на златото, неговата употреба през годините, от какво се формира търсенето и предлагането му, и най-вече защо се е използвало като разплащателно средство в продължение на повече от 2 хилядолетия. 
Заедно със златото ще Ви представим и любопитни факти и за неговия „по-малък брат“ – среброто. Факти, за чието съществуване, повечето от Вас вероятно не са и предполагали.


Защо избрахме инфографиката като метод за представяне на информация?

Защото визуалната информация се обработва 60 пъти по-бързо от текстовата такава, което значително улеснява асимилирането на сложни теми.
За създаването на инфографиките ни помогна екипът, който за пръв път въведе употребата им в България.
Четирите части, с които предстои да се запознаете са още по-подробно разгледани в първата инфографична изложба в България, която представихме  в  най-големия търговски център у нас, както и в домът на културата и  в операта в Пловдив. Следващата локация предстои да бъде обявена.

Приятно „четене“.

infographic-istoriq-zlatoto

Коментари

 • Rumen преди 7 години

  Sikis

 • Работник преди 7 години

  Синтезът до желязо е екзотермичен - отделя се енергия .Синтезът на по тежки елементи става само при взрив на Нова и Супернова ,като за това трябват 10 -100 слънчеви маси .Ето за това тези елементи са редки .Супернова е с честота 1на100 години за Млечния път :)

 • Аз преди 7 години

  Само не знам как реши, че Слънцето синтезира всичко до желязо...

 • Атанас преди 7 години

  Всъщност, всеки един елемент е пренесен от космоса, Слънцето синтезира до Хелий, Желязо и Никел са най-стабилните химични елементи от към разпад-синтез. Земята не може да синтезира химични елементи по естествен път, необходими са и ускорители :)

Препоръчваме Ви да прочетете още