Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

Четирилистна детелина Острови Ниуе

Изчерпан
Сребърна монета
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Сребърна монета

Защо да купя

Основна информация

 • 99% чисто сребро
 • Номинална стойност: 1 новозеландски долар
 • Емитирана през 2014 г.
 • Лимитиран тираж: 3 333 монети
 • Иновативни дизайн – дигитален печат и капсула, съдържаща сребърен филигран с 24-каратово златно покритие
 • Законно платежно средство в страната-емитент
 • С колекционерска стойност
 • Подходяща за подарък

Покупката на сребро носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на среброто е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  149,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  24,89 лв.
 • Вашият риск сега
  124,11 лв.

Факт: цената на среброто в BGN е нараснала 131.14% през последните 20 години. Най-ниската цена е била 20,65 BGN/oz, а най-високата 66,23 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 54,74 BGN/oz.

Тегло на продукта (g)
14.14
Сребро тегло в грамове
14.14
Проба
999
Сребро тегло в тройунции
0.4546
Диаметър (mm)
-
Дебелина (mm)
-
Номинал
1 dollar
Производител
Полша

Лицева страна

Дизайн

 Лицевата страна на монетата показва: капсула, съдържаща сребърен филигран с формата четирилистна детелина и с 24-каратово златно покритие, образ на кралица Елизабет II, текст “ELIZABETH II”, текст “NIUE ISLAND” (Остров Ниуе), детелини, номинална стойност, година на отсичане, обозначителен знак на монетния двор – “m/w”. 

Обратната страна на монетата изобразява: капсула, съдържаща сребърен филигран с формата четирилистна детелина с 24-каратово златно покритие, детелини, текст “GOOD LUCK” (Добър късмет).

Обратна страна

Емитент

Ниуе е една от най-малките държави на света и в същото време е сред най-големите играчи на пазара на колекционерски монети.

Островът се намира в югозападната част на Тихия океан. В страната живеят по-малко от 2 000 души. Ниуе е самоуправляваща се държава, свободно асоциирана към Нова Зеландия, която отговаря за външната политика и отбраната на малкия остров.

Страната е известна с изсичане на богато разнообразие на сребърни монети както с авторски, така и с официално лицензиран дизайн. Сред популярните ѝ колекции са “Междузвездни войни”, “Дисни принцеси”, “Дисни герои”, “Покемон”, “Символи на късмета”, “Най-добрия приятел на човека” и други.  

Ниуе емитира колекционерски монети с номинална стойност в новозеландски долари. Държавата е част от Общността на нациите – международна организация на страни, които са бивши колонии на Британската империя. Затова лицевата страна на всяка монета включва световноизвестния портрет на кралица Елизабет II, създаден от дизайнера Иън Ранк-Бродли.

Производител

Колекцията “Символи на късмета” се изработва от монетния двор на Полша. Mennica Polska S.A. е водещ производител на монети и колекционерски предмети в Европа. Създаден е през 1766 г. от полския крал Станислав Август Понятовски. Aмбицията му за изграждане на компания, която да изсича най-красивите монети на Стария континент, продължава да се следва и до днес.

Mennica Polska S.A. е сред най-технологично развитите и иновативни монетни дворове в световен мащаб. Носител е на престижни награди в международни нумизматични конкурси. Компанията е едноличен емитент на разменни и колекционерски монети, издавани от националната банка на Полша. Mennica Polska S.A. непрекъснато развива и разшираява обхвата на дейността си – официални и хералдически печати, електронни разплащания, недвижимо имущество.

Със своята близо 250-годишна история Mennica Polska S.A се е доказал като надежден бизнес партньор сред чуждестранни банки, емитенти и нумизматични дружества. Монетният двор изпълнява поръчки за изсичане на монети и колекционерски продукти от цял свят. 

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.