Обратно

1 унция сребърен австралийски лунар Прасе 2019

1 унция
999.9
Австралия


Монетата е част от световноизвестната хронологична сребърна колекция Австралийска лунна серия II (2008 – 2019 г.), посветена на китайския лунен календар. Произведена е от австралийския монетен двор Perth Mint. Като всяка сребърна монета от серията, тя е изсечена еднократно, в лимитиран тираж и следва 12-годишния цикъл на календарa.


Основна информация

 

  • 99.99% чисто сребро
  • Номинална стойност: 50 австралийски цента
  • Нов дизайн на основния мотив на всеки 12 години
  • Мат-гланц ефект и богата детайлност на изображението
  • Законно платежно средство
  • Гарантирано приемане от търговци на благородни
    метали, банки и инвеститори
  • С инвестиционна и колекционерска стойност
  • Подходяща за подарък

Дизайн

Лицевата страна на монетата показва: кралица Елизабет II, текст “ELIZABETH II”, текст “AUSTRALIA”, номинална стойност, тегло и чистота на сребро, година на отсичане, инициали “IRB” на дизайнера Иън Ранк-Бродли, създал изображението на кралицата.

Обратната страна на монетата изобразява: прасе, текст “Year of the pig”, буква “P”, с която Perth Mint означава монетите си, китайски символ за “прасе”.

Символика

 

Китайският лунен календар е изпълнен с дългогодишна традиция и силна символика. Той следва 12-годишен цикъл и чества различно животно през всяка една от годините: мишка, бик, тигър, заек, дракон, змия, кон, овца, маймуна, петел, куче и прасе. Китайците вярват, че животните оказват дълбоко въздействие върху личността. 

 


Знака на годината на прасето носят родените през 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 и 2019 година.
Тези хора винаги показват щедрост и търпение към грешките на другите, което им помага да постигнат хармонични междуличностни отношения. Те са още внимателни, отговорни, състрадателни, независими и оптимистични. Въпреки, че рядко търсят помощ от другите, те няма да откажат да подадат ръка на другите. Родените в годината на Прасето са много концентрирани и спокойни, когато са изправени пред проблем. След като си поставят цел, те ще отделят цялата си енергия за да я постигнат.

 

Производител

 

Perth Mint е световно отличен монетен двор и рафинерия на благородни метали. Намира се е в град Пърт, Западна Австралия. Основан е през 1896 г. от Кралския монетен двор на Великобритания. Perth Mint произвежда едни от най-качествените и купувани инвестиционни монети: Австралийското златно кенгуру, златните и сребърни Австралийските лунни серии, сребърните Коала и Кукабура. Монетният двор е член на Лондонската асоциация на пазара на благородни метали (The London Bullion Market Association, LBMA) – организация, която създава и развива международни стандарти за анализ, качество и търговия на злато и сребро.


Защо да поръчате онлайн

Доставка до всяка точка на страната
Богата гама продукти, винаги в наличност
Дискретна и бърза доставка
Застраховка на пратката