Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1 унция Сребърна монета Австралийска Кукабура 2013

Изчерпан
Tavex има удоволствието да Ви представи най - новото издание на сребърната монета Кукабара, която е една от най-емблематичните ... виж още
Продаваме Купуваме
-
59,39 лв.
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex има удоволствието да Ви представи най - новото издание на сребърната монета Кукабара, която е една от най-емблематичните сребърни монети в Австралия. Монетата предлага на инвеститорите уникална комбинация от качество, изящен дизайн и гарантирана чистота. Тя е изсечена за пръв път през 1990г. в чест на емблематичната за Австралия птица кукабура.Тази монета е подходяща за всеки инвеститор, който би искал да инвестира в законно платежно средство под формата на сребърна монета, чиято стойност нараства във времето.

Защо да купите?

Сребърните монети Австралийска Кукабура следват цената на среброто. 

Цената на Сребърната монета Австралийска кукабура се повишава с инфлацията. Среброто се е доказало като чудесен актив във времена на висока инфлация, поскъпвайки по-бързо и повече в сравнение с други активи.

Сребърната Австралийска Кукабура е еквивалент на пари. Води се законно платежно средство в Австралия и се приемат като такива в големи части на света.

Сребърните монети Австралийска Кукабура се продават на възможно най-добрата цена. Като партньор на The Perth Mint, Тавекс може да предложи конкурентни цени за тази изящна монета.

Сребърните Кукабури са популярни сред колекционерите и инвеститорите поради постоянно нарастващата им стойност на вторичния пазар, което е резултат от лимитираното изсичане на различните дизайни.

Сребърната Австралийска Кукабура е международно призната. Като единственото законно платежно средство под формата на сребърна монета, изобразяваща кукабура - животно, произхождащо от Австралия, признанието на инвеститорите е гарантирано в целия свят.

Тази монета е с чистота на среброто .999

Сребърната Австралийска Кукабура е добър начин за съхранение на Вашите спестявания. 

Покупката на сребро носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на среброто е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  116,84 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  59,39 лв.
 • Вашият риск сега
  57,45 лв.

Факт: цената на среброто в BGN е нараснала 115.23% през последните 20 години. Най-ниската цена е била 20,65 BGN/oz, а най-високата 66,23 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 54,12 BGN/oz.

Монетният двор на Пърт е световно признат монетен двор и рафинерия за благородни метали, намиращ се в град Пърт, Западна Австралия. Монетният двор на Пърт е създаден през 1896 г. от Кралския монетен двор на Великобритания в отговор на новооткритите златни залежи в Западна Австралия. Задачата на Монетния двор на Пърт била да преработва златна руда от мините и да изсича държавни златни монети от златните кюлчета. Между 1899 г. и 1931 г. Монетният двор на Пърт произвежда значително количество златни суверени (лири), които се разпространяват в Австралия и в цялата Британска империя, за да бъдат използвани като валута в обръщение. Британският контрол над Монетния двор на Пърт е предаден през 1971 г. на правителството на Западна Австралия, което поема собствеността върху него. Днес Монетният двор на Пърт е известен с изключителното качество на своите инвестиционни монети от световна класа, като сребърните монети Кукабура и Коала, както и Лунната серия. Монетният двор на Пърт е член на Лондонския пазар на златото (предшественик на Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA) от 1934 г. Изображението на лебеда, който е официалният печат на монетния двор, регистриран в LBMA, е признато в международен план и е вдъхновено от локацията на Монетния двор в Пърт, където протича реката Суон (лебед). 

Тегло на продукта (g)
31.13461
Сребро тегло в грамове
31.10347
Проба
999
Сребро тегло в тройунции
1
Диаметър (mm)
40.6
Дебелина (mm)
-
Номинал
1 долар
Производител
The Perth Mint, Австралия

Лицева страна

Лицевата страна на монетата показва: кралица Елизабет II, текст “ELIZABETH II”, текст “AUSTRALIA”, номинална стойност, инициали “IRB” на дизайнера Иън Ранк-Бродли, създал изображението на кралицата.

Гръб

Обратната страна на монетата изобразява: кукабура, текст “AUSTRALIAN KOOKABURRA”, година на изсичане, тегло и чистота на среброто, буква “P”, с която Perth Mint означава монетите си.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.