Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1 унция златен американски орел предишни години

Изчерпан
Американският орел е най-популярната златна инвестиционна монета, емитирана от САЩ. Представена е през 1986 г. и оттогава ... виж още
Продаваме Купуваме
-
4360,00 лв.
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Американският орел е най-популярната златна инвестиционна монета, емитирана от САЩ. Представена е през 1986 г. и оттогава е в непрекъснато производство. Произвежда се от US West Point Mint. Качеството на изработка и чистотата се гарантират от правителството на САЩ. Достъпнна е на ниска премия над пазарната цена на златото.

Защо да купите?

Основна информация

 • 91.6% чисто злато (22 карата)
 • Номинална стойност: 50 щатски долара
 • Златно-медно-сребърна сплав, повишаваща устойчивостта на монетата към драскотини
 • Законно платежно средство
 • В непрекъснато производство от 1986 г. насам
 • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
 • Подходящa за подарък

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  4871,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  4360,00 лв.
 • Вашият риск сега
  511,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 127.43% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4334,02 BGN/oz.

История

История

През трийсетте години на XX в. САЩ се намират в разгара на тежка депресия, което превръща златото в предпочитан актив. В следствие на голямото търсене правителството е напът да изчерпи златните си резерви. За да се предотврати това, през 1933 г. президентът Франклин Д. Рузвелт подписва президентски указ 6102, с който криминализира притежанието на злато и премахва златното покритие на всички държавни хартиени инструменти. Решението е в сила 41 години. През 1974 г. президентът Джералд Форд отменя указа. 11 години по-късно Конгресът на САЩ прокарва Закон за златото, който позволява сеченето на златни и сребърни монети.

През 1986 г. US West Point Mint пуска в обращение Американски орел – първата златна, сечена като законно платежно средство, монета в САЩ за повече от пет десетилетия. През първата година са били произведени 3.6 милиона (62 тона) Американски златни орли, за да може да се задоволи огромното търсене на купувачите.

аа

Тегло на продукта (g)
33.95576
Инвестиционно злато тегло в грамове
31.10348
Проба
916.7
Инвестиционно злато тегло в тройунции
1
Диаметър (mm)
32.7
Дебелина (mm)
-
Номинал
50 долара
Производител
United States Mint, САЩ

Лицева страна

Дизайн

Лицевата страна на монетата показва: женска фигура, олицетворяваща свобода, сграда на Капитолия, текст “LIBERTY (Свобода), година на изсичане, буква “W”, с която US West Point Mint обозначава монетите си.

Гръб

Обратната страна на монетата изобразява: орел, орлица, пиленца, текст “UNITED STATES OF AMERICA”, текст “E PLURIBUS UNUM” (Един от много), текст “IN GOD WE TRUST” (Вярваме в Бог), номинална стойност, тегло и чистота на златото, инициали на дизайнера “MB”.

Опаковка

Всяка монета е опакивана в твърда пластмасова капсула.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.