Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1/4 унция златен австралийски лунар година на Дракона 2024

В наличност
Като дългогодишен партньор на Perth Mint, Tavex има удоволствието да предложи една от най-изящните сечени златни монети ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
1324,00 лв.
1160,00 лв. 12.39%
до офис на Еконт - БЕЗПЛАТНО
до адрес - БЕЗПЛАТНО
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
С възможност за безплатна доставка!
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Като дългогодишен партньор на Perth Mint, Tavex има удоволствието да предложи една от най-изящните сечени златни монети в света, 1/4 унция австралийския лунар година на Дракона 2024. Тази великолепна златна монета е посветена на годината на Дракона - петото от дванадесетте животни, свързани с древния китайски лунен календар. За родените под знака на Дракона през 2024, 2012, 2000, 1988, 1976 и всяка 12-та предходна година се казва, че са амбициозни, успешни и харизматични.

Златните монети Лунар имат голямо историческо значение, тъй като в тях се преплитат нумизматика и културно наследство. Сечени в чест на китайския зодиак, тези монети отбелязват всяка лунна година с дизайн, изобразяващ съответния животински знак. Тази традиция отдава почит на древния китайски лунен календар, който е дълбоко вкоренен в азиатската култура и от векове оказва влияние върху празници, фолклор и изкуство. 

Защо да купите?

 • Златните монети австралийски лунар Годината на Дракона са пари. Златната лунна серия е въведена за първи път през 1996 г. и всяка златна монета от серията, включително Годината на Дракона, се счита за законно платежно средство от австралийското правителство.
 • Златните монети австралийски лунар Годината на Дракона следват традиционния китайски лунен календар. За родените в Годината на Дракона през 2024 г., 2012 г., 2000 г., 1988 г., 1976 г. и всяка 12-а предходна година се смята, че са амбициозни, успешни и харизматични.
 • Златните монети австралийски лунар Годината на Дракона са чудесен подарък за близките на сърцето ви. Отдайте почит на хората, които цените, като въплътите техните добродетели и година на раждане в чисто 24-каратово злато - подарък, който ще остане с тях завинаги.
 • Златните монети австралийски лунар Годината на Дракона са изработени по технологията „proof“. Изсечени с такова високо качество, блясък и богати детайли, че трудно ще устоим да не ги наречем „my precious“.
 • Златните монети австралийски лунар Годината на Дракона са популярни сред проницателните колекционери. Основното изображение на Дракона, което се променя всяка 12-та година, ограниченият тираж и качеството означават, че монетата носи значителна колекционерска стойност на вторичния пазар.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  1324,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  1160,00 лв.
 • Вашият риск сега
  164,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 130.77% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4395,31 BGN/oz.

Монетният двор на Пърт е световно признат монетен двор и рафинерия за благородни метали, намиращ се в град Пърт, Западна Австралия. Монетният двор на Пърт е създаден през 1896 г. от Кралския монетен двор на Великобритания в отговор на новооткритите златни залежи в Западна Австралия. Задачата на Монетния двор на Пърт била да преработва златна руда от мините и да изсича държавни златни монети от златните кюлчета. Между 1899 г. и 1931 г. Монетният двор на Пърт произвежда значително количество златни суверени (лири), които се разпространяват в Австралия и в цялата Британска империя, за да бъдат използвани като валута в обръщение. Британският контрол над Монетния двор на Пърт е предаден през 1971 г. на правителството на Западна Австралия, което поема собствеността върху него. Днес Монетният двор на Пърт е известен с изключителното качество на своите инвестиционни монети от световна класа, като сребърните монети Кукабура и Коала, както и Лунната серия. Монетният двор на Пърт е член на Лондонския пазар на златото (предшественик на Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA) от 1934 г. Изображението на лебеда, който е официалният печат на монетния двор, регистриран в LBMA, е признато в международен план и е вдъхновено от локацията на Монетния двор в Пърт, където протича реката Суон (лебед). 

Тегло на продукта (g)
7.777
Инвестиционно злато тегло в грамове
7.777
Проба
999.9
Инвестиционно злато тегло в тройунции
0.25
Диаметър (mm)
20.6
Дебелина (mm)
2.3
Номинал
25 долара
Производител
The Perth Mint, Австралия

Лицева страна

Лицевата страна изобразява възпоменателния портрет на Нейно Величество Кралица Елизабет II от Джоди Кларк, заедно с датите на нейното управление "1952-2022", както и теглото, чистотата и номинала на монетата.

Гръб

На обратната страна на монетата са изобразени дракон, вълни и стилизирана мъгла. В дизайна са включени китайският йероглиф за "дракон", надписът "DRAGON 2024" и знакът на монетния двор "P125", обозначаващ 125-годишнината на Монетния двор на Пърт.

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована от Монетния двор на Пърт в твърда пластмасова капсула. За покупки на едро се предлагат монети от 20 броя в оригинална фабрична опаковка.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.