Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1 килограм златно кюлче Valcambi Suisse

Изчерпан
Tavex има удоволствието да ви предложи отлято 1 кг инвестиционно злато под формата на златно кюлче Valcambi ... виж още
Продаваме Купуваме
-
137943,00 лв.
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex има удоволствието да ви предложи отлято 1 кг инвестиционно злато под формата на златно кюлче Valcambi Suisse.

 

Произведено от Valcambi, най-голямата рафинерия за благородни метали в Швейцария, тo e белег за изключително качество, гарантирана чистота .9999 и висока ликвидност.

 

Кюлчето се предлага с една от най-добрите цени на злато за грам и по този начин е перфектният продукт от злато за инвеститори, които искат да спестят, купувайки в големи количества.

 

1 кг златно кюлче Valcambi Suisse има впечатляващо тегло и е идеален избор за тези, които обичат да усещат и докосват златото. Цената му не се влияе от малките петънца и драскотини по повърхността на кюлчето при обратната му продажба.

 

Притежавайки инвестиционно кюлче от 1 килограм чисто злато, Вие не само се сдобивате със скъпоценно парче злато, изработено по най-съвременна швейцарска технология, но и с алтернативна твърда валута, приемана на международния пазар от брокери на злато и сребро, финансови институции и инвеститори.

Защо да купите?

 • Златните кюлчета са с гарантирана чистота .9999.Процесите на производство и рафиниране във Valcambi се контролират от утвърдени експерти, акредитирани от Швейцарското федерално бюро за контрол на благородни метали и от Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали метали LBMA (London Bullion Market Association), което гарантира стриктното спазване на стандарта за качество и чистотата на златните кюлчета Valcambi.
 • 1 килограм златно кюлче Valcambi Suisse е еквивалент на спестявания. Еднокилограмовите златни кюлчета Valcambi са идеален избор за всеки, който търси възможност за дългосрочни спестявания и който оценява сигурността и стабилността на притежаването на физически златни кюлчета.
 • Златните кюлчета Valcambi Suisse са един отличен начин да диверсифицирате портфейла си.  Ниската корелация на златото с други финансови активи дава възможност за еднокилограмовите златни кюлчета Valcambi да служат като хеджиране на портфейла срещу пазарен риск.
 • Златните кюлчета Valcambi Suisse са пари. Златните кюлчета Valcambi са приети като съответстващи на стандартите “Good Delivery” от Швейцарската централна банка, Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA и всички големи стокови борси по света, което гарантира обменяемост на еднокилограмовите златни кюлчета Valcambi в световен мащаб от търговци на кюлчета, банки и инвеститори.
 • 1 кг злато под формата на кюлче от Valcambi Suisse е продукт със забележителна тежестУсещането да държиш в ръцете си отлято златно кюлче ще предизвика усмивка на лицето на всеки.
 • 1 килограм златно кюлче Valcambi Suisse струва теглото си в злато.Стойността му се базира изключително на съдържанието на чисто злато, което е свързано с преобладаващата цена на златото.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  143946,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  137943,00 лв.
 • Вашият риск сега
  6003,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала -99.95% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 1,00 BGN/oz.

История

Производител

Valcambi е независима швейцарска рафинерия, създадена е през 1961 г. Тя е сред най-известните производители и доставчици на отлети и отсечени кюлчета в света. Компанията се намира в Балерна, Швейцария и притежава един от най-големите обекти за преработка на ценни метали с капацитет 2 000 тона злато годишно. Рафинерията е акредитирана от всички основни метални борси, Швейцарската централна банка и Лондонската асоциация на пазара на благородни метали (The London Bullion Market Association, LBMA). Клиентите на Valcambi варират от частни инвеститори до някои от най-мащабните международни финансови институции, правителства и централни банки.

Процесът на леене на златните кюлчета започва с нагряване на златен материал в пещ до разтопяването му. По време на този процес всички нежелани примеси се отстраняват, докато остане само разтопено злато с висока чистота, най-често около 99,99%. Рафинираното злато се охлажда и след това се превръща в златни гранули или малки златни късчета. Необходимото количество от този междинен материал се изсипва в желязна леярска форма. Тя се поставя в пещ, където малките късчета злато се разтапят. След това формите се охлаждат и златото в тях се втвърдява. Резултатът е лято кюлче. Новоизлетите златни кюлчета се проверяват и претеглят. Тези, които преминат инспекцията, се почистват и вкарват в хидравлична преса, която отпечатва съответната маркировка върху горната страна на златното кюлче.  

Инвеститорите трябва да имат предвид, че за разлика от сечените кюлчета, които са създадени от еднородни златни панели и имат гладка повърхност, повърхността на летите кюлчета понякога е груба и неравномерна. Това ги прави перфектният избор за тези, които обичат да боравят със златните си кюлчета и да ги почувстват в ръцете си, тъй като стойността им при вторична продажба не се влияе от леки драскотини или вдлъбнатини.  

Valcambi е швейцарска рафинерия за благородни метали, създадена през 1961 г. и е световно известна като един от най-големите производители и доставчици на лети и сечени кюлчета. Кюлчетата на Valcambi са признати в цял свят с изключителното си качество и са отличителен белег за швейцарско майсторство, заради което са търсени от ценителите. Компанията произвежда продуктите си в Балерна, Швейцария, където оперира едно от най-големите съоръжения за благородни метали в света, с внушителен капацитет да рафинира 2000 тона благородни метали годишно. За сравнение, годишната продукция на златните мини през 2013 г. достига 3000 тона. Общото годишно количество, преработвано в този завод, е меко казано впечатляващо. Фактът, че една от най-големите компании за добив на злато в света - Newmont Mining, притежава мажоритарен дял в компанията, е показател за значението на Valcambi като една от най-добрите леярни за благородни метали. Акредитирани от всички големи борси за благородни метали, Централната банка на Швейцария и Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA (London Bullion Market Association), златните и сребърните кюлчета на Valcambi са признати в световен мащаб. Клиентите им варират от инвеститори на дребно до някои от най-големите международни финансови институции, правителства и централни банки. 

Valcambi е член на Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали, LBMA 

LBMA е създадена като независим надзорен орган от Британската централна банка през 1987 г. Корените на LBMA могат да бъдат проследени няколко века назад до 1700 г., когато Лондон се появява на световната картата като водещо средище за търговия с благородни метали. Наричан „Лондонски златен пазар“, той се саморегулира от най-големите търговци и производители на кюлчета в Лондон, които контролират пазара, като акредитират рафинериите за благородни метали в лондонския „Good Delivery List“ на LBMA. Само рафинериите, които отговарят на критериите за качество и чистота, определени в списъка LGD, се допускат до лондонския пазар за кюлчета. Днес повече от 135 компании, които включват някои от най-големите рафинерии за благородни метали, доставчици на услуги по съхранение, производители и търговци на кюлчета, са членове на London Bullion Market Association. Всички те са част от LBMA, най-уважаваната и доверена международна институция в света, която следи процеса на производство и рафиниране на злато и сребро. Основната роля на LBMA е да управлява „Good Delivery List“, който днес е международният стандарт за качество и анализ на златни и сребърни кюлчета. 

Тегло на продукта (g)
1000
Инвестиционно злато тегло в грамове
1000
Проба
999.9
Инвестиционно злато тегло в тройунции
32.15075
Дължина (мм)
117
Ширина (мм)
53
Дебелина (mm)
8.9
Производител
Valcambi Suisse, Швейцария

Лицева страна

Дизайн

Лицевата страна на кюлчето показва: официален печат на Valcambi, текст “gold”, тегло и чистота на златото, печат на контролния орган, гарантиращ пробата на златото, уникален сериен номер.

Гръб

Обратната страна на кюлчето изобразява: текст “VALCAMBI SUISSE”.

Опаковка

Кюлчето от 1 килограм е запечатано в прозрачна опаковка, която го защитава от фалшифициране. За по-големи поръчки могат да бъдат доставени кюлчета по 100 грама във фабричните твърди пластмасови кутии по 25 броя в кутия. Предната част на опаковката на кюлчето е тъмносиня, а задната част е бяла.

Сертификат за произход

Теглото на кюлчето, чистотата на златото, уникалният сериен номер и подписът на контролния орган са изписани както на гърба на самото златно златно кюлче, така и на гърба на опаковката. Следователно, опаковката изпълнява и функцията на подписан сертификат за автентичност.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.