Добавете ценово известие

6 съвета за сигурно съхранение на злато и сребро в дома от Питър Шиф

Публикувано от Tavex в категория Анализи, Лични финанси на 18.12.2017
Цена злато (XAU-BGN)
3875,73 BGN/oz
  
+ 13,67 BGN
Цена сребро (XAG-BGN)
44,89 BGN/oz
  
- 0,09 BGN

Имате инвестиционно злато и/или сребро, което сте закупили и сте решили, че ще съхранявате у дома? 

Просто да го оставим в най-горното чекмедже на бюрото може би не е най-добрата идея. Да го увием в стар чорап и пъхнем под матрака сякаш не е най-сигурното място. 

Разбира се, винаги може да го заровим в двора (ако имаме такъв), но така рискуваме да забравим къде е точно (освен ако не си запишем точни GPS координати), а пък ако нарисуваме X отгоре или забием колче с надпис „злато“, най-вероятно ще бие на очи. 

Изборът къде да съхранявате благородни метали като злато и сребро е от съществено значение за вас като инвеститори. Независимо дали ще съхранявате сребърни, или златни монети, златни кюлчета и т.н., важно е да изберете защитено и сигурно място, което обаче да бъде и лесно достъпно.

Гръб на 1 унция златна монета Австралийско кенгуру В наличност

1 унция златна монета Австралийско кенгуру

Продаваме 3978,00 лв. 3930 3930,00 3978 3978,00
Купуваме 3930,00лв.
Сравнение Известие Добавете към количката

Както ние от Tavex вече сме споменавали, ако инвестирате в големи количества злато и сребро, е добра идея да изберете да съхранявате част от тях в един или повече добре охранявани трезори. 

Винаги е добре да съхранявате и поне малко количество злато и сребро на удобно и бързо достъпно място, каквото е домът.

6 съвета за сигурно съхранение на злато и сребро в дома от Питър Шиф

Не бъдете прекалено явни

Ако сте виждали нещо секретно и добре измислено по телевизията, най-вероятно и крадците вече са го виждали. Така че изкуствено изглеждаща, бутафорна книга-сейф може би не е най-доброто решение. Бъдете креативни.

Слоеве

Крадците обикновено бързат, грабят и бягат. Целта им е да влязат и илязат от нарочения дом по възможно най-бързия начин. Помислете как да конструирате скривалището си на няколко различни слоя – това ще ги забави и затрудни при опита за грабеж. 

Например ако възнамерявате да направите сейф в пода, сложете отгоре му огромен шкаф с книги, който така или иначе е труден за поместване. Направете скривалището си максимално трудно за откриване и сложно за достъп от чужди хора. Колкото повече им се наложи да търсят, толкова по-вероятно е да се откажат.

Използвайте примамки

Сейф, поставен на някое по-видимо място, може да свърши добра работа за примамка. Сложете вътре малко евтини бижута, някакви сувенирни монети от туристически обекти, които изглеждат като златни, или път такива с позлата и можете да залъжете крадеца, че е намерил вашето скривалище.

Не казвайте на никого

Наистина, това може да звучи очевидно, но се старайте да не казвате на особено много хора, че държите каквото и да е количество ценни метали в дома си. 

Така рискувате да се превърнете в мишена. Или пък ако споделите с близки и приятели, можете и тук да използвате фалшивото си скривалище за маскировка.

Все пак кажете на някого

Причината е същата, това е вашето “имане“ – хубаво е да имате поне един близък човек, който да знае къде се намира, в случай че вие нямате възможност за достъп до него.

Изберете качествен сейф

Не търсете най-изгодната цена и широкоразпространени модели, тъй като начините за тяхното отваряне вероятно също са широкоразпространени. Изберете качествен сейф, който да приляга на размерите на вашето скривалище. 

доставка до 6 седмици

Не забравяйте, най-важното е да бъдете креативни и да намерите перфектното скривалище за вашето злато и сребро според инфраструктурата на вашия дом, независимо дали живеете в къща, апартамент или дори каравана. 

Дори някое предаване за интериорни решения например може да ви е от полза. Не забравяйте в никакъв случай да създадете и вашето фалшиво скривалище.

Източник schiffgold.com

Коментари

Препоръчваме Ви да прочетете още