Добавете ценово известие

6 съвета за сигурно съхранение на злато и сребро в дома от Питър Шиф

Публикувано от Tavex в категория На фокус на 18.12.2017
Цена злато (XAU-BGN)
3512 BGN/oz
  
- 25 BGN
Цена сребро (XAG-BGN)
42 BGN/oz
  
- 0 BGN

Какво правим с инвестиционното злато или сребро, което сме закупили и сме решили, че ще съхраняваме у дома ? 

Просто да го оставим в най-горното чекмедже на бюрото може би не е най-добрата идея. Да го увием в стар чорап и пъхнем под матрака сякаш не е най-сигурното място. Разбира се, винаги може да го заровим в двора (ако имаме такъв), но така рискуваме да забравим къде е точно (освен ако не си запишем точни GPS координати), а пък ако нарисуваме X отгоре или забием колче с надпис „злато“, най-вероятно ще бие на очи. 

Изборът къде да съхранявате златото и среброто си е от съществено значение за вас като инвеститори. Важно е да изберете сигурно и защитено място, което обаче да бъде и лесно достъпно.

Гръб на 1 унция златна монета Австралийско кенгуру В наличност

1 унция златна монета Австралийско кенгуру

Продаваме 3654 лв. 3611 3611 3654 3654
Купуваме 3611лв.
Сравнение Известие Добавете към количката

Както ние от Tavex вече сме споменавали, ако инвестирате в големи количества злато и сребро, е добра идея да изберете да съхранявате част от тях в един или повече добре охранявани трезори. 

Винаги е добре да съхранявате и поне малко количество злато и сребро на удобно и бързо достъпно място, каквото е домът.

Ето 6 съвета как да го направите по най-добрия начин, от експертът по инвестиране в злато и сребрo Питър Шиф

Не бъдете прекалено явни

Ако сте виждали нещо секретно и добре измислено по телевизията, най-вероятно и крадците вече са го виждали. Така че изкуствено изглеждаща, бутафорна книга-сейф може би не е най-доброто решение. Бъдете креативни.

Слоеве

Крадците обикновено бързат, грабят и бягат. Целта им е да влязат и илязат от нарочения дом по възможно най-бързия начин. Помислете как да конструирате скривалището си на няколко различни слоя – това ще ги забави и затрудни при опита за грабеж. Например ако възнамерявате да направите сейф в пода, сложете отгоре му огромен шкаф с книги, който така или иначе е труден за поместване. Направете скривалището си максимално трудно за откриване и сложно за достъп от чужди хора. Колкото повече им се наложи да търсят, толкова по-вероятно е да се откажат.

Използвайте примамки

Сейф, поставен на някое по-видимо място, може да свърши добра работа за примамка. Сложете вътре малко евтини бижута, някакви сувенирни монети от туристически обекти, които изглеждат като златни, или път такива с позлата и можете да залъжете крадеца, че е намерил вашето скривалище.

Не казвайте на никого

Наистина, това може да звучи очевидно, но се старайте да не казвате на особено много хора, че държите каквото и да е количество ценни метали в дома си. Така рискувате да се превърнете в мишена. Или пък ако споделите с близки и приятели, можете и тук да използвате фалшивото си скривалище за маскировка.

Все пак кажете на някого

Причината е същата, това е вашето “имане“ – хубаво е да имате поне един близък човек, който да знае къде се намира, в случай че вие нямате възможност за достъп до него.

Изберете качествен сейф

Не търсете най-изгодната цена и широкоразпространени модели, тъй като начините за тяхното отваряне вероятно също са широкоразпространени. Изберете качествен сейф, който да приляга на размерите на вашето скривалище. 

Лице на 20 френски франка Наполеон III доставка до 6 седмици

20 френски франка Наполеон III

Продаваме 700 лв. 687 687 700 700
Купуваме 687лв.
Сравнение Известие Добавете към количката

Не забравяйте, най-важното е да бъдете креативни и да намерите перфектното скривалище за вашето злато и сребро според инфраструктурата на вашия дом, независимо дали живеете в къща, апартамент или дори каравана. Дори някое предаване за интериорни решения например може да ви е от полза. Не забравяйте в никакъв случай да създадете и вашето фалшиво скривалище. 

Източник schiffgold.com

Коментари

Препоръчваме Ви да прочетете още