Купища американски дълг

Споделете тази статия

Това е банкнота от 100 долара

Така изглежда пачка на стойност 10 000 долара

Кубче от 1 000 000 долара може и да успее да се побере в по-голям бизнес куфар. Ако ви се приискаха малко долари, можете да си купите на изгодна цена тук:

Щатски долар
Купуваме: 1.594
Продаваме: 1.616
BGN   


Така ще изглежда палет със стограмови банкноти на стойност 100 000 000 (100 милиона) долара. Канапето също е скъпичко и би струвало приблизително 46.7 милиона долара.

За един милиард долара ($1000000000) вече ще е необходимо портмоне с големината на камион

Така биха изглеждали палети от по 100 милиона долара, подредени един до друг, на обща стойност трилион ($100000000000). Педесетина товарни самолета, ще са напълно достатъчни, за да се пренесе тази сума от САЩ в Китай. Ако самолетите направят по два курса, САЩ ще може да изплати дълга си към Китай възлизащ на 1.9 трилиона долара.
Щатски долар
Купуваме: 1.594
Продаваме: 1.616
BGN   


Това е дълга на САЩ. Стойността на тези доларови небостъргачи е 20 трилиона долара ($20000000000000). Очаква се до края на 2018 два нови небосъргача да се появят на картинката.

Споделете тази статия
Категори:  
Цена на златото (XAU-BGN)
2941.36 BGN/1Oz - 0.90 BGN
Цена на среброто (XAG-BGN)
43.8015 BGN/1Oz - 0.03 BGN
RSS

Получавайте Tavex новини на пощата си.

Получавайте най-актуалните статии от блога и всеки нов брой на “Златен вестник”.

Абонирайте се

Коментари

Кюай 1998
22.09.2018, 23:37

Бай Антоньо Бенедето Ганьовски, ако случайно си наясно с икономическата материя, според теорията на икономиката, ако дълга на една държава надмине 95% от БВП, то тази държава не е в състояние да покрие дълга си и е пред банкрут. Дълга на САЩ към момента е вече 130% от БВП. И купувачите на този дълг вече започнаха да диверсифицират портфейла си и го продават (или като китайците "инвестират" в инфраструктурни проекти в Африка) , т. е. прехвърлят риска на вдъхновени глупаци като теб, които са навити да купят. А в един момент никой няма да иска да купи такова нещо нещо. Ако притежаваш някакъв минимален интелект и имаш някакви елементарни аналитични способности можеш да си направиш сметка в мазния си антоньовско-байганьовски тефтер и да извъртиш един мазен на Глупака комарджия, който някакви 50и кусур процента глупаци му дадоха власта да ги управлява. И в допълнение като си толкова ЕнтЕлигентен, щото явно ти липсва интелект - по отношение на Гуглето, Апел и др. трябва да си изясниш какво значи пазарна капитализация на една компания и колко бързо се изпарява тя в един момент, когато настъпят такива времена. И цялата велика икономическа сила отива в небитието глупако :)

Антонио Бенедето
25.07.2018, 00:42

Вие сериозно ли се занимавате с финанси? Надявам се да имате и истинска професия, че с такива статии вероятно гладувате! А, гладът, е по-силен от тока! Какви гаранции може да поиска САЩ от Китай, за да им оставят да боравят свободно с лицензите и детайлите на примерно Windows, iOS, Android...? Стотици са компаниите изнесли производството си там. Ако няма гаранция, какво им пречи на китайците да произвеждат идентични реплики и да съсипят компаниите? Така, както е написана тази пропаганда, бай ганьовеца, който дори не може да си представи мащабите на американската икономика, ще вземе да стане и той “патриот” - от тия модерните, путиновата орда орки. За да е коректно, можеше да напишете, че Китай генерира най-голям БВП, но печалбата му от него е 8 пъти по-малка от тази на БВП на САЩ.. “Огромния дълг”, е с размер едно и една трета от БВП на САЩ, за които ако не включват вътрешното потребление, ще се покрият за 16 месеца. Казано по-просто, България генерира 50 милиарда € на година, а да дължи 65-70 милиарда €. Не са малко пари, но ако го обясните просто, нещо като “имаш 1 лев, но дължиш 1 лев и 30 стотинки”! Не звучи толкова удобно като “диван” и мащабно като “небостъргач”, нали?

Добавете коментар

Влезте във Вашия профил, за да може да оставите коментар по статията.

Цена на златото (XAU-BGN)
2941.36 BGN/1Oz - 0.90 BGN
Цена на среброто (XAG-BGN)
43.8015 BGN/1Oz - 0.03 BGN
RSS

Получавайте Tavex новини на пощата си.

Получавайте най-актуалните статии от блога и всеки нов брой на “Златен вестник”.

Абонирайте се

Най-четени

„Придобива ли златото БАЛОНОПОДОБНИ характеристики“

10 интересни факти за долара, които не знаете

Пътят на златото 3

Валутните войни и скритата цена на евтините пари

Кога парите не са пари?

Владо Каролев: Не чакам нищо от държавата

Магърдич Халваджиян – Готов ли си за война, защото „няма невъзможни неща“?

Препоръчани

Пътят на златото 2

Менис Юсри: Не можете да имате достатъчно от това, от което не се нуждаете наистина

Магърдич Халваджиян – Готов ли си за война, защото „няма невъзможни неща“?

Владо Каролев: Не чакам нищо от държавата

Георги Ганев: Нездравите парични режими пречат на възстановяването – Видео

5 универсални начина да разпознаете фалшива банкнота

 

Получавайте първи най-актуалните статии от блога и всеки нов брой на “Златен вестник”.

Инвестирайте в злато с Tavex
Kъм магазина
0 ПРОДУКТ