Валят ли безплатни пари в света на криптовалутите? Интервю с Благовест Белев

Споделете тази статия

Криптовалутите – новият хит във финансовия свят или революция в паричната система ? Отговорите на този и редица други въпроси ще откриете в това интервю.

Благовест Белев е един от създателите на Tavex България и e сред първите хора в страната, които заговарят за криптовалути. В момента той се занимава само с това като развива първата платформа за инвестиции в криптовалути в страната – www.blockchain.bg . Прези 2014г. Благовест организира първата конференция за криптовалути в България – Coinwisdom.

Интервюиращ за пръв път в наше интервю е Димо Стефанов – главен дилър в Tavex България и редактор на „Златен Вестник“.

Всъщност това не е просто интервю, това е един почти двучасов откровен разговор, в който Димо се опитва тотално да разнищи темата за криптовалутите, тяхната идеология и бъдеще. Всеки, който желае да научи повече фундаментала информация, относно това какво са криптовалутите и как се развива техния пазар, трябвада изгледа видеото.

Любимият ни фрагмент от видеото е този, който засяга един от най-актуалните въпроси във финансовия свят – „Балон ли е Биткойн?“. Преди да се даде отговор на въпроса, обаче е редно да се запитаме каква е дефиницията за балон, въобще?
Гледайте…

Споделете тази статия
Категори:  
Цена на златото (XAU-BGN)
3086.87 BGN/1Oz + 0.00 BGN
Цена на среброто (XAG-BGN)
39.8893 BGN/1Oz + 0.00 BGN
RSS

Получавайте Tavex новини на пощата си.

Получавайте най-актуалните статии от блога и всеки нов брой на “Златен вестник”.

Абонирайте се

Коментари

Дачко Дачков
24.03.2018, 17:33

Определението за пари просто казано е средство за размяна ,запазващо стойността си във времето ,прието от всички,трайно ,с вътрешна стойност,безкрайно делимо,утвърдено исторически, неразличими едно от друго единици от него.Ако говорим за биткойн ,то не е материална единица с вътрешна стойност и не е проверена исторически,зависим е от електричество и интернет.Все повече икономисти говорят за биткойна като токен ,а не за криптовалута.В нашия свят и сега повечето пари в агрегат М2 и М3 са виртуални ,т е в цифров вид.имат криптиране ,системи за обмен между страни и континенти-напр.система SWIFT.Т е биткойна по това е неразличим от лева в картова сметка.Предимството му като крипто - скрит и уникален е разбит на пух и прах с излезлите данни от разузнавателни служби на Запад за лекотата на проследяване на транзакциите с него.Кражбите също зачестяват .Остава въпросът със покачващата се доскоро стойност изпреварила дори манията по лалетата в миналото.Това е доказателство за изразената спекулативност на -по определение попада в група финансови ,а не реални активи, биткойн.Като финансов актив той е със подобни характеристики на фиат-валутите и на акции и облигации.Поради кратката си история не би могло да се предвиди развитие или крах е бъдещето на т.нар.криптовалути-токени.Сегашния световен ред се крепи на нуждата от балони за разширяване на паричното предлагане и дълга и манията по тези валути услужливо даде отсрочка на банковия елит. Може би последния балон преди краха на сегашния финансов свят ще е на биткойна :)

Добавете коментар

Влезте във Вашия профил, за да може да оставите коментар по статията.

Цена на златото (XAU-BGN)
3086.87 BGN/1Oz + 0.00 BGN
Цена на среброто (XAG-BGN)
39.8893 BGN/1Oz + 0.00 BGN
RSS

Получавайте Tavex новини на пощата си.

Получавайте най-актуалните статии от блога и всеки нов брой на “Златен вестник”.

Абонирайте се

Най-четени

Как добивът на злато прави България по-богата

Защо биткойн се срина с 53% и какво значи това за критповалутата

Новата целева инфлация на ЕЦБ и ускореният крах на покупателната ни способност

Препоръчани

Пътят на златото

Златото – спасителят на покупателната способност при кризи

Дигитално евро – парична революция или стъпка към бездната

 

Получавайте първи най-актуалните статии от блога и всеки нов брой на “Златен вестник”.

Прочетете още

Инвестирайте в злато с Tavex
Kъм магазина
0 ПРОДУКТ