Добавете ценово известие

Валят ли безплатни пари в света на криптовалутите? Интервю с Благовест Белев

Публикувано от Tavex в категория Анализи, Златен вестник на 22.10.2017
Цена злато (XAU-BGN)
3887,29 BGN/oz
  
+ 22,94 BGN
Цена сребро (XAG-BGN)
45,14 BGN/oz
  
+ 0,16 BGN

Криптовалутите – новият хит във финансовия свят или революция в паричната система ? Отговорите на този и редица други въпроси ще откриете в това интервю.

Благовест Белев е един от създателите на Tavex България и e сред първите хора в страната, които заговарят за криптовалути. В момента той се занимава само с това като развива първата платформа за инвестиции в криптовалути в страната – www.blockchain.bg . Прези 2014г. Благовест организира първата конференция за криптовалути в България – Coinwisdom.

Интервюиращ за пръв път в наше интервю е Димо Стефанов – главен дилър в Tavex България и редактор на „Златен Вестник“.

Всъщност това не е просто интервю, това е един почти двучасов откровен разговор, в който Димо се опитва тотално да разнищи темата за криптовалутите, тяхната идеология и бъдеще. Всеки, който желае да научи повече фундаментала информация, относно това какво са криптовалутите и как се развива техния пазар, трябвада изгледа видеото.

Любимият ни фрагмент от видеото е този, който засяга един от най-актуалните въпроси във финансовия свят – „Балон ли е Биткойн?“. Преди да се даде отговор на въпроса, обаче е редно да се запитаме каква е дефиницията за балон, въобще?
Гледайте…

Коментари

  • Дачко Дачков преди 6 години

    Определението за пари просто казано е средство за размяна ,запазващо стойността си във времето ,прието от всички,трайно ,с вътрешна стойност,безкрайно делимо,утвърдено исторически, неразличими едно от друго единици от него.Ако говорим за биткойн ,то не е материална единица с вътрешна стойност и не е проверена исторически,зависим е от електричество и интернет.Все повече икономисти говорят за биткойна като токен ,а не за криптовалута.В нашия свят и сега повечето пари в агрегат М2 и М3 са виртуални ,т е в цифров вид.имат криптиране ,системи за обмен между страни и континенти-напр.система SWIFT.Т е биткойна по това е неразличим от лева в картова сметка.Предимството му като крипто - скрит и уникален е разбит на пух и прах с излезлите данни от разузнавателни служби на Запад за лекотата на проследяване на транзакциите с него.Кражбите също зачестяват .Остава въпросът със покачващата се доскоро стойност изпреварила дори манията по лалетата в миналото.Това е доказателство за изразената спекулативност на -по определение попада в група финансови ,а не реални активи, биткойн.Като финансов актив той е със подобни характеристики на фиат-валутите и на акции и облигации.Поради кратката си история не би могло да се предвиди развитие или крах е бъдещето на т.нар.криптовалути-токени.Сегашния световен ред се крепи на нуждата от балони за разширяване на паричното предлагане и дълга и манията по тези валути услужливо даде отсрочка на банковия елит. Може би последния балон преди краха на сегашния финансов свят ще е на биткойна :)

Препоръчваме Ви да прочетете още