Добавете ценово известие

Как да помогнем на украинците в беда чрез закупуване на украинска гривна

Публикувано от Даниел Василев в категория Златни вести на 11.03.2022
Цена злато (XAU-BGN)
4392,80 BGN/oz
  
- 38,65 BGN
Цена сребро (XAG-BGN)
54,14 BGN/oz
  
- 2,09 BGN

Руската инвазия подтикна много украинци да напуснат територията на страната си. В резултат на това в България нарасна значително предлагането на украинска гривна – официалната валута на страната. Причината е, че много от украинците просто не разполагат с други форма на пари, освен с гривните, които са използвали свободно само допреди десетина дни в родината си.

След като преминат границата с България, възможността да обменят своите гривни в български лев им дава шанс да си осигурят препитанието, стоките и услугите, от които се нуждаят. Заедно можем да помогнем на украинците, спасили се у нас от ужасите на войната, и да ги подкрепим в тези трудни времена! Като лидер на пазара за търговия с валута и като единствената компания в страната, търгуваща с украинска гривна, Tavex позволява обмена на гривната, без да генерира печалба от това.

Ако искате да подкрепите нашата кампания и да закупите валутата, препоръчваме ви да направите онлайн поръчка. Във видеото по-долу можете да проверите как да поръчате валута чрез нашия уебсайт. Толкова е удобно, че можете да помогнете на хората, бягащи от войната, без да напускате дома си!

Защо помагаме, когато купим украинска гривна?

В настоящата ситуация възможностите за украинските граждани да продават гривни в България са ограничени, поради слабия контакт с местните партньори, както и поради на липсата на туристи, пътуващи към Украйна. Затова на пазара се наблюдава ограничена ликвидност на украинска гривна – ситуация, наблюдаваща се на практика глобално.

В резултат на това е възможно да възникне невъзможност за бъдещия обмен на украинска гривна. Това може да създаде ситуация, при която сме принудени да откажем да приемаме тази валута от хората, които наистина се нуждаят от български левове – нещо, което, разбира се, искаме да избегнем.

Заедно можем повече

Предвид казаното дотук, ние се обръщаме към вас, нашите клиенти, за помощ, при която всеки лев е от значение! Финансовите ни възможности не са неограничени. За да можем да купуваме украинска гривна от хората, потърсили убежище в България, ние трябва да можем да продаваме тази валута. Затова, когато купувате украинска гривна от нас, вие ни позволявате да купуваме украинска гривна от украинците.

Въвели сме фиксиран обменен курс, който важи и при покупка, и при продажба. Казано иначе, Tavex ще купува на точно същата цена, на която и продава – целта ни не е да генерираме печалба, а да помогнем на все по-големия брой нуждаещи се от нея.

Знаем, че много българи оказват подкрепа чрез даряване на дрехи, храни, лекарства, осигуряване на подслон и други дейности. Насърчаваме ви да вземете предвид и финансовите потребности на украинците и да помислите за този важен начин на помощ за хората, бягащи от инвазията на собствената им страна. Възможността да продадат гривните си и да се сдобият с левове може значително да подобри тяхното благосъстояние в България.

Купете украинска гривна онлайн

UAH В наличност

Украинска гривна

Продаваме 0,0435 0.039 0,0390 0.0435 0,0435
Купуваме 0,0390
Сравнение Известие Добавете към количката

Еднаквият курс на покупко-продажба означава, че няма да спечелим нито един лев от обмена на гривни. Ние помагаме на всеки, който иска да продаде гривните си, но с вашата подкрепа можем да направим много повече!

Защо си струва да купите украинска гривна?

Ползите за вас от покупката на украинска гривна включват възможността да закупите тази валута значително под историческата ѝ стойност. Това може да ви подтикне да посетите Украйна и да подпомогнете възстановяването на икономиката ѝ, когато ситуацията се стабилизира, което се надяваме да се случи колкото се може по-скоро. Когато пътуваме в чужбина, трябва да разполагаме с местната валута, която в момента може да се закупи по-евтино от всякога.

Но освен възстановяването на украинската икономика и исторически ниската цена, купуването на украинската валута е проява на алтруизъм. Чрез този акт вие можете да създадете необходимата финансова ликвидност, с което подпомагате бежанците и увеличавате доверието в използваните от тях пари.

Процедурата, по която Tavex купува украинска гривна

За да гарантираме, че помощта ще получат именно нуждаещите се от нея, Tavex въвежда следните правила, по които купува украинска гривна:

  • В България украинска гривна на нас могат да продадат единствено украински граждани, притежаващи украински паспорт;
  • Ние купуваме до 50 000 гривни от един клиент;
  • Купуваме украинска гривна на цената, на която продаваме, за да осигурим подкрепа, а не да печелим.

Къде мога да купя украинска гривна?

Можете да закупите украинска гривна онлайн, както и във всеки от нашите клонове:

  • София, бул. Ситняково 48, мол Serdika Center, ниво -1;
  • София, бул. „Ал. Стамболийски“ 101, Mall of Sofia, на входа откъм ул. „Опълченска“;
  • София, бул. „Черни връх“ 100, мол Paradise Center, ниво -1;
  • София, бул. Цариградско шосе 115, The Mall, ниво -2;
  • Пловдив, ул. „Княз Александър I“ 2, до римския стадион;
  • Варна, бул. Андрей Сахаров 2, Grand Mall, ниво -1;
  • Бургас, ул. Янко Комитов 6, Galleria Mall, партер.

За да разберете актуалната цена, по която продаваме украинска гривна, можете да използвате валутния калкулатор в средата на настоящата статия, или да посетите секцията ни за обмен на валута: tavex.bg/valuta.

Ако имате въпроси или нужда от съдействие, можете да се обърнете към нас на телефон (02) 9 888 666 или на имейл адрес: tavex@tavex.bg.

Коментари

Препоръчваме Ви да прочетете още