Обработка на онлайн поръчки до 2 работни дни
Добавете ценово известие

Седем причини да посетите Тайланд

Публикувано от Tavex в категория Пътуване на 17.08.2017
Цена злато (XAU-BGN)
4264,69 BGN/oz
  
+ 69,50 BGN
Цена сребро (XAG-BGN)
54,07 BGN/oz
  
+ 1,33 BGN

 

Винаги топло време

Температурите целогодишно са около 28 градуса. За тези, които не обичат зимата, Тайланд е мястото, където завинаги ще забравят за снега и кишата. По време на астрономическата зима – от януари до март – е най-подходящото време за посещение на страната.

Евтино е

Цените на всичко в страната са изключително достъпни. Може да спите в много добър хотел за около 500 – 800 бата (30 – 40 лева). Да се спазарите за много интересни неща на почти символични цени. Единствено самолетният билет до там ще ви струва малко повече, но повярвайте ми – струва си!

Там е Рай

филмът „Плажът” с Леонардо Ди Каприо показва само един от невероятните острови, които може да посетите. Плажовете в Тайланд са толкова красиви, че дори изглеждат нереалистично.

Шопинг дестинация

Тайланд предлага за всеки прахосник по нещо. Тези, които държат на лукса и марковите придобивки, може да се сдобият с тях в един от многобройните шопинг центрове в големите градове и то на значително по-евтина цена от тази в западните държави. А за тези, които предпочитат по-артистични  подаръци и стоки, могат да си ги закупят директно от производителя на всеки един пазар или тротоар. Банкнотите на тайландския бат са със следните номинали: 20, 50, 100, 500 и 1000. Банкнотите с номинал 20 и 50 се намират трудно, а и не са толкова търсени, тъй като стойността им е малка (20 бата са около 1 лев).

Банкок

Столицата определено заслужава да бъде отделна причина, заради която да посетите Тайланд. Градът ще ви очарова с многоликия си образ: от една страна мегаполис с огромни сгради и модерна инфраструктура, от друга страна будистки храмове и дворци, както и импровизирани пазари, лодки сред каналите и вечно усмихнатото местно население.

Храната

много разнообразна за всеки един европейски вкус, но също така и изключително вкусна. В Тайланд може да опитате невероятни и най-различни морски деликатеси, екзотични плодове, известното пържено пиле, както и традиционни ястия от някоя лодка или от тиган направо на улицата.

Азия на един полет разстояние

Тайланд може да бъде първата ви, но не и последна азиатска дестинация. Стигнете ли дотам, вече сте на една ръка и един евтин самолетен билет разстояние от Камбоджа, Виетнам, Малайзия – все възможности, които не са за изпускане.

Актуален курс на тайландски бат към български лев вижте тук.

Радка Танкова

Коментари

Препоръчваме Ви да прочетете още