Обработка на онлайн поръчки до 2 работни дни
Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1 унция сребърна монета Американски орел

В наличност
Желаете ли да притежавате най-популярната инвестиция във физическо сребро на света? Ако да, Tavex има удоволствието да ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
103,85 лв.
59,37 лв. 42.83%
до офис на Еконт - 4,20 лв.
до адрес - 5,24 лв.
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
Безплатна доставка с Еконт при поръчки със злато над 1000 лв.
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Желаете ли да притежавате най-популярната инвестиция във физическо сребро на света? Ако да, Tavex има удоволствието да представи сребърната монета Американски орел. Гласуван от Конгреса на САЩ през 1985 г. и издаден на следващата година, Сребърният американски орел се утвърди като водещата сребърна монета на 21-ви век, с повече от 375 милиона броя, изсечени от 1986 г. насам. Количеството изсечени сребърни монети Американски орел само по себе си гарантира несравнима пазарна ликвидност и световно признание.

Произведена от Монетния двор на САЩ, клон Уест Пойнт, сребърната монета Американски орел съдържа една унция .999 чисто сребро и е единствената сребърна монета от инвестиционен клас, чиито чистота и качество са гарантирани от Правителството на Съединените щати. Носеща престижния статут на законно платежно средство и изобразяваща красивата „Walking Liberty“ (Ходещата Свобода), сребърната монета Американски орел е достъпна сребърна инвестиция, подходяща за всеки инвеститор.

Защо да купите?

 • Тази монета от 1 унция следва цената на среброто.  Стойността на монетите Американски орел се определя преди всичко от чистотата на среброто, която е свързана с преобладаващата цена на благородния метал.

 • Цената на сребърния Американски орел се повишава с инфлацията.  Среброто се е доказало в историята като ценен актив във времена на висока инфлация, оценяван по-бързо и по-високо от повечето други инвестиции!

 • Сребърните американски орли са популярни сред инвеститорите.  Поради ежегодното увеличение на търсенето от 5,4 милиона през 1986 г. до забележителните 42,7 милиона монети през 2013 г., Монетният двор на САЩ използва над 5% от годишната продукция на сребро от мините в цял свят за производството само на сребърния Американски орел.

 • Сребърните американски орли са ликвидни и признати.  До днес, над 375 милиона монети от 1 унция са били изсечени и издадени от различни американски монетни дворове, което прави Американския сребърен орел най-продаваната сребърна монета на 21-ви век.

 • Сребърните монети Американски орел са пари.  Със статут на законно платежно средство от 1985 г., гласуван от Конгреса на САЩ, Сребърният американски орел в момента е единствената американска сребърна монета в непрекъснато произвоство от 70-те години на миналия век до днес, която си е възвърнала този ценен статут.

 • Сребърните американски орли са .999 чисто сребро.  Сребърните монети Американски орел са чудесен начин да получите този скъпоценен бял метал в ръцете си.

 • Сребърните американски орли са еквивалент на спестявания. Исторически по-ниската цена на среброто в сравнение със златото го прави идеална инвестиция както за тези, които желаят да инвестират по-малки суми, така и за тези, които вярват, че ще получават повече благороден метал за своите пари и очакват по-стръмно поскъпване на цената на среброто в сравнение със златото. 

Покупката на сребро носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на среброто е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  103,85 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  59,37 лв.
 • Вашият риск сега
  44,48 лв.

Факт: цената на среброто в BGN е нараснала 114.37% през последните 20 години. Най-ниската цена е била 20,65 BGN/oz, а най-високата 66,23 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 54,07 BGN/oz.

История

Цената на среброто се покачва с инфлацията

В началото на 60-те години на миналия век, американското правителство поддържа голям бюджетен дефицит. Приходите от данъци не са достатъчни, за да покрият разходите за войната във Виетнам и редица икономически програми. Това води до инфлация и среброто, чувствителен към инфлацията актив, реагира като увеличава цената си. Обществото започва да се запасява с американски сребърни монети в обращение, тъй като сребърното съдържание в тях вече струва повече от изобразената номинална стойност. За да спре ръста на цената на среброто, а по този начин и запасяването с монети, Министерството на финансите на САЩ активно се ангажира с управлението на цената на среброто, като пласира на пазара големи количества сребро от стратегическите си резерви. Тази практика продължава няколко години, но високото ниво на инфлацията и последвалото голямо търсене на сребро се задържат. Притеснено, че ще загуби всички сребърни резерви от трезора си, американското правителство премахва статута му на законно платежно средство и през следващите три години спира предлагането му на пазара. Цената на среброто е оставена да се определя от свободната търговия и през следващите девет години тя се покачва от средно 1,55 долара до 48,7 долара за унция – ръст от над 3000%.

Цената на сребърната монета Американски орел се покачва десетократно

Какви са последствията за Сребърния американски орел? Когато първите сребърни монети Американски орел са изсечени през 1986 г., средната цена на среброто е 5,47 долара за унция и гравитира около средно 5 долара до 2003 г. Повтарящият се характер на войните и свързаните с тях финансови разходи, заедно с различните правителствени програми в периода на рецесията от 2008 г., довеждат до огромни бюджетни дефицити в много западни държави. Подобно на случилото се през 60-те години на миналия век, комбинацията от войни и разходи за дефицит предизвиква инфлация, която повишава цената на Сребърните американски орли с почти 1000% между 2000 г. и 2011 г.

Стойността на сребърните монети Американски орел се покачва с инфлацията

Въпреки че световната икономика до известна степен се стабилизира от 2008 г. насам, основните причини за покачването на цената на среброто и съответно на Сребърните американски орли, все още са актуални. Бюджетните дефицити остават значителни в много развити икономики, включително САЩ, нивата на държавния дълг също растат, а глобалната геополитическа ситуация е силно напрегната. Фактът, че годишните продажби на Сребърни американски орли продължават да растат в контекста на „икономическото възстановяване“, е още един знак, че все повече далновидни дългосрочни инвеститори проумяват истинското подлежащо състояние на световната икономика и правят логичния извод: изкупуват сребърни монети Американски орел.

аа

Тегло на продукта (g)
31.13461
Сребро тегло в грамове
31.10347
Проба
999
Сребро тегло в тройунции
1
Диаметър (mm)
40.6
Дебелина (mm)
-
Номинал
1 щатски долар
Производител
The United States West Point Mint, САЩ

Лицева страна

Лицето изобразява емблематичния дизайн „Walking Liberty“ (Ходещата Свобода), който между 1916 г. и 1947 г. е използван за сребърния долар от 50 цента. Дизайнът е дело на Адолф А. Уайнман, скулптор с немско-американски корени и е считан от мнозина за един от най-успешните дизайни на американски монети - законни платежни средства. Над основния мотив стои думата „Liberty“ (Свобода), а вдясно „IN GOD WE TRUST“ (Вярваме в Бог). Годината на тиража е изсечена отдолу.

Гръб

Гърбът изобразява орел зад щит. Мотивът е сътворен от Джон Мерканти, дванадесетият главен гравьор на Американския монетен двор. Орелът стиска маслинено клонче в десния си крак и чифт стрели в левия. В човката си орелът държи лента с текст на латински „E PLURIBUS UNUM“, който означава „От многото – единствен“. Над орела са изобразени 13 звезди, символизиращи колониите, които заедно обявяват независимост от Великобритания през 1776 г. Под орела са буквите „W“ за Монетния двор на САЩ, клон Уест Пойнт, където се изсича монетата и „m“ за инициала на Джон Мерканти. Орелът е заобиколен от текст „UNITED STATES OF AMERICA“ и „1 OZ. FINE SILVER – ONE DOLLAR“ (Съединени американски щати и 1 унция чисто сребро - 1 долар).

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована в твърда пластмасова капсула. По-големи бройки, кратни на 20, се предлагат в оригинални, фабрични тубуси. За покупки на едро предлагаме оригинални запечатани кутии на Американския монетен двор, които съдържат 25 тубуса с по 20 сребърни монети Американски орел (общо 500 монети).

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.