Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1 унция сребърна монета Виенска Филхармония

В наличност
Tavex има удоволствието да ви представи най-продаваната сребърна инвестиционна монета в Европа, сребърната Виенска филхармония. Широко възхвалявана за ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
74,05 лв.
57,32 лв. 22.59%
до офис на Еконт - 4,20 лв.
до адрес - 5,24 лв.
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
Безплатна доставка с Еконт при поръчки със злато над 1000 лв.
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex има удоволствието да ви представи най-продаваната сребърна инвестиционна монета в Европа, сребърната Виенска филхармония. Широко възхвалявана за безупречния си художествен дизайн, качество и красота, тя е първата сребърна монета - законно платежно средство в Европа, която съдържа 1 унция .999 чисто сребро. Издадена за първи път през 2008 г. от един от най-старите и най-известни монетни дворове в света, австрийския монетен двор във Виена, сребърната монета Виенска филхармония представлява есенция на богатата култура на Австрия и е подходяща за инвеститори, които ценят стила и изтънчеността на достъпна цена.

Като дългосрочен партньор на австрийския монетен двор и в качеството си на най-големия търговец в Скандинавия на сребърни монети Виенска филхармония, Tavex е в състояние да предложи водещи на пазара котировки за всяко едно желано количество от тази великолепна сребърна монета.

Защо да купите?

 • Сребърните монети Виенска филхармония следват цената на среброто. Стойността на монетата сребърна Виенска филхармония се определя преди всичко от чистотата на сребро, която е свързана с преобладаващата цена на среброто.

 • Цената на сребърната монета Виенска филхармония ще се повишава с нарастването на инфлацията. Среброто се е доказало в историята като ценен актив във времена на висока инфлация, като увеличава своята стойност повече и по-бързо от повечето други инвестиции!

 • Сребърните монети Виенска филхармония се продават с ниска премия. Като партньор на австрийския монетен двор, Tavex може да предлага сребърната монета Виенска филхармония с ниска надценка.

 • Сребърната монета Виенска филхармония е ликвидна и международно призната. Въпреки че се произвежда едва от 2008 г., сребърната монета Виенска филхармония се оказва голям хит сред инвеститорите. В момента тя се произвежда в среден годишен тираж от над 11 милиона броя, което я прави сравнима по популярност със сребърната монета американския орел и сребърната монета канадски кленов лист.

 • Тази монета е чисто сребро .999. Сребърните монети Виенска филхармония са чудесен начин да притежавате и да се наслаждавате на този благороден бял метал когато го държите в ръцете си.

 • Сребърните монети Виенска филхармония са еквивалент на спестявания. Исторически ниската цена на среброто в сравнение със златото го прави идеална инвестиция за всички, които желаят да инвестират по-малки суми, или които вярват, че получават по-ценен метал за своя „долар“ в очакване на по-рязко поскъпване на цената на среброто в сравнение със златото.

Покупката на сребро носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на среброто е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  74,05 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  57,32 лв.
 • Вашият риск сега
  16,73 лв.

Факт: цената на среброто в BGN е нараснала 115.21% през последните 20 години. Най-ниската цена е била 20,65 BGN/oz, а най-високата 66,23 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 54,11 BGN/oz.

История

Сребърната монета Виенска филхармония е емитирана през 2008 г. в тираж почти 8 милиона броя.

Сребърните монети Виенска филхармония са емитирани за първи път в разгара на финансовата криза през 2008 г. Докато инвеститорите се опитват да купуват твърди активи, несигурната икономическа среда предоставя идеалната възможност за австрийския монетен двор да покаже новото си творение. Сребърната монета Виенска филхармония е приета изключително добре от инвестиционната общност, която само през първата година закупува 7 777 300 монети от 1 унция или невероятното количество от 242 метрични тона сребро. Сребърната монета Виенска филхармония по същество е копие на златната монета Виенска филхармония, както се различава от нея само по това, че съдържа сребро вместо злато, изобразява по-малка номинална стойност, по-дебела е и ръбът на монетата е полиран, а не набразден. Сребърната Виенска филхармония е първата сребърна монета на австрийския монетен двор, изработена от .999 чисто сребро и въведена като законно платежно средство, украсена с културни символи, които повечето хора асоциират с музика. Световноизвестни музиканти и композитори, като Моцарт, Щраус и Бетовен и много други, са прославили Австрия, и по-специално столицата Виена, благодарение на техните опери и симфонии. Приносът им в класическата и романтична музика е увековечен в сребърната монета Виенска филхармония и това я прави задължително притежание за инвеститори, които имат афинитет към безценния звук на чистото сребро.

 

Сребърната монета Виенска филхармония от 1 унция олицетворява класическата музика

Сребърната монета Виенска филхармония е кръстена на световноизвестния Виенски филхармоничен оркестър. Оркестърът е основан през 1842 г. от група музиканти, за да запълни липсата на професионални оркестрови формации във Виена в началото на 19-ти век. Административна комисия, демократично избрана от членовете на музикантите, управлява оркестъра като независим орган. Професионалните музиканти, съставляващи оркестъра, се избират изключително от Виенската държавна опера, където трябва да са свирили поне три години преди да бъдат приети за потенциален член. Към днешна дата строгият процес на набиране на персонал не се е променил, което гарантира най-високо ниво на артистично изпълнение от всеки член на Виенската филхармония. Днес Виенската филхармония е най-известна с традиционните си новогодишни концерти, на които се изпълнява носталгична музика от велики композитори. Тези концерти са толкова популярни, че се излъчват по телевизията в над 90 страни, изпращайки красиво послание за радост по случай Новата година чрез благотворното въздействие на възхитителната музика.

Австрийският монетен двор, дъщерно дружество на Австрийската централна банка, е известен в целия свят и датира от 12-ти век. Историята на Австрийския монетен двор започва през 1194 г., когато Ричард Лъвското сърце плаща за свободата си 12 тона сребро на австрийския херцог Леополд V. По-късно херцогът използва среброто, за да изсече сребърни монети, като по този начин полага основите на Австрийския монетен двор. В своята богата и дълга история Австрийският монетен двор е произвел много от най-известните и широко използвани монети в Европа, включително златни корони, гулдени, дукати и сребърни монети като талера Мария Тереза. Много от златните монети, издадени от Австрийския монетен двор, са широко използвани в търговията по време на Австро-Унгарската империя, а сребърният талер се доказва като една от най-сечените и широко използвани сребърни монети в световната търговия между 1750 г. и 1950 г. Днес монетният двор е най-известен с производството на най-търсените инвестиционни монети в Европа, златните и сребърните монети Австрийска филхармония. 

Тегло на продукта (g)
31.13461
Сребро тегло в грамове
31.10347
Проба
999
Сребро тегло в тройунции
1
Диаметър (mm)
37
Дебелина (mm)
-
Номинал
1.50 евро
Производител
Austrian Mint, Австрия

Лицева страна

Лицевата страна на монетата изобразява органа на концертната зала Музикферайн във Виена. Музикферайн е домът на Виенския филхармоничен оркестър и се счита за една от най-добрите концертни зали в света благодарение на отличната си акустика. Над органа върху монетата има текст “REPUBLIK ÖSTERREICH“. Под органа е изписан текстът „1 UNZE FEINSILBER“, което означава 1 унция чисто сребро, както и чистотата, годината на отсичане и номиналната стойност на монетата от 1.50 евро.

Гръб

Гръб: На гърба на монетата са изобразени различни музикални инструменти, включително контрабас, четири виолончела, фагот, арфа и валдхорна. Над инструментите има текст “WIENER PHILHARMONIKER”, а между основния текст и инструментите е поставен по-малък текст “silber”, което в превод означава сребро.

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована в твърда пластмасова капсула. Предлагат се и в различни бройки, кратни на 20, в оригинални запечатани тубуси. За покупки на едро, разполагаме с оригинални запечатани кутии от австрийския монетен двор, които съдържат 25 тубуси с по двадесет сребърни монети (общо 500 монети).

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.