Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

най-добра цена

1 унция сребърна монета Британия

В наличност
Tavex с гордост представя най-изгодния продукт за инвестиция в сребро за физически лица - 1 унция сребърна ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
68,75 лв.
64,35 лв. 6.40%
до офис на Еконт - 4,20 лв.
до адрес - 5,24 лв.
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
Безплатна доставка с Еконт при поръчки със злато над 1000 лв.
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex с гордост представя най-изгодния продукт за инвестиция в сребро за физически лица - 1 унция сребърна монета Британия. За монетата на Кралския монетен двор (The Royal Mint) в Tavex се прилага специален режим на облагане по чл. 148, ал. 1 от ЗДДС*. Това превръща сребърната монета Британия в продукт с минимална надценка и най-добър марж между цена „купува“ и „продава“, сравнено с останалите сребърни инвестиционни продукти.

1 унция сребърна монета Британия е водещата сребърна монета на Кралския монетен двор. Преди близо 2000 години една женска фигура е избрана да символизира нацията и нейния народ. Римляните си я представили като благороден и грациозен войн и я изобразили върху монетите с името Британия, ново завоюваната от тях провинция. Британия има много лица, тъй като се появява върху монетите на всеки британски монарх от Чарлз II до Нейно Величество Кралица Елизабет II и Негово Величество Крал Чарлз III. Гравьорите от всяка епоха я изобразяват така, че да отразява идеите и стила на тяхното време. При всяко превъплъщение Британия добива все повече слоеве смисъл и въплъщава духа на цялата нация.

Монетите може да са от различни години.

Защо да купите?

 • Сребърната монета Британия се предлага с най-добро съотношение между цена "купува" и "продава", което я прави изключително атрактивна за инвестиция в сребро от физически лица.
 • Сребърната монета Британия е ликвидна и световно призната.
 • Сребърната монета Британия е истинско произведение на изкуството от сребро. Тя е декорирана с творческата интерпретация на Джеймс Тотъл на една икона, неподвластна на времето - Британия.
 • Сребърната монета Британия е легенда. Знакова монета за Кралския монетен двор, Британия се сече от 1672 г. до днес.
 • Сребърната монета Британия е изсечена по изключителен стандарт. Повърхността на монетата е изработена по стандарта Uncirculated Bullion.
 • Сребърната монета Британия дава нова дефиниция за сигурност на пазара на инвестиционното сребро. Четири усъвършенствани защитни елемента извеждат визуалната защита на монетата на по-високо ниво.

 

*Член 148 от Закона за Данък върху Добавената Стойност касае доставката на стоки по специален ред на облагане на маржа и поради тази причина за 1 унция сребърна монета Британия не може да се използва данъчен кредит.

Покупката на сребро носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на среброто е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  68,75 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  64,35 лв.
 • Вашият риск сега
  4,40 лв.

Факт: цената на среброто в BGN е нараснала 115.23% през последните 20 години. Най-ниската цена е била 20,65 BGN/oz, а най-високата 66,23 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 54,11 BGN/oz.

История

Повече от 1000 години Кралският монетен двор прави иновации в областта на създаването на монети, които имат едновременно ефектен дизайн и висока степен на сигурност. От 2021 г. Британия, символът на британската нация, е водеща в иновациите в областта на осигуряването на инвестиционни монети, въплъщавайки най-добрите практики в дизайна и сигурността. Високо аплодираната интерпретация на Британия на Филип Нейтън е модернизирана и адаптирана, чрез добавяне на четири иновативни функции за сигурност, което води до създаването на една от най-красивите и сигурни инвестиционни монети в света. Тези допълнителни елементи добавят стойност както към визуалния дизайн, така и към степента на защита срещу измами на монетата, както се вижда от текста, гравиран по краищата – DECUS ET TUTAMEN (ОРНАМЕНТ И ЗАЩИТА). Долу вляво, под развяващата се рокля на Британия, има тризъбец, символ на военноморската история на Великобритания. Погледната от друга гледна точка, монетата разкрива трансформация на тризъбеца в ключалка, което подчертава високата степен на сигурност на монетата. В същото време, когато се движи, монетата показва специфични отблясъци, напомнящи движението на вълни, а елементи с фини детайли, като флага на Юниън Джак, са подчертани от тинктурни линии.

Тегло на продукта (g)
31.13461
Сребро тегло в грамове
31.1035
Проба
999
Сребро тегло в тройунции
1
Диаметър (mm)
38.61
Дебелина (mm)
-
Номинал
2 британски лири
Производител
The Royal Mint, Великобритания

Лицева страна

На лицевата страна е изобразен първият портрет на Негово Величество Крал Чарлз III, както и текста: CHARLES III · D · G · REX · F · D · 2 POUNDS · 2023 ·

На лицевата страна е изобразен петият портрет на Нейно Величество кралица Елизабет II от Джоди Кларк. Образът на Кралицата е заобиколен от текста 'D. G. REG. F. D. ELIZABETH II'.

Гръб

Обратната страна представя прочутата интерпретация на Филип Нейтън на Британия - грациозната жена войн, която символизира британската нация и нейния народ, повече от 2000 години, от времето на Римската империя. Долу вляво, под развяващата се рокля на Британия, има тризъбец, символ на британската военноморска история. Погледната от друга гледна точка, монетата разкрива трансформация на тризъбеца в ключалка, което подчертава високата степен на сигурност на монетата. В същото време, когато се движи, монетата показва специфични отблясъци, напомнящи движението на вълни, а елементи с фини детайли, като флага на Юниън Джак, са подчертани от тинктурни линии. Микротекстът, гравиран на ръба на монетата, гласи – „DECUS ET TUTAMEN“, което означава "ОРНАМЕНТ И ЗАЩИТА".

Опаковка

При покупка на отделни бройки, всяка сребърна монета Британия от 1 унция ще бъде отделно опакована в пластмасова капсула, което улеснява транспортирането и съхранението на продукта.

Ако закупите 25 броя или бройки кратни на 25, монетите ще бъдат изпратени в оригиналния запечатан тубус.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.