Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1 унция сребърна монета австралийски лунар година на Тигъра 2022

Изчерпан
Като дългогодишен партньор на Монетния двор на Пърт, Tavex има удоволствието да предложи една от най-изящните сечени ... виж още
Продаваме Купуваме
-
60,68 лв.
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Като дългогодишен партньор на Монетния двор на Пърт, Tavex има удоволствието да предложи една от най-изящните сечени сребърни монети в света, австралийския лунар Година на тигъра 2022. Сребърната монета е част от високо ценената хронологична колекция на Монетния двор на Пърт от сребърни монети - Австралийската лунна серия III. Като всички монети от серията, тя се отсича само веднъж на 12 години в съответствие с древния китайски лунен календар. Освен това, най-популярната от серията - монетата от една унция, има ограничен годишен тираж от само 300 хиляди броя, което ѝ осигурява значителна колекционерска премия на вторичния пазар. Сребърната монета Година на тигъра съдържа 99,99% чисто сребро и се произвежда по специална технология на сечене, която гарантира на монетата категория „proof-like“. Това означава, че монетата притежава изключително огледални и матови повърхности, съчетани с най-богатите детайли. Тази монета е истинско спиращо дъха сребърно изкуство, подходящо за колекционери с усет за красотата и тези, които желаят да подарят на близките си нещо запомнящо се и специално.

Защо да купите?

 • Сребърните монети австралийски лунар Година на тигъра следват традиционния китайски лунен календар.  Родените в годината на тигъра обикновено се възприемат като родени лидери, амбициозни, авторитетни и обичащи да контролират, така че е препоръчително да сте предпазливи, когато сте близо до тигър!
 • Сребърните монети австралийски лунар Година на тигъра са чудесен подарък за близките на сърцето ви.  Отдайте почит на хората, които цените, като въплътите техните добродетели и година на раждане в .9999 чисто сребро - подарък, който ще остане с тях завинаги.  
 • Сребърните монети австралийски лунар Година на тигъра са изсечени с безупречен дизайн по прочутия стандарт „proof-like“ на Монетния двор на Пърт, съчетаващ полиран огледален фон с деликатно матиран релеф и изработка от 99,99% чисто сребро.
 • Сребърните монети австралийски лунар Година на тигъра са пари.  Сребърната лунна серия е въведена за първи път през 1999 г. и всяка сребърна монета от серията, включително Година на тигъра, се счита за законно платежно средство от австралийското правителство. 
 • Сребърните монети австралийски лунар Година на тигъра са ценени от далновидните колекционери. Основният мотив на тигъра, който се променя всяка 12-та година, ограниченият тираж и качеството, чистотата и статута на законно платежно средство означават, че монетата носи значителна премия над стойността на съдържащото се в нея сребро на вторичния пазар.
 • Сребърните монети австралийски лунар Година на тигъра са международно признати.  Като част от Австралийската сребърна лунна серия, която е в непрекъснато производство от много години и изобразявайки мотиви от митичния китайски зодиак, както и лика на най-влиятелната и най-дълго управляващата кралица на 20-ти век, кралица Елизабет II, сребърните австралийски лунари Година на тигъра са признати в целия свят както от търговците на кюлчета, така и от колекционерите.

Покупката на сребро носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на среброто е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  232,14 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  60,68 лв.
 • Вашият риск сега
  171,46 лв.

Факт: цената на среброто в BGN е нараснала 121.84% през последните 20 години. Най-ниската цена е била 20,65 BGN/oz, а най-високата 66,23 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 55,21 BGN/oz.

История

Сребърна монета австралийски лунар - Година на Тигъра 

Китайският лунен календар днес се използва от мнозина в даоистката космология. Смята се, че в зависимост от зодиакалната година, в която е роден човек, съществува специална връзка между личността на човека и съответното животно от китайския зодиак. Предполага се, че животните в зодиака имат символичен характер, като всяко олицетворява специфичен набор от характеристики и особености, които се откриват във всяко човешко същество. В китайския зодиак има дванадесет животни и всяко от тях се празнува веднъж на дванадесет години. Годината на тигъра се празнува през 2022 г.

Родените в годината на тигъра се считат за въплъщаващи духа на живота, имат постоянен стремеж към постижения и винаги преследват амбициите си. Те са уверени и естествени лидери с властна осанка, което бързо печели чуждото съгласие. Смели и дръзки, родените в годината на тигъра изискват сериозно отношение към себе си и не отстъпват, а ако бъдат въвлечени в спор или битка, най-често успяват да излязат победители. Тяхното доброжелателно, но сурово излъчване ги прави изключително привлекателни и магнетични, но дивата им природа и ниска толерантност към стреса често се проявяват в промени на настроението и случайни емоционални изблици. Чувствителни по природа, те лесно могат да се превъзбудят, но тяхното добро сърце, широкоскроеност и оптимистична нагласа към живота ги прави любимци на мнозина. Може да заключим, че сребърната монета австралийски лунар Година на тигъра е идеален подарък за хората, които обичате и уважавате, защото сребърният лунар като дар символизира вашата привързаност и така увековечавате рождената година на вашия близък и добродетелите му в чисто и скъпоценно сребърно изкуство.

Монетният двор на Пърт е световно признат монетен двор и рафинерия за благородни метали, намиращ се в град Пърт, Западна Австралия. Монетният двор на Пърт е създаден през 1896 г. от Кралския монетен двор на Великобритания в отговор на новооткритите златни залежи в Западна Австралия. Задачата на Монетния двор на Пърт била да преработва златна руда от мините и да изсича държавни златни монети от златните кюлчета. Между 1899 г. и 1931 г. Монетният двор на Пърт произвежда значително количество златни суверени (лири), които се разпространяват в Австралия и в цялата Британска империя, за да бъдат използвани като валута в обръщение. Британският контрол над Монетния двор на Пърт е предаден през 1971 г. на правителството на Западна Австралия, което поема собствеността върху него. Днес Монетният двор на Пърт е известен с изключителното качество на своите инвестиционни монети от световна класа, като сребърните монети Кукабура и Коала, както и Лунната серия. Монетният двор на Пърт е член на Лондонския пазар на златото (предшественик на Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA) от 1934 г. Изображението на лебеда, който е официалният печат на монетния двор, регистриран в LBMA, е признато в международен план и е вдъхновено от локацията на Монетния двор в Пърт, където протича реката Суон (лебед). 

Тегло на продукта (g)
31.107
Сребро тегло в грамове
31.103
Проба
999.9
Сребро тегло в тройунции
1
Диаметър (mm)
40.9
Дебелина (mm)
3.5
Номинал
1 долар
Производител
The Perth Mint, Австралия

Лицева страна

На лицето  е изобразен ликът  на Нейно Величество Кралица Елизабет II от гравьора Джоди Кларк. Нейно Величество е изобразена с кралската диамантена диадема, която се носи на коронацията. Както е по традиция, Нейно Величество гледа надясно. „ELIZABETH II AUSTRALIA“, номиналът от 1 долар, теглото и чистотата също са гравирани върху лицето на всяка монета.

Гръб

Гърбът изобразява тигър и неговото малко. Дизайнът включва надписа „TIGER 2022“, китайския йероглиф за тигър и печата „P“ на Монетния двор на Пърт.

Опаковка

Всяка монета е индивидуално  опакована  от Монетния двор на Пърт в твърда акрилна капсула.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.