Обработка на онлайн поръчки до 2 работни дни
Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

30 грама сребърна монета Китайска панда 2024

В наличност
Tavex има удоволствието да предложи новата Китайска сребърна панда 2024, най-популярната сребърна монета от Китайската народна република.  ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
137,72 лв.
57,27 лв. 58.42%
до офис на Еконт - 4,20 лв.
до адрес - 5,24 лв.
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
Безплатна доставка с Еконт при поръчки със злато над 1000 лв.
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex има удоволствието да предложи новата Китайска сребърна панда 2024, най-популярната сребърна монета от Китайската народна република. 

Въведена през 1983 г. като законно платежно средство от Китайската централна банка, Китайската панда е първата сребърна монета с променящ се дизайн на основния мотив, което се цени високо от инвеститорите. С чистота на среброто от 99,9%, монетата Китайска сребърна панда изобразява изящен портрет на нежна и спокойна мечка панда, китайски национален символ и едно от най-редките животни в света.

През 2016 г. старата мерна единица за тегло - тройунцията, се заменя с метричната система. Оттогава монетите се предлагат във вариант от 30 грама.

Изработена по уникална технология на гравиране, монетата Китайска сребърна панда проблясва в светлите и тъмните нюанси на среброто и така представя с изключително естетическо качество бялата козина с черни петна на пандата. Тези художествени характеристики в съчетание с високото качество, са допринесли за превръщането на Китайската сребърна панда в една от четирите най-търсени инвестиционни сребърни монети в света. Като официален представител за Европа, Tavex може да предложи водещи пазарни котировки за всяко количество от тази елегантна монета на желаещите да придобият Китайски сребърни панди като инвестиция.

Защо да купите?

 • Монетите Китайска сребърна панда имат значителен потенциал за растеж. Търсени от колекционери заради ограничения си годишен тираж и различен дизайн, Китайските сребърни панди осигуряват значителна премия на вторичния пазар. 
 • Монетите Китайска сребърна панда са пари.  Те се считат за законно платежно средство от Китайската централна банка.
 • Монетите Китайска сребърна панда са международно признати. Като единствените в света сребърни монети - законно платежно средство с изображение на ендемичната за Китай панда, те гарантират признаване от инвеститорите в световен мащаб. Сребърните панди са 99.9% чисто сребро.
 • Китайските сребърни панди са еквивалент на спестявания.  Сребърните панди са идеален избор за всеки дългосрочен инвеститор, който оценява сигурността и стабилността на притежаването на физически сребърни монети - законно платежно средство.
 • Сребърните панди са много подходящи за разнообразяване на портфейла.  Среброто се е доказало в историята като ценен актив във времена на висока инфлация, оценяван по-бързо и по-високо от повечето други инвестиции.

Покупката на сребро носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на среброто е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  137,72 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  57,27 лв.
 • Вашият риск сега
  80,45 лв.

Факт: цената на среброто в BGN е нараснала 114.37% през последните 20 години. Най-ниската цена е била 20,65 BGN/oz, а най-високата 66,23 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 54,07 BGN/oz.

Златната Китайска панда е въведена за първи път през 1982 г., а сребърната през 1983 г., като оттогава и двете монети са в непрекъснато производство, с изключение на 1986 г., когато не са издадени сребърни Китайски панди. Монетите Китайска панда се произвеждат на три различни места:  

 • Монетния двор на Шанхай през 1982 - 2004 г.  
 • Монетния двор на Шенян през 1985-1999 г. и 2003-2004 г.  
 • Монетния двор на Шънджън Гуобао през 1999-2002 г. и след 2005 г.  

Монетният двор на Шънджън Гуабао е дъщерно дружество на Китайската народна банка (китайската централна банка). 

Тегло на продукта (g)
30.03
Сребро тегло в грамове
30
Проба
999
Сребро тегло в тройунции
0.96452
Диаметър (mm)
40
Дебелина (mm)
-
Номинал
10 юана
Производител
Китай

Лицева страна

Лицето изобразява Небесния храм, обект от световното наследство на ЮНЕСКО, който се състои от комплекс от религиозни сгради, разположени в централен Пекин. Над Небесния храм стои текстът „Китайска народна република“ на китайски език, а в долната част е изписана годината на тиража.

Гръб

Обратната страна на монетата от 2024 г. изобразява панда родител с малкото й, които се гледат една друга. Номиналната стойност на монетата, теглото „30 g“ и съдържанието на сребро с надпис „Ag .999“ са изписани в горната част на монетата.

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована в твърда пластмасова капсула.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.