Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1 килограм сребърна австралийска коала

Изчерпан
Тавекс с удоволствие Ви представя сребърната монета Австралийска Коала – една от най-традиционните австралийски монети. Изсечена за ... виж още
Продаваме Купуваме
-
1821,82 лв.
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Тавекс с удоволствие Ви представя сребърната монета Австралийска Коала – една от най-традиционните австралийски монети. Изсечена за първи път през 2007 година от реномираната рафинерия Пърт Минт, тя е първата в света сребърна монета, която има неограничено сечене придружено с разнообразен дизайн на основния мотив. Монетата е направена от сребро с чистота 99.9% и нейната популярност произлиза от щампованото изображение на коалата – един от символите на Австралия. Счита се за законно платежно средство в Австралия като самата монета има номинал от 30 австралийски долара. Намира се на пазара на добри цени, което я прави добър избор както за инвеститори, така и за колекционери. Като дългогодишен партньор на  Пърт Минт, Тавекс може да предложи най-приемливи цени за всякакви количества от тази очарователна сребърна монета.

Защо да купите?

Основна информация

 • 99.9% чисто сребро
 • Номинална стойност: 30 австралийски доларa
 • Ежегодна промяна на дизайна на основния мотив
 • Законно платежно средство
 • В непрекъснато производство от 2007 г. насам
 • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
 • С инвестиционна и колекционерска стойност
 • Подходяща за подарък

Покупката на сребро носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на среброто е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  2431,42 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  1821,82 лв.
 • Вашият риск сега
  609,60 лв.

Факт: цената на среброто в BGN е нараснала -96.07% през последните 20 години. Най-ниската цена е била 20,65 BGN/oz, а най-високата 66,23 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 1,00 BGN/oz.

Сребърната монета изобразява известното Австралийско двуутробно
Коалата е местно двуутробно животно намиращо се в източните и южните части на Австралия. Въпреки че нищо не я свързва с мечките, думата мечка се добавя към името, заради приликата с малко плюшено мече. Името коала произлиза от местния австралийски език и означава „животно, което не пие“. Всъщност коалата наистина не пие много вода, тъй като тя приема повечето от необходимите й течности благодарение на основния си хранителен източник – евкалиптовите листа. На ръст достигат между 60 и 90 см и за тях е характерно черният нос и големите пухкави уши. Забележителното за тях е възможността да включват евкалиптовите листа в своята диета, въпреки че те са отровни за повечето бозайници и съдържат ниски нива на необходими съставки. За да се справи с необичайно ниско енергийната си диета, коалата ограничава своите движения и спи между 17 и 20 часа на ден.
Сребърната коала се произвежда от австралийската Пърт Минт
В днешно време Австралийската сребърна коала се сече от Пърт Минт, световно известна рафинерия за ценни метали, намираща се в град Пърт, западна Австралия. Основана е през 1896 г. от Британската Роял Минт в отговор на новооткритите златни залежи в западна Австралия. Задачата на Пърт Минт била да преработва златните руди и да изсича златни монети Суверени от тях. Между 1899 и 1931 изсича значително количество златни суверени, които са били доставяни в Австралия и цялата Британска империя и били използвани като средство за разплащане. Британският контрол върху Пърт Минт се отстъпва на правителството на Западна Австралия, което тогава приело собствеността върху монетния двор. Днес Пърт Минт е приветствана заради изключителното качество на нейните първокласни инвестиционни продукти като Австралийското златно кенгуру, Сребърната Кукабура и Лунарната серия. Пърт Минт е част от Лондонския златен пазар (предшественика на Лондонската асоциация на участниците на пазара на благородни метали) от 1934 г.

Монетният двор на Пърт е световно признат монетен двор и рафинерия за благородни метали, намиращ се в град Пърт, Западна Австралия. Монетният двор на Пърт е създаден през 1896 г. от Кралския монетен двор на Великобритания в отговор на новооткритите златни залежи в Западна Австралия. Задачата на Монетния двор на Пърт била да преработва златна руда от мините и да изсича държавни златни монети от златните кюлчета. Между 1899 г. и 1931 г. Монетният двор на Пърт произвежда значително количество златни суверени (лири), които се разпространяват в Австралия и в цялата Британска империя, за да бъдат използвани като валута в обръщение. Британският контрол над Монетния двор на Пърт е предаден през 1971 г. на правителството на Западна Австралия, което поема собствеността върху него. Днес Монетният двор на Пърт е известен с изключителното качество на своите инвестиционни монети от световна класа, като сребърните монети Кукабура и Коала, както и Лунната серия. Монетният двор на Пърт е член на Лондонския пазар на златото (предшественик на Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA) от 1934 г. Изображението на лебеда, който е официалният печат на монетния двор, регистриран в LBMA, е признато в международен план и е вдъхновено от локацията на Монетния двор в Пърт, където протича реката Суон (лебед). 

Тегло на продукта (g)
1001.001
Сребро тегло в грамове
1000
Проба
999
Сребро тегло в тройунции
32.15075
Диаметър (mm)
100.6
Дебелина (mm)
-
Номинал
30 долара
Производител
The Perth Mint, Австралия

Лицева страна

Дизайн

Лицевата страна на монетата показва: кралица Елизабет II, текст “ELIZABETH II”, текст “AUSTRALIA”, номинална стойност, инициали “IRB” на дизайнера Иън Ранк-Бродли, създал изображението на кралицата.

Гръб

Обратната страна на монетата изобразява: коала, текст “AUSTRALIAN KOALA”, година на изсичане, тегло и чистота на среброто, буква “P”, с която Perth Mint означава монетите си.

Производител

Perth Mint е световно отличен монетен двор и рафинерия на благородни метали. Намира се е в град Пърт, Западна Австралия. Основан е през 1896 г. от Кралския монетен двор на Великобритания. Perth Mint произвежда едни от най-качествените и купувани инвестиционни монети: Австралийското златно кенгуру, златните и сребърни Австралийските лунни серии, сребърните Коала и Кукабура. Монетният двор е член на Лондонската асоциация на пазара на благородни метали (The London Bullion Market Association, LBMA) – организация, която създава и развива международни стандарти за анализ, качество и търговия на злато и сребро.

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована в твърда полимерна капсула в монетния двор на Perth Mint.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.