Добавете ценово известие

Създайте нов price bot

+ -

Създайте нов price bot

Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1 унция златна монета Виенска Филхармония

В наличност
Tavex има удоволствието да ви представи най-продаваната златна инвестиционна монета в Европа - златната монета Виенска филхармония. Широко ... още
Продаваме Купуваме Спред
3725 лв.
3662 лв. 1.69%
до офис на Еконт - БЕЗПЛАТНО
до адрес - БЕЗПЛАТНО
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
С възможност за безплатна доставка!
Виж още
Снимките се използват само за илюстративни цели и е възможно да не представят точно изображението на продукта.

Въведение

Tavex има удоволствието да ви представи най-продаваната златна инвестиционна монета в Европа - златната монета Виенска филхармония. Широко възхвалявана за безупречния си художествен дизайн, качество и красота, тя е първата златна монета, която е законно платежно средство и чиято номинална стойност е деноминирана в евро, поради което получава широко признаване и приемане. Издадена за първи път през 1989 г. от един от най-старите и най-известни монетни дворове в света, австрийския монетен двор във Виена, златната монета Виенска филхармония представлява есенция на богатата култура на Австрия и е подходяща за инвеститори, които държат на стил, изтънченост и 99.99% чистота на златото. Като дългосрочен партньор на австрийския монетен двор и в качеството си на най-големия търговец в Скандинавия на златни монети Виенска филхармония, Tavex е в състояние да предложи водещи на пазара котировки за всяко едно желано количество от тази великолепна златна монета.

Защо да купите?

 • Тази монета от 1 унция следва цената на златото. Стойността на монетите Виенска филхармония се определя преди всичко от чистотата на злато, която е свързана с преобладаващата цена на златото.
 • Златните монети Виенска филхармония са пари. Считана за законно платежно средство в Република Австрия, тази златна монета е единственото законно платежно средство в Европа, чиято номинална стойност е деноминирана в евро.
 • Златната монета Виенска филхармония е ликвидна и международно призната. Тази златна монета е единственото законно платежно средство в Европа, която се произвежда непрекъснато през последните 25 години с отличителното изображение на мотиви на световноизвестния виенски филхармоничен оркестър.
 • Златните монети Виенска филхармония се продават с ниска премия. Като партньор на австрийския монетен двор, Tavex може да предлага монети Виенска филхармония с ниска надценка.
 • Златните монети Виенска филхармония са 99.99% чисто злато. Комбинацията от висока чистота на златото и артистичен дизайн придава на монетата Виенска филхармония характерния ѝ блестящ златист цвят, който е в състояние да изкуши всеки, който е податлив на „треската за злато“.
 • Златната монета Виенска филхармония е еквивалент на спестявания. Златните монети Виенска филхармония са идеален избор за всеки, който търси възможност за дългосрочни спестявания и който оценява сигурността и стабилността на притежаването на физически златни монети, които са законно платежно средство.
 • Златните монети Виенска филхармония са отличен начин да разнообразите портфейла си. Ниската корелация на златото с други финансови активи дава възможност за златните монети Виенска филхармония да служат като хеджиране на портфейла срещу пазарен риск.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  3725 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  3662 лв.
 • Вашият риск сега
  63 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 93.33% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1684 BGN/oz, а най-високата 3724 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 3565 BGN/oz.

История

Монетите се произвеждат от австрийския монетен двор. Златните монети Виенска филхармония, емитирани от 1989 до 2001 г., са деноминирани в австрийски шилинги. Когато Австрия преминава към новата валута в евро в началото на 2000 г., това автоматично налага номиналната стойност на законното платежно средство златна Виенска филхармония също да бъде променена. От 2002 г. насам всички монети Виенска златна филхармония имат номинална стойност, деноминирана в евро.

Златната монета Виенска филхармония увековечава класическата музика в чисто злато

Златната монета Виенска филхармония е въведена за първи път през 1989 г. и става първата монета - законно платежно средство на Австрия, която съдържа 99.99% чисто злато. Златната монета Виенска филхармония е много добре приета от инвеститорите, които оценяват високата чистота на златото в монетата, нейната майсторска изработка, както и факта, че това е първата златна монета, законно платежно средство, украсена с културни символи, които повечето хора асоциират с музика. Решението да се използва музиката като тема за монетата Виенска филхармония е напълно логично, тъй като музиката представлява есенцията на културните постижения на Австрия през вековете. Световноизвестни музиканти и композитори, като Моцарт, Щраус и Бетовен и много други, са прославили Австрия, и по-специално столицата Виена, благодарение на техните опери и симфонии. Приносът им в класическата и романтична музика е увековечен в златната монета Виенска филхармония и това я прави задължително притежание за инвеститори, които имат афинитет към безценния звук на чистото злато. 

Златната монета Виенска филхармония и Виенската филхармония

Златната монета Виенска филхармония е кръстена на световноизвестния Виенски филхармоничен оркестър. Оркестърът е основан през 1842 г. от група музиканти, за да запълни липсата на професионални оркестрови формации във Виена в началото на 19-ти век. Административна комисия, демократично избрана от членовете на музикантите, управлява оркестъра като независим орган. Професионалните музиканти, съставляващи оркестъра, се избират изключително от Виенската държавна опера, където трябва да са свирили поне три години преди да бъдат приети за потенциален член. Към днешна дата строгият процес на набиране на персонал не се е променил, което гарантира най-високо ниво на артистично изпълнение от всеки член на Виенската филхармония. Днес Виенската филхармония е най-известна с традиционните си новогодишни концерти, на които се изпълнява носталгична музика от велики композитори. Тези концерти са толкова популярни, че се излъчват по телевизията в над 90 страни, изпращайки красиво послание за радост по случай Новата година чрез благотворното въздействие на възхитителната музика.

Австрийският монетен двор, дъщерно дружество на Австрийската централна банка, е известен в целия свят и датира от 12-ти век. Историята на Австрийския монетен двор започва през 1194 г., когато Ричард Лъвското сърце плаща за свободата си 12 тона сребро на австрийския херцог Леополд V. По-късно херцогът използва среброто, за да изсече сребърни монети, като по този начин полага основите на Австрийския монетен двор. В своята богата и дълга история Австрийският монетен двор е произвел много от най-известните и широко използвани монети в Европа, включително златни корони, гулдени, дукати и сребърни монети като талера Мария Тереза. Много от златните монети, издадени от Австрийския монетен двор, са широко използвани в търговията по време на Австро-Унгарската империя, а сребърният талер се доказва като една от най-сечените и широко използвани сребърни монети в световната търговия между 1750 г. и 1950 г. Днес монетният двор е най-известен с производството на най-търсените инвестиционни монети в Европа, златните и сребърните монети Австрийска филхармония. 

Тегло на продукта (g)
31.10659
Злато тегло в грамове
31.10348
Проба
999.9
Злато тегло в тройунции
1
Диаметър (mm)
37
Дебелина (mm)
-
Номинал
100 евро
Производител
Austrian Mint, Австрия

Лицева страна

Лицевата страна на монетата изобразява органа на концертната зала Музикферайн във Виена. Музикферайн е домът на виенския филхармоничен оркестър и се счита за една от най-добрите концертни зали в света благодарение на отличната си акустика. Над органа върху монетата има текст „REPUBLIK ÖSTERREICH“. Под органа са изписани теглото, чистотата, годината на отсичане и номиналната стойност на монетата - 100 евро.

Гръб

Гръб: На гърба на монетата са изобразени различни музикални инструменти, включително контрабас, четири виолончела, фагот, арфа и валдхорна. Над инструментите има текст “WIENER PHILHARMONIKER”.

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована в твърда пластмасова капсула. Предлагат се и в различни бройки, кратни на 10, в оригинални запечатани туби. 

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна*.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Tavex ID

Създайте безплатен и защитен профил в Tavex ID, за да управлявате по-лесно Вашето инвестиционно портфолио от благородни метали и да получите достъп до първокласни инвестиционни инструменти. Още

Създайте Tavex ID
Tavex ID

Създайте безплатен и защитен профил в Tavex ID, за да управлявате по-лесно Вашето инвестиционно портфолио от благородни метали и да получите достъп до първокласни инвестиционни инструменти. Още

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.