Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1 унция златна монета Австралийско кенгуру

В наличност
Tavex има удоволствието да представи изключително висококачествената златна монета Австралийско кенгуру, най-емблематичната златна монета на Австралия. Издадена ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
4489,00 лв.
4439,00 лв. 1.11%
до офис на Еконт - БЕЗПЛАТНО
до адрес - БЕЗПЛАТНО
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
С възможност за безплатна доставка!
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex има удоволствието да представи изключително висококачествената златна монета Австралийско кенгуру, най-емблематичната златна монета на Австралия. Издадена за първи път през 1989 г. от прочутия Монетен двор на Пърт, тя е първата златна монета в чест на едно от най-уникалните животни в света - австралийското кенгуру и е от 99,99% чисто злато. Кенгуруто заменя златните монети Австралийски златен къс, в производство от 1986 г. Отличаващи се с несравнима красота и чистота, монетите Кенгуру са много подходящи както за колекционери, така и за инвеститори. Признати като законно платежно средство в Австралия, златните монети Австралийско кенгуру от 1 унция са с деноминация от 100 австралийски долара и могат да бъдат закупени при малка премия над преобладаващата спот цена на златото.

Като дългосрочен партньор на Монетния двор на Пърт, Tavex може да предложи водещи пазарни котировки за всяко количество от тази елегантна златна монета, което пожелаете.

Защо да купите?

 • Златните монети Австралийско кенгуру следват цената на златото. Стойността на тези монети се определя основно от тяхното съдържание на чисто злато, което е свързано с преобладаващата цена на златото.
 • Златните монети Австралийско кенгуру са пари. Те са законно платежно средство в Австралия и се приемат и обменят като такова по целия свят.
 • Златните монети Австралийско кенгуру са 24 карата чисто произведение на изкуството. Това, което отличава тази монета от останалите са нейните изящни художествени детайли в комбинация с матови и гланцови повърхности и фино полирани мотиви, от които монетата блести в ярко златно. Тя е капан за окото на всеки ценител на скъпоценни произведения на изкуството.
 • Златните монети Австралийско кенгуру са популярни сред колекционерите.Златната монета Австралийско кенгуру е една от само двете златни монети, признати за законно платежно средство в света, които всяка година променят дизайна на основния си мотив. Другият пример е китайската златна монета Панда.
 • Златните монети Австралийско кенгуру се продават с ниска премия. Като партньор на Монетния двор на Пърт, Tavex може да предложи златни монети Австралийско кенгуру с ниска надценка.
 • Златните монети Австралийско кенгуру са международно признати. В непрекъснато производство в продължение на 28 години и носеща лика на най-влиятелната и най-дълго управляващата кралица през 20-ти век, кралица Елизабет II, златната монета Австралийско кенгуру е нарицателно име в световния пазар на златото.
 • Златните монети Австралийско кенгуру са еквивалент на спестявания. Златните монети Австралийско кенгуру са идеален избор за всеки, който търси възможност за дългосрочни спестявания и който оценява сигурността и стабилността на притежаването на физически златни монети, които са законно платежно средство.
 • Златните монети Австралийско кенгуру са отличен начин да разнообразите портфейла си. Ниската корелация на златото с други финансови активи дава възможност на златните монети Австралийско кенгуру да служат като хеджиране на портфейла срещу пазарен риск.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  4489,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  4439,00 лв.
 • Вашият риск сега
  50,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 125.1% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4323,85 BGN/oz.

История

Кенгуру

Златният къс и кенгуруто – типично австралийски

Днес, когато говорим за златната монета Австралийско кенгуру, се използват различни имена:

* Австралийски нъгет (златен къс)
* Австралийско кенгуру
* Австралийски златен къс
* Австралийско златно кенгуру

Причината за множеството имена е, защото от 1986 г. до 1989 г. основният мотив на монетата изобразява златен къс, откъдето идва и първоначалното име на монетата. Изображението на златния къс е символизирало историята на Австралия като родина на някои от най-големите алувиални късове злато в света, един от които е „The Welcome Stranger“ или „Приветстваният странник“, с впечатляващото тегло от 2,315 тройунции, или 72 кг. Въпреки че в продължение на няколко години Австралийският нъгет изобразявал златен къс, през 1989 г. той е заменен с по-широко признатия символ на Австралия - кенгуруто. В допълнение към промяната на символа, името на монетата аналогично е сменено от Австралийски златен къс на Австралийско кенгуру, а всички останали параметри на монетата остават непроменени. Кенгуруто е ендемично за Австралия и това прави по-очевидна асоциацията на златната монета със страната. Освен че е изобразено на златната монета, кенгуруто се появява като символ и на австралийския герб. Всъщност кенгуруто се счита за неофициален символ на Австралия.

 

Монетният двор на Пърт

Монетният двор на Пърт е световно признат монетен двор и рафинерия за благородни метали, намиращ се в град Пърт, Западна Австралия. Монетният двор на Пърт е създаден през 1896 г. от Кралския монетен двор на Великобритания в отговор на новооткритите златни залежи в Западна Австралия. Задачата на Монетния двор на Пърт била да преработва златна руда от мините и да изсича държавни златни монети от златните кюлчета. Между 1899 г. и 1931 г. Монетният двор на Пърт произвежда значително количество златни суверени (лири), които се разпространяват в Австралия и в цялата Британска империя, за да бъдат използвани като валута в обръщение. Британският контрол над Монетния двор на Пърт е предаден през 1971 г. на правителството на Западна Австралия, което поема собствеността върху него. Днес Монетният двор на Пърт е известен с изключителното качество на своите инвестиционни монети от световна класа, като сребърните монети Кукабура и Коала, както и Лунната серия. Монетният двор на Пърт е член на Лондонския пазар на златото (предшественик на Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA) от 1934 г. Изображението на лебеда, който е официалният печат на монетния двор, регистриран в LBMA, е признато в международен план и е вдъхновено от локацията на Монетния двор в Пърт, където протича реката Суон („лебед“).

The gold nugget and the kangaroo – абсолютно австралийски

 

Многобройни имена се изполват в днешни дни, за да опишат Австралийското златно кенгуру:


* Australian Nugget (в буквален превод - Австралийски златен къс самородно злато)
* Australian Kangaroo
* Australian Gold Nugget
* Australian Gold Kangaroo

 

Причината за многобройните имена е фактът, че между 1986 и 1989 година основният мотив изобразен на монетата е къс самородно злато, от тук и първоначалното название. Изобразеният къс злато е трябвало да бъде символ на историята на Австралия. На това, че е добила някой от най-големите късове самородно злато от алувиални наноси в света, един от тях бъдейки „The Welcome Stranger”, с рафинирано тегло от забележителните 2,315 трой унции, или 72 килограма. Въпреки че парче нерафинирано злато е изобразявано на австралийската златна монета в продължение на няколко години, през 1989 то е заменено от по-широко признат символ на Австралия: кенгуруто. В допълнение към промяната на мотива, също така се променя и името на монетата от „Австралийски къс самородно злато“ на Австралийско кенгуру; всички останали спецификации на монетата остават същите. Тъй като кенгуруто е характерно единствено за Австралия, това прави асоциацията на златната монета още по-очевидна. Освен че е изобразено на монета, кенгуруто се появява като емблема на герба на Австралия. В действителност, то се смята за неофициален символ на Австралия.Монетите Австралийско златно кенгуру се произвеждат от Perth Mint

Монетите Австралийско златно кенгуру се секат от Perth Mint, световно отличен монетен двор и рафинерия на благородни метали, който е разположен в град Пърт, Западна Австралия. Монетният двор на Пърт е основан през 1896 година от Кралския монетен двор на Великобритания в отговор на новооткритите златни находища в Западна Австралия. Задачата на монетния двор била да рафинира златна руда от мините и да сече златни суверени. Между 1899 и 1931 година Perth Mint изсича значително количество златни суверени, които са разпространени в Австралия и в цялата Британска империя, за да бъдат използвани за валута в обръщение. Британският контрол над монетния двор е оттеглен през 1971 година и оставен на правителството на Западна Австралия, което тогава придобива собственост. Днес, той е признат с изключителното качество на инвестиционните си монети от световна класа като Австралийското златно кенгуру и сребърните Коала и Кукабура, както и златните и сребърни Лунни серии. Монетният двор е член на Лондонския злтатен пазар (предшественик на LBMA) от 1934 година.Австралийското златно Кенгуру е най-голямата златна монета в света

 

През 1991 година Perth Mint представя монетата Австралийско златно кенгуру от един килограм. Това е бил първият път, в който държавен монетен двор емитира толкова тежка монета. В сравнение с по-леките златни Кенгуру монети, където основният мотив на кенгуруто се променя всяка година, изображението върху еднокилограмовата такава не е променяно от 1991 година. До ден днешен са продадени 23,600 броя от еднокилограмовото Австралийско кенгуру. В допълнение, през 2011 година Perth Mint прави още една огромна крачка напред и става първият монетен двор в света който създава монета Австралийско златно кенгуру от един тон. Монетата е изработена от 24 карата злато и е оценена на момента за над 50 милиона австралийски долара. Гигантското Кенгуру счупило предишния рекорд за най-ценната златна монета произвеждана някога, който дотогава е държан от 100-килограмовият Канадски кленов лист.

Монетният двор на Пърт е световно признат монетен двор и рафинерия за благородни метали, намиращ се в град Пърт, Западна Австралия. Монетният двор на Пърт е създаден през 1896 г. от Кралския монетен двор на Великобритания в отговор на новооткритите златни залежи в Западна Австралия. Задачата на Монетния двор на Пърт била да преработва златна руда от мините и да изсича държавни златни монети от златните кюлчета. Между 1899 г. и 1931 г. Монетният двор на Пърт произвежда значително количество златни суверени (лири), които се разпространяват в Австралия и в цялата Британска империя, за да бъдат използвани като валута в обръщение. Британският контрол над Монетния двор на Пърт е предаден през 1971 г. на правителството на Западна Австралия, което поема собствеността върху него. Днес Монетният двор на Пърт е известен с изключителното качество на своите инвестиционни монети от световна класа, като сребърните монети Кукабура и Коала, както и Лунната серия. Монетният двор на Пърт е член на Лондонския пазар на златото (предшественик на Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA) от 1934 г. Изображението на лебеда, който е официалният печат на монетния двор, регистриран в LBMA, е признато в международен план и е вдъхновено от локацията на Монетния двор в Пърт, където протича реката Суон (лебед). 

Тегло на продукта (g)
31.10659
Инвестиционно злато тегло в грамове
31.10348
Проба
999.9
Инвестиционно злато тегло в тройунции
1
Диаметър (mm)
32.1
Дебелина (mm)
-
Номинал
100 долара
Производител
The Perth Mint, Австралия

Лицева страна

Лицето изобразява лика на кралица Елизабет II. Нейно Величество Кралицата е изобразена поради австралийското членство в Общността на нациите. Като член на Общността на нациите, Австралия има за свой управляващ конституционен монарх кралица Елизабет II. Над лика на кралицата е изписан текстът „ELIZABETH II“ и „AUSTRALIA“. Под нея стои надпис с номиналната стойност от 100 долара и инициалите IRB на дизайнера Ian Rank-Broadley.

Гръб

Гърбът  изобразява най-известното животно на Австралия, кенгуруто, а над него е изписано „AUSTRALIAN KANGAROO“. Под кенгуруто са посочени годината на отсичане, теглото и чистотата. Вдясно от кенгуруто е буквата „P“, която обозначава Монетния двор на Пърт. Дизайнът на гърба на златната монета Австралийско кенгуру се променя всяка година.

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована от Монетния двор на Пърт в твърда пластмасова капсула. За по-големи поръчки се предлага на бройки, кратни на 20, в оригинални, фабрични опаковки.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.