Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

Естонска крона

.

Заключете сделката за 1 часа
В офиса е необходимо само да продиктувате имейла си
Благодарим Ви, че заключихте сделката за 1 часа. Можете да се възползвате от нея като посетите някой от нашите офиси. Посетете и продиктувайте Вашия имейл Упътване до офис
Вашата сделка ще бъде заключена до
Данни за паричния превод
EUR 1000
SEK9555
Валутен курс0.6547
Такси2 EUR
Обща сума за плащане1002 EUR
Получателят получава9555 SEK
до офис на Еконт - 4,20 лв.
до адрес - 5,25 лв.
Скрий
Безплатна доставка с Еконт при поръчки със злато над 1000 лв.
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Удобни купюри за всекидневна употреба       

Естония се присъедини към Еврозоната на 01.01.2011 година и от тази дата еврото замени кроната при фиксиран обменен курс  1 € = 15,6466 EEK. Независимо от това, Централната банка на Естония ще обменя крони на банкноти и монети за неограничен период и в неограничено количество в евро по тяхната номинална стойност.


Ако Ви предстои пътуване, то валутата, която ще Ви е необходима, е евро. По отношение на него, за всекидневни разплащания по-подходящи са банкнотите от 5, 10, 20 и 50 евро, а при по-големи суми, за да е по-практично съхранението, се предпочитат банкноти с номинали 100, 200 и 500.

Еврото е валутата, която Ви е необходима за Естония. Но също така е важно да се споменат и останалите, които са лесно обменяеми, като: канадски долар, швейцарски франк, британска лира, шведска крона и щатски долар.


Естония е страната, в която е стартирало развитието на Tavex Group, така че в Талин и Тарту ще ви е изключително лесно да се снабдите с Евро срещу левове.

Лимити за внос и износ

 

Пренасянето на парични средства през границата на Република България за или от трета страна:

(Извадка от Валутния закон, приет на 08.09.1999 година от Народното събрание)


(1) Пренасянето на парични средства в размер на 10 000 евро или повече или тяхната равностойност в левове или друга валута за или от трета страна подлежи на деклариране пред митническите органи. 

(2) При пренасяне на парични средства в размер на 30 000 лв. или повече или тяхната равностойност в друга валута през границата на страната за трета страна лицата предоставят и удостоверение от компетентната териториална дирекция на Националната агенция за приходите за липса на задължения или документ, удостоверяващ, че лицето не е вписано в регистъра на Националната агенция за приходите.

(3) При пренасяне на парични средства за трета страна в размер на 30 000 лв. или повече или тяхната равностойност в друга валута чуждестранните физически лица декларират пред митническите органи само вида и размера на пренасяните парични средства, когато стойността им не надвишава предходно декларираните парични средства.

(4) В случаите на основателни съмнения или данни за незаконни дейности, свързани с пренасянето на парични средства в размер по-малко от 10 000 евро или тяхната равностойност в левове или друга валута, митническите органи могат да извършват контрол на физическите лица, като изискват от лицата да предоставят информация, свързана с тези средства.

ЕЕК
ЕЕК
ЕЕК
ЕЕК
ЕЕК
ЕЕК
ЕЕК
ЕЕК
ЕЕК
ЕЕК
ЕЕК
ЕЕК
1 EEK
=0,00 лв.
5 EEK
=0,00 лв.
10 EEK
=0,00 лв.
15 EEK
=0,00 лв.
20 EEK
=0,00 лв.
30 EEK
=0,00 лв.
40 EEK
=0,00 лв.
50 EEK
=0,00 лв.
100 EEK
=0,00 лв.
150 EEK
=0,00 лв.
200 EEK
=0,00 лв.
300 EEK
=0,00 лв.
500 EEK
=0,00 лв.
1000 EEK
=0,00 лв.
Валута
Цена на отваряне: -
Цена на затваряне: -
Дъно: -
Връх: -
Текущ курс %

Естонската крона вече е извън обращение и официалната валута в страната е Евро.

Деноминация

Банкнотите на естонските крони са в следните номинали: 1, 2, 5, 10, 25, 50, 100, 500.

Какво може да закупим от Вас и какво не?

От Вас може да закупим всички банкноти от 1991 година до 2008 година

 1. Почти 50% от територията на страната е покрита с гори и едва 22% от останалата част се използват за земеделие.
 2. Почти 19% от населението на страната е безработно.
 3. Естония е на второ място по степен на грамотност на населението - 99,80%, след Грузия.
 4. Естонците празнуват независимостта си два пъти в годината - на 24 февруари и на 20 август.
 5. Към територията на Естония се включват и 2 222 островчета, намиращи се в Балтийско море.
 6. Общественият транспорт в столицата Талин е безплатен за жителите й.
 7. В Естония не е прието двойното гражданство.
 8. Естония е родното място на първата коледна елха.
 9. Естония е известна със своите метеоритни кратери, особено с кратера Каали на остров Сааремаа, който е образуван преди приблизително 7500 години вследствие на паднал метеорит. Образувало се е езеро с идеална форма на кръг с диаметър 110 метра и дълбочина 22 метра.
 10. “Skype”-ът е измислен в Талин.

Начини на доставка

Когато поръчвате валута през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

Във всеки случай, за да получите продуктите, е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчана валута не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна, за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.