Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

Xонконгски долар

Заключете сделката за 1 часа
В офиса е необходимо само да продиктувате имейла си
Благодарим Ви, че заключихте сделката за 1 часа. Можете да се възползвате от нея като посетите някой от нашите офиси. Посетете и продиктувайте Вашия имейл Упътване до офис
Вашата сделка ще бъде заключена до
Данни за паричния превод
EUR 1000
SEK9555
Валутен курс0.6547
Такси2 EUR
Обща сума за плащане1002 EUR
Получателят получава9555 SEK
до офис на Еконт - 4,20 лв.
до адрес - 5,25 лв.
Скрий
Безплатна доставка с Еконт при поръчки със злато над 1000 лв.
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Удобни купюри за всекидневна употреба

При необходимост от по-големи суми по-предпочитани са банкнотите от 500 и 1000. Ако пътуването е с екскурзионна цел, добре би било поне малка част да си набавите от по-дребните банкноти за по-голямо удобство при разплащането на места, на които биха се затруднили да ви върнат.

Заместваща валута

В Хонгконг може да използвате щатския долар като заместваща валута, ако не сте успели да си набавите от местната или просто сте решили да се разплащате в алтернативната.

Лимити за внос и износ

Пренасянето на парични средства за или от трета страна, през границата на Република България

(Извадка от Валутния закон, приет на 08.09.1999 година от Народното събрание)

 

(1) Пренасянето на парични средства в размер на 10 000 евро или повече или тяхната равностойност в левове или друга валута за или от трета страна подлежи на деклариране пред митническите органи. (2) При пренасяне на парични средства в размер на 30 000 лв. или повече или тяхната равностойност в друга валута през границата на страната за трета страна лицата предоставят и удостоверение от компетентната териториална дирекция на Националната агенция за приходите за липса на задължения или документ, удостоверяващ, че лицето не е вписано в регистъра на Националната агенция за приходите.

(3) При пренасяне на парични средства за трета страна в размер на 30 000 лв. или повече или тяхната равностойност в друга валута чуждестранните физически лица декларират пред митническите органи само вида и размера на пренасяните парични средства, когато стойността им не надвишава предходно декларираните парични средства.

(4) В случаите на основателни съмнения или данни за незаконни дейности, свързани с пренасянето на парични средства в размер по-малко от 10 000 евро или тяхната равностойност в левове или друга валута, митническите органи могат да извършват контрол на физическите лица, като изискват от лицата да предоставят информация, свързана с тези средства.

HKD
HKD
HKD
HKD
HKD
HKD
HKD
HKD
HKD
HKD
HKD
HKD
HKD
HKD
HKD
HKD
HKD
HKD
5 HKD
=1,21 лв.
10 HKD
=2,42 лв.
20 HKD
=4,84 лв.
50 HKD
=12,10 лв.
100 HKD
=24,20 лв.
250 HKD
=60,50 лв.
500 HKD
=121,00 лв.
750 HKD
=181,50 лв.
1000 HKD
=242,00 лв.
1500 HKD
=363,00 лв.
2000 HKD
=484,00 лв.
3000 HKD
=726,00 лв.
4000 HKD
=968,00 лв.
5000 HKD
=1210,00 лв.
Валута
Цена на отваряне: -
Цена на затваряне: -
Дъно: -
Връх: -
Текущ курс %

Деноминация

Банкнотите на хонгконгския долар са в следните номинали: 10, 20, 50, 100, 500 и 1000.

Отличителни белези

Важно е да знаете, че хонгконгските долари имат голям брой емисии в обращение, затова не се изненадвайте ако имате две тотално различни банкноти с един номинал, например.
Характерно за защитните белези при всички банкноти е, че са доста осветени под UV-лампа, и номиналът им се вижда изключително ясно.

Какво може да закупим от Вас и какво не?

От Вас може да закупим всички банкноти, които са в обращение от следните номинали - 10, 20, 50, 100, 500 и 1000.

Емисии в обращение

 

Всички номинали след 2003 година

 1. Официалните езици на Хонг Конг са английски и китайски. Регионален език е кантонският.
 2. Теренът на Хонг Конг е доста хълмист и има ескалатори на открито в централния район на острова.
 3. Най-скъпите бутилки вино в света, на цена от 322 692 USD за бутилка, са били продадени на търг в Хонг Конг.
 4. Хонг Конг има население от повече от 7 милиона души, които заемат малка част от земята, което го прави един от най-гъсто населените райони в света.
 5. Средната продължителност на живота в Хонконг е над 81 години, което го нарежда на шесто място в света.
 6. Около 10% от населението са християни, а останалите 90% практикуват будизма, таоизма или други местни религии.
 7. Някои острови, които се включват в района на Хонг Конг, са напълно необитаеми и недостъпни.
 8. В Хонг Конг има над 1200 небостъргача, а това е четири пъти повече от тези в Ню Йорк. Това го превръща в района с най-много небостъргачи (сгради с повече от 14 етажа) в света.
 9. На остров Лантоу се намират две от най-популярните забележителности в Хонг Конг - статуята на Големия Буда и манастирът По Лин. Бронзовата статуя на седящия Буда с височина от 34 метра е единствената толкова голяма в цял свят. Манастирът от своя страна впечатлява със своята архитектура и вътрешната си част.
 10. Около 40% от територията на Хонг Конг е покрита с природни паркове и резервати.

Начини на доставка

Когато поръчвате валута през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

Във всеки случай, за да получите продуктите, е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчана валута не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна, за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.