Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

Мексиканско песо

Заключете сделката за 1 часа
В офиса е необходимо само да продиктувате имейла си
Благодарим Ви, че заключихте сделката за 1 часа. Можете да се възползвате от нея като посетите някой от нашите офиси. Посетете и продиктувайте Вашия имейл Упътване до офис
Вашата сделка ще бъде заключена до
Данни за паричния превод
EUR 1000
SEK9555
Валутен курс0.6547
Такси2 EUR
Обща сума за плащане1002 EUR
Получателят получава9555 SEK
до офис на Еконт - 4,20 лв.
до адрес - 5,25 лв.
Скрий
Безплатна доставка с Еконт при поръчки със злато над 1000 лв.
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Удобни купюри за всекидневна употреба

Когато мексиканското песо е за екскурзия, по-предпочитани са банкнотите до 200 включително - 20, 50, 100 и 200. Но ако не сте успели да си набавите от тези номинали преди заминаване, то със сигурност и по-големите биха ви свършили работа, тъй като стойността в лева на номинал 500 например е около 50 лева.

При по-големи суми по-удобни са номиналите 500 и 1000.

Заместваща валута

В Мексико може да използвате като заместваща валута щатския долар, ако не сте успели да си набавите от местната преди заминаване или просто сте решили да се разплащате в алтернативната валута.

Лимити за внос и износ

Пренасянето на парични средства през границата на Република България за или от трета страна:

(Извадка от Валутния закон, приет на 08.09.1999 година от Народното събрание)


(1) Пренасянето на парични средства в размер на 10 000 евро или повече или тяхната равностойност в левове или друга валута за или от трета страна подлежи на деклариране пред митническите органи. 

(2) При пренасяне на парични средства в размер на 30 000 лв. или повече или тяхната равностойност в друга валута през границата на страната за трета страна лицата предоставят и удостоверение от компетентната териториална дирекция на Националната агенция за приходите за липса на задължения или документ, удостоверяващ, че лицето не е вписано в регистъра на Националната агенция за приходите.

(3) При пренасяне на парични средства за трета страна в размер на 30 000 лв. или повече или тяхната равностойност в друга валута чуждестранните физически лица декларират пред митническите органи само вида и размера на пренасяните парични средства, когато стойността им не надвишава предходно декларираните парични средства.

(4) В случаите на основателни съмнения или данни за незаконни дейности, свързани с пренасянето на парични средства в размер по-малко от 10 000 евро или тяхната равностойност в левове или друга валута, митническите органи могат да извършват контрол на физическите лица, като изискват от лицата да предоставят информация, свързана с тези средства.

MXN
MXNMXN
MXN
MXN
MXN
MXN
MXN
MXN
MXN
MXN
10 MXN
=1,06 лв.
100 MXN
=10,63 лв.
200 MXN
=21,26 лв.
300 MXN
=31,89 лв.
400 MXN
=42,52 лв.
500 MXN
=53,15 лв.
1000 MXN
=106,30 лв.
2000 MXN
=212,60 лв.
3000 MXN
=318,90 лв.
4000 MXN
=425,20 лв.
5000 MXN
=531,50 лв.
7000 MXN
=744,10 лв.
8000 MXN
=850,40 лв.
10000 MXN
=1063,00 лв.
Валута
Цена на отваряне: -
Цена на затваряне: -
Дъно: -
Връх: -
Текущ курс %

Деноминация

Банкнотите на мексиканското песо са в следните номинали: 20, 50, 100, 200, 500 и 1000.

Отличителни белези

Банкнотите, които не са в обращение, са с надписът “El Banco de Mexico” .
На всички банкноти, които са в обращение, надписът е  “Banco de Mexico”.

Под ултравиолетова светлина се открояват власинки в различни цветове.

Какво може да закупим от Вас и какво не?

Тавекс търгува с всички номинали на банкнотите, които са в обращение. Внимавайте за посочения по-горе надпис “Banco de Mexico”, при обмяна.
Монетите на мексиканското песо остават извън спектъра ни на търсене и предлагане.

Емисии в обращение

Банкнота 20 мексикански песос - само полимерни
Емисии в обращение - след 2006 година

Банкнота 50 мексикански песос - само полимерни
Емисии в обращение - след 2006 година

Банкнота 100 мексикански песос
Емисии в обращение - след 2007 година

Банкнота 200 мексикански песос
Емисии в обращение - след 2007 година

Банкнота 500 мексикански песос
Емисии в обращение - след 2000 година

Банкнота 1000 мексикански песос
Емисии в обращение - след 2002 година

  1. Мексиканското знаме се състои от три вертикални ивици - всяка ивица на флага има различно значение. Лявата зелена лента е надежда, средната бяла ивица представлява чистота и единство, а дясната червена ивица представлява кръвта на героите на нацията. Картината на орел, който яде змия в средата на знамето, наречена Герб на оръжието, се основава на ацтекска легенда.
  2. Поради факта, че мексиканската столица Мексико е построена на езеро, тя потъва с 15-20 см годишно. През 20-ти век градът потънал между 9 и 11 метра. Градската инфраструктура, водоснабдяването и незаменимата архитектура са под постоянна заплаха. Ако продължава да потъва, градът ще се изправи пред сериозни проблеми.
  3. Мексиканските деца не получават подаръци по Коледа. В Мексико, както в по-голямата част от католическия свят, децата получават своите подаръци едва на 6 януари. Това е денят, в който мексиканците празнуват “El Dia De Reyes” или Денят на царете - пристигането на тримата мъдреци до Витлеем, след като са видели звезда над града. Значението зад звездата е било раждането на спасителя Исус.
  4. Националният университет в Мексико е най-старият университет в Северна Америка.
  5. Мексико е дом на вулканския заек - това е много рядък заек, който живее близо до мексиканските вулкани. Това е вторият най-малък заек в света (най-малкият е пигмичният заек). Има къса, дебела кожа, къси крака и малки заоблени уши.
  6. Мексико въведе в света шоколадa, лютите чушки и царевицата - Шоколадът е открит в Мексико. Царевицата се култивира за първи път в централната част на страната, а повечето люти чушки идват отново именно от тук.
  7. Чихуахуа, най-малката порода куче в света, произхожда от щат в Мексико - Чихуахуа, на чието име е кръстена породата.
  8. Испанските завоеватели са въвели борбата с бикове в Мексико. Днес бикоборството в Мексико е популярен национален спорт. Плаза Мексико, който се намира в Мексико Сити, е най-голямото бикоборство в света с над 41 000 места. Борбата с бикове се провежда всяка година от ноември до април.

Начини на доставка

Когато поръчвате валута през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

  • доставка до адрес с Econt
  • доставка до офис на Econt

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

Във всеки случай, за да получите продуктите, е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчана валута не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна, за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.