Обработка на онлайн поръчки до 2 работни дни
Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

Тунизийски динар

Заключете сделката за 1 часа
В офиса е необходимо само да продиктувате имейла си
Благодарим Ви, че заключихте сделката за 1 часа. Можете да се възползвате от нея като посетите някой от нашите офиси. Посетете и продиктувайте Вашия имейл Упътване до офис
Вашата сделка ще бъде заключена до
Данни за паричния превод
EUR 1000
SEK9555
Валутен курс0.6547
Такси2 EUR
Обща сума за плащане1002 EUR
Получателят получава9555 SEK
до офис на Еконт - 4,20 лв.
до адрес - 5,25 лв.
Скрий
Безплатна доставка с Еконт при поръчки със злато над 1000 лв.
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Удобни купюри за всекидневна употреба

 

Стандартно за ваканции и туристически дестинации по-предпочитани са по-дребните купюри, но тъй като стойността им не е голяма, няма значение в какви копюри ще вземете.

 

Заместваща валута

 

Като заместваща валута в Тунис може да се използва щатски долари, но най-добър вариант остава местната валута.

 

Лимити за внос и износ

Пренасянето на парични средства през границата на Република България за или от трета страна:

(Извадка от Валутния закон, приет на 08.09.1999 година от Народното събрание)

(1) Пренасянето на парични средства в размер на 10 000 евро или повече или тяхната равностойност в левове или друга валута за или от трета страна подлежи на деклариране пред митническите органи.
(2) При пренасяне на парични средства в размер на 30 000 лв. или повече или тяхната равностойност в друга валута през границата на страната за трета страна лицата предоставят и удостоверение от компетентната териториална дирекция на Националната агенция за приходите за липса на задължения или документ, удостоверяващ, че лицето не е вписано в регистъра на Националната агенция за приходите.
(3) При пренасяне на парични средства за трета страна в размер на 30 000 лв. или повече или тяхната равностойност в друга валута чуждестранните физически лица декларират пред митническите органи само вида и размера на пренасяните парични средства, когато стойността им не надвишава предходно декларираните парични средства.
(4) В случаите на основателни съмнения или данни за незаконни дейности,свързани с пренасянето на парични средства в размер по-малко от 10 000 евро или тяхната равностойност в левове или друга валута, митническите органи могат да извършват контрол на физическите лица, като изискват от лицата да предоставят информация, свързана с тези средства.

Пренасяне на парични средства през границата на Тунис

Незаконен е вноса и износа на динари и те не се приемат в безмитните магазини в летището на Тунис. Можете да обмените до 30% от парите, които носите, в динари, което е до 100 динара. Трябва да имате банкова разписка, за да докажете, че сте обменили пари. При напускане на Тунис чужденците, посетили страната с цел туризъм или краткосрочно посещение, имат право да изнесат в брой валута в размер до 1000 тунизийски динари. Всяка сума, надвишаваща определената, трябва да бъде декларирана още при влизането в страната 

 

Тавекс ЕООД не носи отговорност за актуалност на посочените данни.

TND-Tunisian-dinar-5
TND-Tunisian-dinar-5
TND-Tunisian-dinar-10
TND-Tunisian-dinar-10
TND-Tunisian-dinar-20
TND-Tunisian-dinar-20
TND-Tunisian-dinar-50
TND-Tunisian-dinar-50
1 TND
=0,64 лв.
5 TND
=3,20 лв.
10 TND
=6,41 лв.
15 TND
=9,61 лв.
20 TND
=12,81 лв.
30 TND
=19,22 лв.
40 TND
=25,63 лв.
50 TND
=32,04 лв.
100 TND
=64,07 лв.
150 TND
=96,11 лв.
200 TND
=128,15 лв.
300 TND
=192,22 лв.
500 TND
=320,37 лв.
1000 TND
=640,74 лв.
Валута
Цена на отваряне: -
Цена на затваряне: -
Дъно: -
Връх: -
Текущ курс %

Деноминация

Банкнотите на тунизийски динар са в следните купюри: 5, 10, 20 и 50.

Отличителни белези

Характерно за банкнотите е, че на тях са изобразани различни местни политици, синдикалисти и други известни личности. Под ултравиолетова светлина светят - власинки, знаци, номинал и други.

Какво може да закупим от Вас и какво не?

Емисиите, които се търгуват, са след 2011 година на всички купюри.

Емисии в обращение

Банкнота 5 динара 
Емисии в обращение - след 2014 година

Банкнота 10 динара  
Емисии в обращение - след 2013 година

Банкнота 20 динара  
Емисии в обращение - от 2011 и 2017 година

Банкнота 50 динара 
Емисии в обращение - след 2011 година

Нови емисии и редизайн

Не е анонсирано предстоящо излизане на нова емисия от банкнотите на тунизийски динар.

  1. Държавата се намира в северна Африка. На юг граничи с Либия, на запад - с Алжир. На север и изток е Средиземно море. Площта на страната е 163610 кв.км. На Тунис принадлежат също така и островите Джарба и Каркана в залива Габес. 
  2. Националния език е арабския, втори официален език е френският, говорят го почти всички жители на страната.
  3. Тунис е предпочитана дестинация за почивка, съчетаваща море, пясък и слънце, с приятен средиземноморски бряг, ухаещ на жасмин и морски бриз, и където рибата винаги е прясна.
  4. Макар да е разположен хоризонтално в Северна Африка, Тунис има достатъчно история и разнообразна природна красота, която да се събере в страна много по-голяма от размерите му.
  5. Ако наоколо има портокалови, маслинени или лимонени плантации, спокойно можете да си наберете плодове. Първо обаче трябва да попитате за разрешение намиращия се наблизо пазач.
  6. В курортните зони туристите могат да се обличат леко и свободно. Но в столицата и старите мюсюлмански квартали на градовете не е добре да се разхождате, облечени само с шорти и потник.
  7. Не разглеждайте упорито жени с фереджета. В хотелите и магазините е прието да поздравявате. Не се пазарете, ако в магазина цените са обявени. Бъдете бдителни: в местата, където се събират много хора, "работят" джебчии. 
  • Бакшишът не е задължителен, но с негова помощ можете да се отблагодарите на хората, оказали ви някаква услуга.

Начини на доставка

Когато поръчвате валута през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

  • доставка до адрес с Econt
  • доставка до офис на Econt

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

Във всеки случай, за да получите продуктите, е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчана валута не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна, за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.