Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1 унция златна монета Пазителите на Тюдорите - Йейлът на Бофорт 2023 г.

Изчерпан
Tavex има удоволствието да представи второто издание от колекцията „Пазителите на Тюдорите”, Йейлът на Бофорт от 2023 ... виж още
Продаваме Купуваме
-
4487,00 лв.
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Въведение

Tavex има удоволствието да представи второто издание от колекцията „Пазителите на Тюдорите”, Йейлът на Бофорт от 2023 г. Колекцията „Пазителите на Тюдорите“ е вдъхновена от десетте каменни звяра, които очертават моста Моут в двореца Хамптън Корт, символ на съюза на Хенри VIII с третата му съпруга Джейн Сиймор. Вторият от тези величествени пазители, представени в поредицата от инвестиционни монети, е вдъхващият благоговение Йейл от Бофорт.

 

Какво е Йейл на Бофорт?

„Йейл“ символизира грация и елегантност или защита и решителност. Митичният звяр първоначално се среща в европейската митология, преди да премине в средновековните бестиарии и хералдическите легенди. Най- често е описван, като антилопа или подобно на коза, четирикрако същество с бивни на глиган и големи рога, които могат да се въртят във всяка посока.

„С размерите на хипопотам, с опашка на слон, с черен или кафяв цвят, с челюсти на глиган и подвижни рога, дълги повече от лакът“ – Плиний Стари от Естествена история

Връзката на Йейл с британската монархия започва с Хенри VII през 1485 г. Той идва от рода на Бофорт, старо благородническо английско семейство. Майката на Хенри, лейди Маргарет, поставя началото на наследството на хералдическия символ Бофорт. Йейлът на Бофорт е бил един от официалните десет хералдически звяра на кралицата, поръчани за нейната коронация през 1953 г.

Тъй като кралица Джейн няма пряка връзка с хералдиката на Бофорт, Хенри VIII вероятно прехвърля Йейлът на Бофорт на новата си съпруга. Статуята е представена на моста на рова в Хемптън Корт, като държи герба на Джейн Сиймор, за да укрепи нейния авторитет и влияние като новата съпруга на краля.

Защо да купите?

 • 99.99% чисто злато (24 карата)
 • Номинална стойност: 100 британски лири
 • Лимитиран тираж
 • Законно платежно средство
 • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
 • С инвестиционна и колекционерска стойност

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  4635,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  4487,00 лв.
 • Вашият риск сега
  148,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала -99.95% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 1,00 BGN/oz.

История

Колекцията е представена от десет митични и реални статуи на хералдически животни, наричани още „Кралски зверове“, които очертават Мот Бридж в най-известната резиденция на Хенри VIII, Хамптън Корт. Зверовете представляват потеклото на Хенри VIII и Джейн Сиймор, третата му съпруга.

Хералдическите животни са следните:

 

Лъвът на Англия;

 

Сиймoрският лъв;

 

Кралският дракон;

 

Черният бик от Кларънс;

 

Йейлът на Бофорт;

 

Белият лъв на Мортимър;

 

Бялата хрътка от Ричмънд;

 

Драконът на Тюдорите;

 

Сиймoрската пантера;

 

Сиймoрският еднорог.

Тегло на продукта (g)
31.1035
Инвестиционно злато тегло в грамове
31.1035
Проба
999.9
Инвестиционно злато тегло в тройунции
1
Диаметър (mm)
32.69
Дебелина (mm)
-
Номинал
100 британски лири
Производител
The Royal Mint, Великобритания

Лицева страна

На лицевата страна на монетата е изобразен петият монетен портрет на Нейно Величество Кралицата от Джоди Кларк. Също така е изписана номиналната стойност "100 Pounds" и текст "Elizabeth II · D · G · REG · F · D".

Гръб

Зашеметяващият дизайн на монетата представя Йейлът на Бофорт, изправен на задните си крака. Предните му крака държат щит на ръцете на Джейн Сиймор. Страничният поглед на звяра ясно показва неговата сила и свирепост. Петнистото му тяло създава страхотна релефна текстура и полу-гневен вид, с бивни и рога, разположени от двете страни на главата му.

Около рамката на златните монети има надпис „YALE OF BEAUTFORT“ заедно с чистотата и теглото на монетата. Дизайнът включва елементи за сигурност, тъй като фонът зад лъва е оформен от радикални линии.

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована в пластмасова капсула.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.