Обработка на онлайн поръчки до 2 работни дни
Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1 унция златна монета Пазителите на Тюдорите - Бикът от Кларънс 2023 г.

Изчерпан
Tavex има удоволствието да представи третата монета от колекцията „Пазителите на Тюдорите”, Бикът от Кларънс от 2023 г. Това е ... виж още
Продаваме Купуваме
-
4331,00 лв.
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex има удоволствието да представи третата монета от колекцията „Пазителите на Тюдорите”, Бикът от Кларънс от 2023 г. Това е първата монета от серията, която изобразява официалния портрет на Негово Величество Крал Чарлз III от Мартин Дженингс. Кралският монетен двор (The Royal Mint) възхвалява символиката на кралските зверове на Тюдорите в тази популярна колекция от инвестиционни монети.

Колекцията „Пазителите на Тюдорите“ е вдъхновена от десетте каменни статуи на хералдически животни, наричани още „Кралски зверове“. Те стоят на  моста над рова на двореца Хамптън Корт и представляват потеклото на крал Хенри VIII и третата му съпруга Джейн Сиймор. Монетата е посветена на звяра, който от векове е символ на сила и изобилие- Бикът от Кларънс, изобразен с щит, украсен с розата на Тюдорите - олицетворение на края на войната между Йорк и Ланкастър.

Черният бик от Кларънс е могъщ, страховит звяр, свързан с победата на Дома Ланкастър над този на Йорк през петнадесети век. На своя щит Бикът носи розата на Тюдорите, която Хенри VII създава, в чест на брака си с Елизабет Йоркска и съюза на големите домове- Йорк и Ланкастър. За да установи мощта и силата на династията на Тюдорите, както и да легитимира позицията си на трона на Англия, наследникът- Хенри VIII избира именно Бикът от Кларънс да  стои на стража на моста, водещ до двореца Хамптън Корт, за да покаже че е предан и страховит монарх.

 

Защо да купите?

 • 99.99% чисто злато (24 карата)
 • Номинална стойност: 100 британски лири
 • Лимитиран тираж
 • Индивидуална защитна пластмасова капсула
 • Законно платежно средство
 • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
 • С инвестиционна и колекционерска стойност

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  4472,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  4331,00 лв.
 • Вашият риск сега
  141,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 123.61% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4200,28 BGN/oz.

Тегло на продукта (g)
31.1
Инвестиционно злато тегло в грамове
31.1
Проба
999.9
Инвестиционно злато тегло в тройунции
1
Диаметър (mm)
32.69
Дебелина (mm)
-
Номинал
100 британски лири
Производител
The Royal Mint, Великобритания

Лицева страна

На лицевата страна на монетата е изобразен официалният портрет на Негово Величество Крал Чарлз III от Мартин Дженингс за първи път в серията.

Гръб

По дизайн на Дейвид Лорънс, обратната страна на монетата изобразява Бикът от Кларънс на фон с текстура, наподобяваща ризница. Този дизайн служи не само за визуална привлекателност, но също така и като елемент на сигурност срещу фалшифициране.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.