Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1 унция златна монета Пазителите на Тюдорите - Еднорогът на Сиймор 2024 г.

В наличност
Tavex има удоволствието да представи четвъртата монета от колекцията „Пазителите на Тюдорите”, Еднорогът на Сиймор от 2024 ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
4634,00 лв.
4487,00 лв. 3.17%
до офис на Еконт - БЕЗПЛАТНО
до адрес - БЕЗПЛАТНО
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
С възможност за безплатна доставка!
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex има удоволствието да представи четвъртата монета от колекцията „Пазителите на Тюдорите”, Еднорогът на Сиймор от 2024 г. Вдъхновена от десетте величествени каменни зверове на Моста на рова в двореца Хамптън Корт, монетата не само отразява изискаността на тези създания, но и почита вечния съюз и кралското наследство на Хенри VIII и Джейн Сиймор. 

Изящността на монетата се дължи на майсторството на прочутия Дейвид Лорънс, а централно място в дизайна ѝ заема Еднорогът. Това митично създание е символ на чистота и плодовитост. Под формата на сърдечен дар от Хенри VIII към Джейн Сиймор, този уникален единорог носи на себе си не само короната си, изпъстрена с маргаритки и рози, но и гордо представя герба на семейство Сиймор - символ на британското наследство.

Златната монета Еднорогът на Сиймор от 2024 г. е истинско произведение на изкуството. Тя съдържа една тройунция чисто злато с проба 999,9 и е изсечена по стандарта на Кралския монетен двор (The Royal Mint), което гарантира изключителното ѝ качество. На обратната страна на монетата е изобразена фонова текстура с анимация на повърхността наподобяваща ризница, което повишава сигурността срещу фалшифициране. На лицевата страна на монетата ще откриете официалния портрет на британския монарх Негово Величество Крал Чарлз III, умело създаден от Мартин Дженингс.

Защо да купите?

 • Златните монети Еднорогът на Сиймор са 24 карата чисто произведение на изкуството. Това, което отличава тези монети от останалите са техните изящни художествени детайли в комбинация с фон с текстура, наподобяваща ризница, дизайн служещ не само за визуална привлекателност, но и като елемент на сигурност срещу фалшифициране. Еднорогът на Сиймор е капан за окото на всеки ценител на скъпоценни произведения на изкуството.
 • Златните монети Еднорогът на Сиймор следват цената на златото. Стойността на тези монети се определя основно от тяхното съдържание на чисто злато, което е свързано с преобладаващата цена на златото.
 • Златните монети Еднорогът на Сиймор са еквивалент на спестявания. Идеален избор за всеки, който търси възможност за дългосрочни спестявания и който оценява сигурността и стабилността на притежаването на физически златни монети.
 • Златните монети Еднорогът на Сиймор са с ограничен тираж. Te са част от Колекцията Пазителите на Тюдорите на Кралския монетен двор (The Royal Mint), серия, известна с ограничения си тираж, което я прави предпочитано инвестиционно решение.
 • Златните монети Еднорогът на Сиймор имат високо ниво на историческо значение. Колекцията Пазителите на Тюдорите е силно търсена от колекционери и инвеститори. С развитието на серията, рядкостта на тези монети може да повиши тяхната стойност, предоставяйки възможност за увеличаване на капитала.
 • Златните монети Еднорогът на Сиймор са отличен начин да разнообразите портфейла си. Във времена на икономическа несигурност златото е надеждно средство за съхраняване на стойност, което служи като хедж срещу инфлацията и икономическите колебания в дългосрочен план.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  4634,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  4487,00 лв.
 • Вашият риск сега
  147,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 133.8% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4342,45 BGN/oz.

История

Еднорогът на Сиймор

Монетата "Еднорогът на Сиймор" не е просто приказка от митологията, а е въплъщение на богатата тъкан на британската кралска история. В основата си тя символизира любовната история на крал Хенри VIII и Джейн Сиймор. През бурното управление на Хенри VIII, отбелязано от политически сътресения и серия от бракове, Джейн Сиймор се появява не само като още една кралица, а като лъч надежда за династията на Тюдорите. Тя дарява Хенри VIII с дългоочаквания наследник от мъжки пол - Едуард VI. Със зашеметяващия си дизайн, съчетаващ любов, власт и наследство, Еднорогът на Сиймор е нещо повече от монета; той е символ на този съюз.

С течение на времето значението на Еднорога на Сиймор надхвърля обикновената валута. Неговият величествен силует започнал да се появява върху различни кралски предмети. Еднорогът се свързва с царствеността и британската корона - от сложните кралски символи до изящните художествени произведения на изобразителното изкуство. Разходка из стария дворец Хамптън Корт разкрива постоянното му присъствие, деликатно гравиран в каменната зидария на двореца, което свидетелства за дълготрайната му значимост.

Днес очарованието на Еднорога на Сиймор остава непокътнато. Той предлага прозорец към отминали времена, улавяйки деликатния баланс между британското благородство, художественото изразяване и дълбоко вкоренения символизъм. За колекционери и любители на историята тази монета не е просто парче благороден метал, а осезаема част от миналото, възхваляваща непреходната сила на любовта и неукротимия дух на британската монархия.

Тегло на продукта (g)
31.1035
Инвестиционно злато тегло в грамове
31.1035
Проба
999.9
Инвестиционно злато тегло в тройунции
1
Диаметър (mm)
32.69
Дебелина (mm)
-
Номинал
100 паунда
Производител
The Royal Mint, Великобритания

Лицева страна

На лицевата страна на монетата е изобразен портретът на крал Чарлз III без корона. Този дизайн е дело на Мартин Дженингс. Включен е и надписът "CHARLES III · D · G · REX · F · D · 100 POUNDS · 2024".

Гръб

На обратната страна на монетата е изобразена модерна интерпретция на Еднорога от Сиймор, изработена от Дейвид Лоурънс. Това царствено създание съчетава рог, конско тяло, лъвска опашка, копита и брада на коза. Фонът зад Еднорога е с текстура, наподобяваща ризница, дизайн служещ не само за визуална привлекателност, но и като елемент на сигурност срещу фалшифициране. Надписът от тази страна гласи: "SEYMOUR UNICORN · 1oz · PURE GOLD · 999.9 · 2024".

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована в пластмасова капсула. Предлагат се бройки, кратни на 10, в оригинални запечатани тубуси от Кралския монетен двор (The Royal Mint). 

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.