Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1 унция златна монета Слон Южна Африка - Големите 5

Изчерпан
Тази вълнуваща нова серия е първото предложение за златни инвестиционни монети, откакто 22-каратовият Кругерранд беше представен през 1967 ... виж още
Продаваме Купуваме
-
4410,00 лв.
Всички снимки се използват само за илюстративни цели и е възможно да не изобразяват напълно точно съответния продукт.

Въведение

Тази вълнуваща нова серия е първото предложение за златни инвестиционни монети, откакто 22-каратовият Кругерранд беше представен през 1967 г.

Златните монети "Големите 5" на Prestige Bullion следват успешните колекционерски монети "Големите 5" създадени заедно с Южноафриканския монетен двор като честване на уникалното природно наследство, сила и красота на Африка. Животните, известни като "Големите пет", са емблеми и посланици на тази богата на култура страна. Съответно голямо е и значението на тази уникална серия от монети.

Prestige Bullion е съвместно предприятие между South African Mint и Rand Refinery.

Гамата „Големите 5“ от 24 каратови златни монети предлага вълнуваща нова опция за обогатяване на инвестиционното портфолио и запазване на трайно богатство.

Нова 24-каратова златна монета „Големите 5“ ще бъде въвеждана на всеки пет години, като се започне със слона, последван от лъва, носорога, леопарда и накрая бивола.

Африканският слон е символ на сила и семейно единство. Това е най-голямото сухоземно животно и един от най-интелигентните животински видове.

Защо да купите?

 • Съдържа 99.99% чисто злато (24 карата)
 • Номинална стойност: 50 южноафрикански ранда
 • Многогодишен тираж
 • Фокусиран дизайн върху изображението на слона от двете страни на монетата
 • Законно платежно средство
 • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
 • С инвестиционна стойност

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  4507,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  4410,00 лв.
 • Вашият риск сега
  97,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 133.43% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4470,86 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4308,39 BGN/oz.

Южна Африка е най-голямата златодобивна нация през средата на 20-ти век, допринасяща с почти 50% от годишния световен добив. За да улесни продажбата на този богат запас от злато, южноафриканската златодобивна индустрия пуска в циркулация златна монета, която съдържа само злато от южноафриканските мини. Идеята е подкрепена от Централната банка на Южна Африка, която оторизира създаването на златната монета Крюгерранд - законно платежно средство. Златната монета Кругерранд е изсечена за първи път в началото на 70-те години от Южноафриканския монетен двор и се доказва като най-успешната златна монета, издадена някога от Република Южна Африка.  

Тегло на продукта (g)
31.107
Инвестиционно злато тегло в грамове
31.107
Проба
999.9
Инвестиционно злато тегло в тройунции
1
Диаметър (mm)
32.69
Дебелина (mm)
-
Номинал
50 ранда
Производител
Rand Refinery, Южна Африка

Лицева страна

На лицевата страна е изобразен слонът, едно от петте най-големи африкански животни. Под това изображение, в кръг, гербът на Южна Африка и думите: "SOUTH AFRICA", "BIG FIVE 2022".

Гръб

На обратната страна са изобразени две изображения на лицето на слона в близък план. Надписите от тази страна, разположени в централен кръг, се отнасят за номиналната стойност, теглото и съдържанието на чисто злато в монетата. Те гласят: "FIFTY RAND", "1 OZ" and "Au 999.9".

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована в твърда пластмасова капсула. Предлагат се и по 10 бройки, в оригинални запечатани тубоси.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.