Добавете ценово известие

Създайте нов price bot

+ -

Създайте нов price bot

Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

20 белгийски франка Леополд II

Изчерпан
Най-широко разпространената и търсена историческа златна монета на Белгия, с Леополд II и номинал 20 франка, е ... още
Продаваме Купуваме
-
655 лв.

Въведение

Най-широко разпространената и търсена историческа златна монета на Белгия, с Леополд II и номинал 20 франка, е 21 карата и олицетворява историята на Кралство Белгия. С голямо богатство на детайла, тази златна монета изобразява герба на Белгия и портрета на прословутия крал Леополд II. Белгийските златни франкове са част от първия стандарт за уеднаквяване на монетите от благородни метали и следователно са от историческа значимост, което ги прави подходящи за колекционери и инвеститори, които желаят да притежават физически златни монети.

Защо да купите?

Снимките на всички продукти в сайта ни са илюстративни. При поръчка на тази монета ще получите такава от произволна година, зависеща от моментната наличност.

Основна информация

 • 90% чисто злато (21.60 карата)
 • Номинална стойност: 20 белгийски франка
 • Златно-медна сплав, повишаваща устойчивостта на монетата към драскотини
 • Емитирана 1867 – 1882 г.
 • Законно платежно средство
 • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
 • С инвестиционна и колекционерска стойност
 • Подходяща за подарък

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  694 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  655 лв.
 • Вашият риск сега
  39 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 42.46% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1684 BGN/oz, а най-високата 4234 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 3381 BGN/oz.

История

История

През 1865 г. Леополд II става крал на Белгия. Франковите монети с неговия лик са пуснати в обращение две години по-късно.

Крал Леополд II се стреми да установи Белгия като колониална сила. Няколкогодишните му опити да събере подкрепа от правителството на страната за своите начинания се оказват неуспешни. Въпреки това Леополд II не се отказва от амбициите си. Създава частно холдингово дружество и наема африканския изследовател Хенри Стенли. Задачата му е да установи белгийска колония в централна Африка. През 1879 г. Хенри Стенли оглавява експедиция на териториите на Конго, където започва бурна колонизаторска дейност. Създава мрежа от станции, сключва договори с вождовете на местните племена, съгласно които земите им се предават под суверенитета на Леополд II.

Когато африкансkите въпроси били обсъждани от европейските нации и Съединените щати по време на конференцията в Берлин през 1884 г., белгийският владетел успява убеди участниците, че неговите претенции към Конго са основателни.

През 1885 г. се създава Свободната държава Конго, управлявана от крал Леополд II. Страна е 76 пъти по-голяма от Белгия. Новооснованата колония се оказва огромен и почти непосилен разход за холдинговото дружество на Леополд II. Това се променя с изобретяването на автомобилните гуми и драстичното покачване на търсенето на каучук за производството им. Конго притежава колеми количеста от този природен ресурс и се превръща в огромен източник на доходи за холдинга. Твърди се, че в края на XIX в. Леополд II става най-богатият човек в Европа благодарение на търговията с каучук в Конго. 

Въпреки че печалбата от доходоносната търговия е за личното му дружество, Леополд II инвестира голяма част от парите в архитектурни и публични проекти в Белгия. Двата най-известни са триумфалната арка в Брюксел и централната железопътна гара в Антверпен, които му спечелват названието “Кралят строител”.

Тегло на продукта (g)
6.4516
Злато тегло в грамове
5.80644
Проба
900
Злато тегло в тройунции
0.18668
Диаметър (mm)
21
Дебелина (mm)
-
Номинал
20 франка
Производител
Белгия

Лицева страна

Дизайн

Лицевата страна на монетата показва: крал Леополд II, текст “LEOPOLD II ROI DES BELGES” (Леополд II, крал на белгийците), година на изсичане, инициали на главния гравьор.

Гръб

Обратната страна на монетата изобразява: герб на Белгия, текст “L’UNION FAIT LA FORCE” (Съединението прави силата), номинална стойност.  

Гуртът съдържа: повдигнати звезди с по пет лъча, текст “DIEU PROTEGE LA BELGIQUE” (Бог да пази Белгия).

Опаковка

Всяка монета е индивидуално запечатана в твърда пластмасова капсула.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка до адрес с обезопасен инкасо автомобил
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил до всяка точка на България струва 30 лв., а при поръчки над 10 000 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Tavex ID

Създайте безплатен и защитен профил в Tavex ID, за да управлявате по-лесно Вашето инвестиционно портфолио от благородни метали и да получите достъп до първокласни инвестиционни инструменти. Още

Създайте Tavex ID
Tavex ID

Създайте безплатен и защитен профил в Tavex ID, за да управлявате по-лесно Вашето инвестиционно портфолио от благородни метали и да получите достъп до първокласни инвестиционни инструменти. Още

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.