Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

До изчерпване

20 долара двоен орел лейди Либърти

В наличност
Тавекс с удоволствие ви представя златния Двоен Орел с лика на Лейди Либърти с номинал от $20, ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
4878,00 лв.
4139,00 лв. 15.15%
до офис на Еконт - БЕЗПЛАТНО
до адрес - БЕЗПЛАТНО
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
С възможност за безплатна доставка!
Виж още
Снимките се използват само за илюстративни цели и е възможно да не представят точно изображението на продукта.

Въведение

Тавекс с удоволствие ви представя златния Двоен Орел с лика на Лейди Либърти с номинал от $20, световно известна и желана монета, която представлява част от една успешна ера на световна Велика сила. Изсечена за първи път в разцвета на Калифорнийската златна треска през 50те години на 19 век, тя е монетата с най-висок номинал и най-голямо тегло от всички златни монети използвани като законно разплащателно средство в САЩ. Тази монета е била сърцето на американската финансова система, осигурявала е монетарна стабилност и изобилна ликвидност и спомагала за развитието на икономиката, която скоро след това се превърнала в най-голямата в света. Следователно $20 Двоен Орел е ценна част ор американската исторя – наследство изработено от 21.6 карата злато. Украсена е с бюста на свещената Лейди Либърти и изключителното изображение на Държавния печат на САЩ – символи на силата и независимостта на страната. $20 Двоен орел с лика на Лейди Либърти е впечатляващ златен продукт, който се счита за ценна придобивка във всяко едно златно портфолио или монетна колекция.

Защо да купите?

 • Златните монети 20 долара двоен орел лейди Либърти са сред най-известните златни монети на Съединените щати. Освен британския суверен, те са най-сечените и съответно най-разпространените златни монети в света.
 • Златните монети 20 долара двоен орел лейди Либърти имат инвестиционна и колекционерска стойност. Златните монети от 20 долара двоен орел са в основата на финансовата система на САЩ и са в основата на възхода на страната като суперсила. Макар и внушителни, повечето от тези монети са били претопени след заповедта на президента Франклин Д. Рузвелт за конфискация на златото от 1933 г.
 • Златните монети от 20 долара двоен орел лейди Либърти са уникални. За разлика от другите златни монети по онова време, 20-доларовите монети двоен орел са масивни и съдържат почти цяла унция злато. Фактът, че са съдържали толкова много злато, а оттам и стойност, ги е направил едни от най-предпочитаните монети за световната търговия.
 • Златните монети от 20 долара двоен орел лейди Либърти са пари. Те са освободени от данък върху добавената стойност и като такива могат да се търгуват в цяла Европа както от дилъри на злато, така и от инвеститори.
 • Златните монети от 20 долара двоен орел лейди Либърти са еквивалент на спестявания. Златните монети двоен орел са идеален избор за всеки, който търси възможност за дългосрочни спестявания и който оценява сигурността и стабилността на притежаването на физически златни монети.
 • Златните монети от 20 долара двоен орел лейди Либърти са отличен начин да разнообразите портфейла си. Ниската корелация на златото с други финансови активи дава възможност на златните монети двоен орел да служат като хеджиране на портфейла срещу пазарен риск.

 

Снимките на всички продукти в сайта ни са илюстративни. При поръчка на тази монета ще получите такава от произволна година, зависеща от моментната наличност.

Основна информация

 • 90% чисто злато (21.6 карата)
 • Номинална стойност: 20 щатски долара
 • Златно-медна сплав, повишаваща устойчивостта на монетата към драскотини
 • Емитирана 1850 – 1907 г.
 • Тираж: ∼ 105 000 000 монети
 • Законно платежно средство
 • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
 • С инвестиционна и колекционерска стойност
 • Подходяща за подарък

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  4878,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  4139,00 лв.
 • Вашият риск сега
  739,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 133.42% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4470,86 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4308,13 BGN/oz.

История

История

През 1853 г., само пет години след началото на прочутата Златна треска в САЩ, 373 тона злато са намерени в калифорнийските реки и потоци. Оказва се, че тогавашните платежни средства от Четвърт орел $2.5, Половин орел $5 и Орел $10 не могат да задоволят пристигащото в рафинериите злато. На 3 март 1849 г. американският Конгрес приема закон и създава Двойния орел $20, съдържащ два пъти повече злато от Орел $10. Монетата е изсечена за първи път през 1850 г.

До 1933 г. Двойният орел е сечен непрестанно, защото новите богати златни мини в Калифорния непрестанно осигурява ценния метал на пазара. Обемът на търговията във всички сектори се увеличава драстично. Построяват се пътища, железопътни линии и пристанища. Създават се банки и финансови институции, за да осигуряват финансиране. Златото под формата на монети се пренася в цялата американска икономика и стимулира търсенето и инвестициите, довели до създаването на хиляди бизнеси в цялата страна. 

Двойният орел редовно е доставян и до Европа, Азия и Южна Америка в замяна на стоки. По този начин милиони от тези монети влизат в трезорите на чуждестранни банки и стават част от златните им резерви. След Първата световна война значително количество Двойни орли са изпратени до Европа като финансови заеми за възстановяване на държавите. 

Двойният орел изгражда добра репутация и служи на световната общност почти век, превръщайки се в най-разпространената американска монета за всички времена. Има два различни дизайа. Двойните орли, сечени между 1850 и 1907 г., са украсени с изображението на Лейди Либърти и Държавния печат на САЩ. Вторият дизайн, включващ Лейди Либърти, която носи горяща факла, е създаден от амерканския скулптур Аугустус Сен-Годен и се използва от 1907 до 1933 г.

Тегло на продукта (g)
33.43624
Инвестиционно злато тегло в грамове
30.09262
Проба
900
Инвестиционно злато тегло в тройунции
0.9675
Диаметър (mm)
34
Дебелина (mm)
-
Номинал
20 долара
Производител
САЩ

Лицева страна

 

Лицевата страна на монетата показва: Лейди Либърти, текст “LIBERTY” (Свобода), тринадесет петолъчки, година на изсичане.

Гръб

Обратната страна на монетата изобразява: символична версия на американския Държавен печат (орел с герб на гърдите), надпис “E PLURIBUS UNUM”, (Един от многото), текст “IN GOD WE TRUST” (Вярваме в Бог), тринадесет петолъчки, текст “UNITED STATES OF AMERICA” (Съединени американски щати), номинална стойност. 

Опаковка

Всяка монета е индивидуално пакетирана в твърда пластмасова капсула.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.