Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

3 грама златна монета Китайска панда от 2022

Изчерпан
Tavex има удоволствието да предложи златна монета Китайска панда 2022 от 3 грама, една от най-популярните златни ... виж още
Продаваме Купуваме
-
427,00 лв.
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex има удоволствието да предложи златна монета Китайска панда 2022 от 3 грама, една от най-популярните златни монети от Китайската народна република. Въведена през 1982 г. като законно платежно средство от Китайската централна банка, Китайската панда е първата златна монета с променящ се дизайн на основния мотив, което се цени високо от колекционерите. С чистота на златото от 99,9%, монетата Китайска златна панда изобразява изящен портрет на нежна и спокойна мечка панда, китайски национален символ и едно от най-редките животни в света.

Изработена по уникална технология на гравиране, монетата Китайска златна панда проблясва в светлите и тъмните нюанси на златото и така представя с изключително естетическо качество бялата козина с черни петна на пандата. Тези художествени характеристики в съчетание с високото качество, са допринесли за превръщането на Китайската златна панда в една от четирите най-търсени инвестиционни златни монети в света. Като официален представител за Европа, Tavex може да предложи водещи пазарни котировки за всяко количество от тази елегантна монета на желаещите да придобият Китайски златни панди като инвестиция.

Защо да купите?

 • Монетите Китайска златна панда имат значителен потенциал за растеж. Търсени от колекционери заради ограничения си годишен тираж и различен дизайн, Китайските сребърни панди осигуряват значителна премия на вторичния пазар.
 • Монетите Китайска златна панда са пари.  Те се считат за законно платежно средство от Китайската централна банка и са освободени от данък добавена стойност в континентален Китай.
 • Монетите Китайска златна панда са международно признати.  Като единствените в света златни монети - законно платежно средство с изображение на ендемичната за Китай панда, те гарантират признаване от инвеститорите в световен мащаб.
 • Златните панди са 99,9% чисто злато.  Толкова е по-вълнуващо да държиш Златна панда в ръцете си, в сравнение с монета от златна сплав. За разлика от златните сплави, чистото 24-каратово злато има пищен златен цвят и заради по-високата си плътност, то е с по-осезаема тежест. 
 • Китайските златни панди са еквивалент на спестявания. Златните панди са идеален избор за всеки дългосрочен инвеститор, който оценява сигурността и стабилността на притежаването на физически златни монети - законно платежно средство.
 • Златните панди са много подходящи за разнообразяване на портфейла.  Ниската корелация на златото с други финансови активи позволява за Златните панди да служат като хеджиращ инструмент срещу пазарния риск.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  574,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  427,00 лв.
 • Вашият риск сега
  147,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 130.64% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4392,78 BGN/oz.

Златната Китайска панда е въведена за първи път през 1982 г., а сребърната през 1983 г., като оттогава и двете монети са в непрекъснато производство, с изключение на 1986 г., когато не са издадени сребърни Китайски панди. Монетите Китайска панда се произвеждат на три различни места:  

 • Монетния двор на Шанхай през 1982 - 2004 г.  
 • Монетния двор на Шенян през 1985-1999 г. и 2003-2004 г.  
 • Монетния двор на Шънджън Гуобао през 1999-2002 г. и след 2005 г.  

Монетният двор на Шънджън Гуабао е дъщерно дружество на Китайската народна банка (китайската централна банка). 

Тегло на продукта (g)
3.003
Инвестиционно злато тегло в грамове
3
Проба
999
Инвестиционно злато тегло в тройунции
0.09645
Диаметър (mm)
18
Дебелина (mm)
-
Номинал
50 юана
Производител
Китай

Лицева страна

Лицето изобразява Небесния храм, обект от световното наследство на ЮНЕСКО, който се състои от комплекс от религиозни сгради, разположени в централен Пекин. Над Небесния храм стои текстът „Китайска народна република“ на китайски език, а в долната част е изписана годината на тиража.

Гръб

На гърба на монетата две млади панди играят в снега, напомняйки за Зимните олимпийски игри, а числото 40 е изсечено до тях в чест на годишнината на серията.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.