Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

5 грама златно кюлче Argor-Heraeus лунар Дракон 2024

В наличност
Tavex има удоволствието да предложи златното кюлче Argor-Heraeus 5 грама лунар Дракон 2024. Това прецизно изработено кюлче ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
822,00 лв.
739,00 лв. 10.10%
до офис на Еконт - 3,50 лв.
до адрес - 5,25 лв.
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
Безплатна доставка с Еконт при поръчки със злато над 1000 лв.
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex има удоволствието да предложи златното кюлче Argor-Heraeus 5 грама лунар Дракон 2024. Това прецизно изработено кюлче е доказателство за безупречната изработка и прочутото качество, свързани с Argor-Heraeus, световен лидер в рафинирането на благородни метали. С емблематичния дизайн на лунния дракон, това 5-грамово златно кюлче отдава почит на мощния и светъл символ на дракона в китайската култура.

В древните приказки, когато Нефритеният император призовава всички животни, за да назоват зодиакалните знаци, Драконът пристига пети в редицата, но това не е било случайно… 
Драконът, надарен с невероятна скорост и сила, би могъл лесно да пристигне първи, но избра алтернативен маршрут. По този заобиколен път се натъква на бедстващо село, където демонстрира безкористната си природа, като носи дъжд, за да потуши унищожителен пожар. С този акт, въпреки че забавя пристигането си, Драконът демонстрира своя благороден характер.

Хората, родени под знака на Дракона, притежават завладяваща комбинация от увереност, независимост и идеализъм. Те са мъдри, авантюристични и често проявяват харизматични лидерски качества.
Със силно чувство за почтеност, те отхвърлят непочтените действия, като същевременно предизвикват възхищение чрез своята жизненост и сила.

Според китайския лунен календар предстоящата 2024 година ще отбележи Годината на Дървения Дракон, започваща на 10 февруари 2024 г. и завършваща на 28 януари 2025 г.

Argor-Heraeus представя своята изключителна серия Лунен Календар – колекционерска наслада, която отдава почит на тази древна традиция, като същевременно поддържа своята световноизвестна гаранция за качество.

Броят на тези 5-грамови фини златни кюлчета е ограничен до 18’888.

Защо да купите?

 • Златните кюлчета са с гарантирана чистота .9999. Изсечено с най-доброто 99,99% чисто злато, това кюлче гарантира безкомпромисно качество и инвестиционна стойност. Всяко кюлче се доставя запечатано в защитна опаковка, удостоверяваща неговата автентичност и истински произход. Това гарантира спокойствие на всеки проницателен инвеститор или колекционер.
 • Златното кюлче Argor-Heraeus лунар Дракон 2024 от 5 грама е еквивалент на спестявания. С тегло от 5 грама това златно кюлче е идеалното начало както за колекционери, така и за инвеститори. Компактният му размер също така позволява лесно съхранение и стабилност.
 • 5-грамовото златно кюлче Argor-Heraeus лунар Дракон 2024 е продукт от злато с майсторска изработка. Кюлчето е изсечено със сложни детайли, показващи Дракона в цялата му величествена слава, заобиколен от елегантни мотиви. Инвестирайте с увереност в това ограничено издание на Argor-Heraeus, знаейки, че придобивате произведение на изкуството и стойност, която ще издържи изпитанията на времето.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  822,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  739,00 лв.
 • Вашият риск сега
  83,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 133.8% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4342,45 BGN/oz.

Сечените кюлчета са резултат от процеса на сечене на златото. Процесът започва с нагряване на златен материал в пещ до разтопяването му. По време на този процес всички нежелани примеси се отстраняват, докато остане само разтопено злато с висока чистота, най-често около 99,99%. След това разтопеното злато се излива в леярски форми, където се охлажда и втвърдява. Втвърденото злато се вкарва в машина за валцуване, която върти златото и го оформя в панели с еднакви размери. След това златните панели се вкарват в ударна преса, която ги трансформира в заготовки с гладки повърхности. Следващата стъпка включва претеглянето на всяка златна заготовка, за да се гарантира, че теглото й не е нито под, нито над нормата. Повърхността на заготовките, които преминат този тест, се полира. Последният етап включва процеса на щамповане, при който златната заготовка се вкарва в преса, с чиято матрица при силен натиск върху златната заготовка се отпечатва щампата. Резултатът е сечено кюлче. Готовото златно кюлче се инспектира, преди да бъде запечатано в прозрачна защитна опаковка. 

Argor-Heraeus е една от най-големите рафинерии за благородни метали в Швейцария и в света. Argor-Heraeus се намира близо до италианската граница, а също и до други две гигантски рафинерии за благородни метали в Швейцария - Valcambi и PAMP. Тази рафинерия е съвместна собственост на Австрийския монетен двор, германската група за индустриални и благородни метали Heraeus, германската търговска банка Commerzbank и управлението на Argor-Heraeus.

Argor-Heraeus проследява своите корени назад от създаването на рафинерията Argor SA през 1951 г. в Киасо в швейцарския кантон Тичино. В Argor-Heraeus Group работят приблизително 320 души. Централата на рафинерията за благородни метали се намира в Мендризио, Швейцария.

Рафинерията Argor-Heraeus в Мендризио обработва и рафинира злато, сребро, платина и паладий от минни източници, скрап/рециклируеми източници и също така преработва кюлчета с добра доставка в по-малки кюлчета. Рафинерията рафинира злато с чистота до 99,99% и 99,999%, сребро до 99,9%, а платина и паладий 99,95%. Клиентска база на Argor-Heraeus от над 50 страни, включва минни компании, търговски къщи, банки за злато, централни и търговски банки, монетни дворове, компании за бижута и часовници и индустриални потребители.

Според отчета за корпоративната отговорност за 2014 г. рафинерията Argor-Heraeus има годишен капацитет за рафиниране на злато от 350 – 400 тона. Утвърдени експерти, акредитирани от Швейцарския централен офис за контрол на благородни метали (Swiss Central Office for Precious Metals Control) гарантират стриктното спазване на стандарта за качество и чистотата на благородните метали, произвеждани от рафинерията Argor-Heraeus.

Рафинерията е пълноправен член на Лондонската асоциация на участниците на пазара на благородни метали (LBMA). Златните и сребърните кюлчета на Argor-Heraeus съответстват на стандартите "Добра Доставка" (“Good Delivery”) от 1961 г.

Argor-Heraeus също е член на “Association Suisse des Fabricants et Commerçants de Métaux Précieux” (ASFCMP), Швейцарската асоциация на производителите и търговците на благородни метали.

Tavex Group е официален дилър на Argor-Heraeus от 2023г.

Тегло на продукта (g)
5
Инвестиционно злато тегло в грамове
5
Проба
999.9
Инвестиционно злато тегло в тройунции
0.16075
Дължина (мм)
23
Ширина (мм)
14
Дебелина (mm)
0.9
Производител
Argor-Heraeus, Швейцария

Лицева страна

Лицевата страна включва печата на рафинерията и идентифициращите надписи, включително държава, тегло и чистота на златното кюлче.

Гръб

На обратната страна е изобразен китайски дракон, стискащ перла, както и китайския йероглиф на дракона.

Опаковка

Прозрачна и запечатана защитна опаковка с номериран сертификат.

Сертификат за произход

Серийният номер, който е гравиран върху златното кюлче, е посочен и в сертификата.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.