Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

5 грама златно кюлче PAMP лунар година на Дракона 2024

В наличност
Tavex има удоволствието да предложи златнита кюлчета PAMP лунар година на Дракона 2024 от 5 грама и ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
812,00 лв.
742,00 лв. 8.62%
до офис на Еконт - 3,50 лв.
до адрес - 5,25 лв.
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
Безплатна доставка с Еконт при поръчки със злато над 1000 лв.
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex има удоволствието да предложи златнита кюлчета PAMP лунар година на Дракона 2024 от 5 грама и проба .9999. Те са продукт на PAMP, световноизвестен швейцарски производител на благородни метали, акредитиран от Швейцарската централна банка и Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA. Тази нова серия от сечени кюлчета не само празнува всяка Лунна Нова година, започвайки с 2024-та: Годината на Дракона, но също така разказва легендарни истории, свързани с всяко от 12-те животни от китайския зодиак - започвайки с Легендата за Лазурния Дракон.

Като пазител на Изтока, Лазурният Дракон е предвестник на идващия пролетен сезон, смята се, че той контролира дъжда, който е от съществено значение за изобилни реколти.

Дизайнът на лицевата страна на кюлчето представя всяко от дванадесетте животни от лунния цикъл като голяма звезда. Всички дванадесет звезди обграждат Луната, която е изобразена във фаза "Новолуние". През целия ден за всяко животно е разпределен двучасов прозорец на действие, а Драконът, който е на пето място по посока на часовниковата стрелка, е най-мощен между часовете 7 и 9 сутринта. Разцветът му е маркиран с китайски йероглифи, които се превеждат като 8 сутринта.

Забележителна ярко червена защитна опаковка CertiPAMP™ и допълнителен елегантен плик придружават всяко кюлче от серията! Качеството на това златно кюлче е несравнимо. Блестящите повърхности, съчетани с матови изображения, пречупват светлината в различни нюанси на златното - един наистина запомнящ се подарък.

Придобивайки това елегантно златно кюлче, вие не само придобивате ценен благороден метал, продукт на експертния швейцарски технологичен опит, но и алтернативна твърда валута, за която се гарантира по подразбиране, че ще бъде международно приета от търговци на кюлчета, финансови институции и инвеститори.

Защо да купите?

 • Златното кюлче е произведено от PAMP, световно призната швейцарска рафинерия за благородни метали. Процесите на производство и рафиниране в PAMP се контролират от утвърдени експерти, акредитирани от Швейцарското федерално бюро за контрол на благородните метали и от Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA (London Bullion Market Association). Това гарантира стриктното спазване на стандарта за качество и чистота на златните кюлчета PAMP.
 • Златното кюлче PAMP Лунар е продукт от злато с майсторска изработка. 5-грамовото златно кюлче е произведено по най-добрите швейцарски инженерни технологии. То съчетава лъскави повърхности с матови декоративни изображения и е капан за окото на всеки ценител на скъпоценни произведения на изкуството.
 • Златното кюлче PAMP Лунар струва теглото си в злато. Стойността му се базира изключително на съдържанието на чисто злато, което е свързано с преобладаващата цена на златото.
 • Златните кюлчета PAMP Лунар са пари. Златните кюлчета PAMP са приети като съответстващи на стандартите „Good Delivery“ от Швейцарската централна банка, Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA и всички големи стокови борси по света. Това гарантира обменяемост на златните кюлчета PAMP в световен мащаб от търговци на кюлчета, банки и инвеститори.
 • Всяко златно кюлче от тази серия разказва легендарна история, свързана с едно от 12-те животни от китайския зодиак. Започвайки с Легендата за Лазурния Дракон, смятан за пазител на Изтока и предвестник на идващия пролетен сезон, той контролира дъжда, който е от съществено значение за изобилни реколти, символизиращ просперитет и изобилие.
 • 5-грамовите златни кюлчета PAMP Лунар  са изискан и несравним подарък за вашите близки. Отдайте почит на хората, които цените, като въплътите техните добродетели и година на раждане в .9999 чисто злато с подарък, който ще остане с тях завинаги.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  812,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  742,00 лв.
 • Вашият риск сега
  70,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 125.16% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4244,32 BGN/oz.

Сечените кюлчета са резултат от процеса на сечене на златото. Процесът започва с нагряване на златен материал в пещ до разтопяването му. По време на този процес всички нежелани примеси се отстраняват, докато остане само разтопено злато с висока чистота, най-често около 99,99%. След това разтопеното злато се излива в леярски форми, където се охлажда и втвърдява. Втвърденото злато се вкарва в машина за валцуване, която върти златото и го оформя в панели с еднакви размери. След това златните панели се вкарват в ударна преса, която ги трансформира в заготовки с гладки повърхности. Следващата стъпка включва претеглянето на всяка златна заготовка, за да се гарантира, че теглото й не е нито под, нито над нормата. Повърхността на заготовките, които преминат този тест, се полира. Последният етап включва процеса на щамповане, при който златната заготовка се вкарва в преса, с чиято матрица при силен натиск върху златната заготовка се отпечатва щампата. Резултатът е сечено кюлче. Готовото златно кюлче се инспектира, преди да бъде запечатано в прозрачна защитна опаковка. 

PAMP е основана през 1977 г. в Швейцария и оттогава се е превърнала в най-значимият производител на кюлчета с тегло от 1 до 100 грама. Основното съоръжение на PAMP се намира в живописното швейцарско село Кастел Сан Пиетро, с модерна рафинерия и производствен завод, където прилага своите швейцарски инженерни умения и най-съвременните модерни технологии в рафинирането и производството на своите известни кюлчета. С репутацията на пазарен лидер в иновациите и обработката на благородни метали на дребно, компанията е първият преработвател на благородни метали, който декорира лицето на златните си кюлчета с различни мотиви. Един от тях, красивият мотив с Лейди Фортуна (Lady Fortuna), римската богиня на късмета, се превръща в световен хит и днес е отличителен белег за високите постижения на PAMP. Неслучайно акронимът на марката PAMP (Produits Artistiques Métaux Précieux) означава художествени изделия от благородни метали. Кюлчетата на PAMP с висока чистота и качество са акредитирани от Швейцарската национална банка и Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали (LBMA, London Bullion Market Association), което ги прави предпочитани от водещи финансови институции, централни банки, инвеститори и колекционери по целия свят. 

PAMP е член на Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали, LBMA 

LBMA е създадена като независим надзорен орган от Британската централна банка през 1987 г. Корените на LBMA могат да бъдат проследени няколко века назад до 1700 г., когато Лондон се появява на световната карта като водещо средище за търговия с благородни метали. Наричан „Лондонски златен пазар“, той се саморегулира от най-големите търговци и производители на кюлчета в Лондон, които контролират пазара, като акредитират рафинериите за благородни метали в лондонския „Good Delivery List“ на LBMA. Само рафинериите, които отговарят на критериите за качество и чистота, определени в списъка LGD, се допускат до лондонския пазар за кюлчета. Днес повече от 135 компании, които включват някои от най-големите рафинерии за благородни метали, доставчици на услуги по съхранение, производители и търговци на кюлчета, са членове на London Bullion Market Association. Всички те са част от LBMA, най-уважаваната и доверена международна институция в света, която следи процеса на производство и рафиниране на злато и сребро. Основната роля на LBMA е да управлява „Good Delivery List“, който днес е международният стандарт за качество и анализ на златни и сребърни кюлчета. PAMP е член на LBMA от 1987 г. 

Тегло на продукта (g)
5
Инвестиционно злато тегло в грамове
5
Проба
999.9
Инвестиционно злато тегло в тройунции
0.16075
Дължина (мм)
23.3
Ширина (мм)
14
Дебелина (mm)
0.83
Производител
PAMP, Швейцария

Лицева страна

Дизайн на лицевата страна: Часът на Дракона.

Лунната Нова година започва с първото появяване на новолунието, най- мрачната му фаза, която скоро ще отстъпи на светлината, за да разкрие благоприятно ново начало. В този дизайн всяко от дванадесетте животни от лунния цикъл е изобразено като голяма звезда, обграждаща луната. През целия ден за всяко животно е разпределен двучасов прозорец на могъщество, а Драконът, който е на пето място по посока на часовниковата стрелка, е най-мощен между часовете 7 и 9 сутринта. Разцветът му е маркиран с китайски йероглифи, които се превеждат като 8 сутринта.

Надписи: логото на PAMP Suisse, теглото, „GOLD 999.9“ и уникален сериен номер.

Гръб

Дизайн на обратната страна: Лазурният Дракон на Изтока.

Със синьозелени люспи, Лазурният дракон на Изтока е един от най-прочутите дракони в Китай и един от четирите символа на китайските съзвездия. Като Пазител на Изтока, Лазурният Дракон предвещава пролетния сезон, който очаква лунната нова година или Пролетния фестивал. Смята се, че Лазурният дракон контролира елементите на водата и въздуха, като приливите и вълните на морета или реки, и че неговото силно дишане генерира въздушни течения и мощни ветрове.

Опаковка

Както при всяка емисия от серията, кюлчето Година на Дракона е опаковано в забележителна ярко червена опаковка CertiPAMP, с която кюлчето е не само завършен подарък, но и идеална покупка за колекционери и инвеститори.

Сертификат за произход

Серийният номер, който е гравиран върху златно кюлче, се дублира върху сертификата.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.