Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

5 грама златно кюлче PAMP лунар година на Вола 2021

Изчерпан
Tavex има удоволствието да предложи .9999 златни кюлчета PAMP лунар Година на вола 2021 от 5 грама. ... виж още
Продаваме Купуваме
-
705,00 лв.

Въведение

Tavex има удоволствието да предложи .9999 златни кюлчета PAMP лунар Година на вола 2021 от 5 грама. Те са продукт на PAMP, световноизвестен швейцарски производител на благородни метали, акредитиран от Швейцарската централна банка и Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA. Златните сечени кюлчета лунар Година на вола от 5 грама изобразяват красив вол, символизиращ една от 12-те години от древния китайски лунен календар. Качеството на това златно кюлче е несравнимо. Лъскавите повърхности в съчетание с матови елегантни изображения пречупват светлината в различни нюанси на златното - един наистина запомнящ се подарък.

Придобивайки това елегантно златно кюлче, вие не само притежавате ценен благороден метал, продукт на експертния швейцарски технологичен опит, но и алтернативна твърда валута, за която се гарантира по подразбиране, че ще бъде международно приета от търговци на кюлчета, финансови институции и инвеститори.

Защо да купите?

 • 5-грамовите златни кюлчета PAMP Лунар  са вдъхновени от китайския лунен календар.  Родените в годината на вола са стабилни, надеждни и нежни, запазват спокойствие, когато са под натиск и демонстрират лидерски умения. Внимателен, интелигентен, трудолюбив, честен, силен и решителен - волът притежава много качества, които го открояват от останалите.
 • 5-грамовите златни кюлчета PAMP Лунар  са изискан и несравним подарък за вашите близки. Отдайте почит на хората, които цените, като въплътите техните добродетели и годината на раждането им в .9999 чисто злато с подарък, който ще остане с тях завинаги.
 • Златните кюлчета са с гарантирана чистота .9999.  Процесите на производство и рафиниране в PAMP се контролират от утвърдени експерти, акредитирани от Швейцарското федерално бюро за контрол на благородните метали и от Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA (London Bullion Market Association). Това гарантира стриктното спазване на стандарта за качество и чистота на златните кюлчета PAMP.
 • Златното кюлче PAMP Лунар е продукт от злато с майсторска изработка. 5-грамовото златно кюлче е произведено по най-добрите швейцарски инженерни технологии. То съчетава лъскави повърхности с матово декоративно изображение на вол и е капан за окото на всеки ценител на скъпоценни произведения на изкуството.
 • Златното кюлче PAMP Лунар струва теглото си в злато. Стойността му се базира изключително на съдържанието на чисто злато, което е свързано с преобладаващата цена на златото.
 • Златните кюлчета PAMP Лунар са пари. Златните кюлчета PAMP са приети като съответстващи на стандартите „Good Delivery“ от Швейцарската централна банка, Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA и всички големи стокови борси по света. Това гарантира обменяемост на златните кюлчета PAMP в световен мащаб от търговци на кюлчета, банки и инвеститори.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  824,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  705,00 лв.
 • Вашият риск сега
  119,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 133.36% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4338,06 BGN/oz.

История

Серия кюлчета Година на вола
Серията Година на вола е най-новото колекционерско издание от изключително успешната колекция кюлчета Лунен календар на PAMP. Кюлчетата са декорирани с отличителния дизайн на PAMP, съдържащ образ гледан отзад и отпред върху лицето и гърба на кюлчето и се предлагат с проби 999.9 чисто злато, .999 чисто сребро и в разнообразие от размери, грамажи и варианти за колекциониране. Отличителната червена сертификатна опаковка CertiPAMP прави кюлчетата Година на вола идеални за подарък или колекциониране на цялата китайска лунна година.
 
Дизайн и символика в Година на вола 2021
PAMP представя Година на вола 2021 - най-новата емисия от популярната серия кюлчета лунен календар, колекция с ежегодна емисия от сечени кюлчета, посветени на животните от китайския лунен календар. Вярва се, че характерните за вола черти ще предопределят китайската Нова година - новата лунна година, продължаваща от 12 февруари до 31 януари 2022. Волът е второто символично животно в 12-годишния цикъл на китайския лунен календар. Воловете са били от съществено значение за селскостопанските общества заради голямата си сила и упоритост, съчетани с предпазливост. Родените в годината на вола може да изглеждат мудни, но това е само илюзия. Волът наистина е трудолюбив, но наред с това разбира, че освен физическа издръжливост за постигането на успешни резултати са необходими и предпазливост, самоанализ и търпение. Волът знае, че всички семена, правилно засяти и отглеждани с усърдие и търпение, ще дадат богата реколта. Волът е едро животно с голяма ползотворност, ако се приложи правилният подход.
Тази символика, наред с другите традиционни черти, са заложени в красивия дизайн на сеченото кюлче PAMP Година на вола. На гърба е изобразен едър и силен вол, прекъснал работа, за да утоли жаждата си в спокойни води, в които отражението му разкрива умисления и самовглъбен нрав на животното. Двата му мощни рога неслучайно се допълват от два клона на прасковено дърво, тъй като числата 1 и 4, и всяка комбинация от тях, се считат за късметлийски за вола. Прасковеният цвят също носи щастие на вола, а тук цветовете са едва напъпили, което символизира интуитивната вяра, че дървото със сигурност ще разцъфти в правилния момент, в точното време. Животното е обърнато на югоизток, посоката на късмета за вола.
На лицевата страна се разкрива хълм, отвъд който го очаква „благоденствие“, символизирано чрез дървена каруца, почти преливаща от златни монети. Наистина метали като златото са силно свързани с лунната година 2021. Едно паднало колело изглежда очаква да бъде поправено, но и за това волът знае, че когато му дойде времето всичко ще бъде както трябва. В много култури колелото символизира циклите на времето, а търпеливият вол има вяра в своята висока трудова етика, сила и издръжливост. Както при всяка емисия от серията Лунен календар, кюлчето е опаковано в забележителна ярко червена опаковка CertiPAMP, с която кюлчето е не само завършен подарък, но и идеална покупка за колекционери на кюлчета

Сечените кюлчета са резултат от процеса на сечене на златото. Процесът започва с нагряване на златен материал в пещ до разтопяването му. По време на този процес всички нежелани примеси се отстраняват, докато остане само разтопено злато с висока чистота, най-често около 99,99%. След това разтопеното злато се излива в леярски форми, където се охлажда и втвърдява. Втвърденото злато се вкарва в машина за валцуване, която върти златото и го оформя в панели с еднакви размери. След това златните панели се вкарват в ударна преса, която ги трансформира в заготовки с гладки повърхности. Следващата стъпка включва претеглянето на всяка златна заготовка, за да се гарантира, че теглото й не е нито под, нито над нормата. Повърхността на заготовките, които преминат този тест, се полира. Последният етап включва процеса на щамповане, при който златната заготовка се вкарва в преса, с чиято матрица при силен натиск върху златната заготовка се отпечатва щампата. Резултатът е сечено кюлче. Готовото златно кюлче се инспектира, преди да бъде запечатано в прозрачна защитна опаковка. 

PAMP е основана през 1977 г. в Швейцария и оттогава се е превърнала в най-значимият производител на кюлчета с тегло от 1 до 100 грама. Основното съоръжение на PAMP се намира в живописното швейцарско село Кастел Сан Пиетро, с модерна рафинерия и производствен завод, където прилага своите швейцарски инженерни умения и най-съвременните модерни технологии в рафинирането и производството на своите известни кюлчета. С репутацията на пазарен лидер в иновациите и обработката на благородни метали на дребно, компанията е първият преработвател на благородни метали, който декорира лицето на златните си кюлчета с различни мотиви. Един от тях, красивият мотив с Лейди Фортуна (Lady Fortuna), римската богиня на късмета, се превръща в световен хит и днес е отличителен белег за високите постижения на PAMP. Неслучайно акронимът на марката PAMP (Produits Artistiques Métaux Précieux) означава художествени изделия от благородни метали. Кюлчетата на PAMP с висока чистота и качество са акредитирани от Швейцарската национална банка и Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали (LBMA, London Bullion Market Association), което ги прави предпочитани от водещи финансови институции, централни банки, инвеститори и колекционери по целия свят. 

PAMP е член на Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали, LBMA 

LBMA е създадена като независим надзорен орган от Британската централна банка през 1987 г. Корените на LBMA могат да бъдат проследени няколко века назад до 1700 г., когато Лондон се появява на световната карта като водещо средище за търговия с благородни метали. Наричан „Лондонски златен пазар“, той се саморегулира от най-големите търговци и производители на кюлчета в Лондон, които контролират пазара, като акредитират рафинериите за благородни метали в лондонския „Good Delivery List“ на LBMA. Само рафинериите, които отговарят на критериите за качество и чистота, определени в списъка LGD, се допускат до лондонския пазар за кюлчета. Днес повече от 135 компании, които включват някои от най-големите рафинерии за благородни метали, доставчици на услуги по съхранение, производители и търговци на кюлчета, са членове на London Bullion Market Association. Всички те са част от LBMA, най-уважаваната и доверена международна институция в света, която следи процеса на производство и рафиниране на злато и сребро. Основната роля на LBMA е да управлява „Good Delivery List“, който днес е международният стандарт за качество и анализ на златни и сребърни кюлчета. PAMP е член на LBMA от 1987 г. 

Тегло на продукта (g)
5.0005
Инвестиционно злато тегло в грамове
5
Проба
999.9
Инвестиционно злато тегло в тройунции
0.16075
Дължина (мм)
23.3
Ширина (мм)
14
Дебелина (mm)
0.83
Производител
PAMP, Швейцария

Лицева страна

В горната част на 5-грамовото кюлче стои официалният печат на PAMP и текстът „SUISSE“. В центъра на кюлчето е изписано „5 g GOLD“ и „999.9“, което означава 99.99% чисто злато. В долната част на кюлчето има печат на контролния орган, гарантиращ чистотата на златното кюлче и уникален сериен номер. На лицето е изобразен вол, сякаш гледан отзад и загатващ, че отвъд хълма го очаква „благоденствие“, символизирано чрез дървена каруца, почти преливаща от златни монети. Наистина метали като златото са силно свързани с лунната година 2021. Едно паднало колело изглежда очаква да бъде поправено, но и за това волът знае, че когато му дойде времето всичко ще бъде както трябва. В много култури колелото символизира циклите на времето, а търпеливият вол има вяра в своята висока трудова етика, сила и издръжливост.

Гръб

Уникалният дизайн с изглед отпред-назад, отличителен знак на серията лунари на PAMP, включва изображение на вол, прекъснал работа, за да утоли жаждата си в спокойни води, в които отражението му разкрива умисления и самовглъбен нрав на животното. Двата му мощни рога неслучайно се допълват от два клона на прасковено дърво, тъй като числата 1 и 4, и всяка комбинация от тях, се считат за късметлийски за вола. Прасковеният цвят също носи щастие на вола, а тук цветовете са едва напъпили, което символизира вярата, че дървото със сигурност ще разцъфти в правилния момент, в точното време. Животното е обърнато на югоизток, посоката на късмета за вола.

 

Опаковка

Както при всяка емисия от серията, кюлчето Година на вола е опаковано в забележителна ярко червена опаковка CertiPAMP, с която кюлчето е не само завършен подарък, но и идеална покупка за колекционери на кюлчета. За по-големи поръчки се предлага на бройки, кратни на 25, в стандартни, фабрични, твърди, пластмасови кутии.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.