Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

50 x 1 грам комбинирано кюлче Valcambi Suisse CombiBar

Доставка до 4 седмици
Tavex има удоволствието да предложи златни кюлчета Valcambi Suisse CombiBar 50х1 грам. CombiBar, произведени в най-голямата рафинерия ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
7408,00 лв.
7122,00 лв. 3.86%
до офис на Еконт - БЕЗПЛАТНО
до адрес - БЕЗПЛАТНО
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
С възможност за безплатна доставка!
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex има удоволствието да предложи златни кюлчета Valcambi Suisse CombiBar 50х1 грам. CombiBar, произведени в най-голямата рафинерия за благородни метали в Швейцария - Valcambi, са иновативен продукт, който се състои от 50 сечени еднограмови златни кюлчета, всяко с чистота на златото от 99,99%. Можете да запазите CombiBar като цял златен лист с общо тегло 50 грама, или да го разделите на отделните еднограмови златни кюлчета, което го прави не само страхотна инвестиция, но и подходящ за подарък. CombiBar е перфектен избор за тези, които търсят изящен златен продукт с изключителна преносимост и ликвидност, и с който имате възможност за купите еднограмови кюлчета близо до спот цената на златото. CombiBar е едно от знаковите произведения на Valcambi, символ на швейцарското майсторство, качество и дизайн.

Защо да купите?

 • Златното кюлче CombiBar 50х1 грам на Valcambi Suisse е делимо. Това е удобна функция, която позволява ефективно да променяте златното кюлче без загуба на метал при разделянето.
 • Златните кюлчета са с гарантирана чистота .9999. Процесите на производство и рафиниране във Valcambi се контролират от утвърдени експерти, акредитирани от Швейцарското федерално бюро за контрол на благородните метали и от Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA (London Bullion Market Association), което гарантира стриктното спазване на стандарта за качество и чистота на златните кюлчета Valcambi.
 • Златното кюлче CombiBar 50x1 грам на Valcambi Suisse е най-достъпният формат еднограмови златни кюлчета. Специфичното количество злато, съдържащо се във всяко отделно еднограмово кюлче, обуславя разумната му цена и в същото време го прави идеален подарък, защото е уникално, ценно и „произведено в Швейцария“.
 • Valcambi Suisse CombiBar е пари. Златните кюлчета Valcambi са приети като съответстващи на стандартите „Good Delivery“ от Швейцарската централна банка, Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA и всички големи стокови борси по света, което гарантира обменяемост на златните кюлчета Valcambi CombiBar в световен мащаб от търговци на кюлчета, банки и инвеститори.
 • Златното кюлче Valcambi Suisse CombiBar е продукт от злато с майсторска изработка. CombiBar имат изчистен модерен дизайн. Те са семпли, но елегантни и с минимална площ на надписа, за да изпъкне красотата на огледалната повърхност.
 • Златното кюлче Valcambi Suisse CombiBar 50х1 грам струва теглото си в злато. Стойността му се базира изключително на съдържанието на чисто злато, което е обвързано с преобладаващата цена на златото.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  7408,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  7122,00 лв.
 • Вашият риск сега
  286,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 127.43% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4334,03 BGN/oz.

История

Златно кюлче Valcambi CombiBar 50х1 грам „произведено в Швейцария“

Репутацията на Швейцария като производител на висококачествени луксозни продукти не се ограничава само до часовници, тя се отнася в същата степен и за инвестиционното злато. Швейцария за златото е това, което Франция е за виното - едно твърдение, подкрепено от неоспорими факти, които показват, че по-голямата част от световното злато се рафинира в тази просперираща алпийска държава. Информацията от Списъка „Good Delivery“ на Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA показва, че шест рафинерии държат 90% от пазара на злато, като четири от тях, включително Valcambi, са базирани в Швейцария. Швейцария рафинира средно между 65 и 75% от годишното световно предлагане на злато, което я поставя на първо място в света по рафиниране на злато и производство на кюлчета. Швейцария заема тази челна позиция заради високото ниво на сигурност на страната, ефективната логистика, силната финансова система, в която работят някои от водещите международни банки в света, и най-важното - строгите закони, които определят високи стандарти по отношение на качеството и чистотата на готовите кюлчета. Например, всяко златно кюлче Valcambi носи печата на контролния орган „ESSAYEUR FONDEUR“, изобразен на лицевата страна, с който се гарантира чистотата на кюлчето. За да може да поставя тази маркировка на своите кюлчета, Valcambi трябва да спазва строгите швейцарски федерални закони (Закон за контрол на благородните метали) и да наеме утвърден контролен орган, който притежава необходимите лицензи за федерален контролен орган. Утвърдените контролни органи водят надлежен отчет за дейността, която извършват по определяне на чистотата, и във всеки един момент при поискване са длъжни да предоставят документацията си на властите за проверка. С други думи, чистотата на всяко златно кюлче Valcambi е одобрена от държавни и отраслови органи, качеството му отговаря на най-високите отраслови стандарти и постигнатото съвършенство е плод на труда на най-добрите швейцарски инженери, в резултат на което е създаден един цялостен продукт от злато, който надминава всички стандарти за най-високо качество. В крайна сметка, става въпрос за швейцарско производство. 

Сечените кюлчета са резултат от процеса на сечене на златото. Процесът започва с нагряване на златен материал в пещ до разтопяването му. По време на този процес всички нежелани примеси се отстраняват, докато остане само разтопено злато с висока чистота, най-често около 99,99%. След това разтопеното злато се излива в леярски форми, където се охлажда и втвърдява. Втвърденото злато се вкарва в машина за валцуване, която върти златото и го оформя в панели с еднакви размери. След това златните панели се вкарват в ударна преса, която ги трансформира в заготовки с гладки повърхности. Следващата стъпка включва претеглянето на всяка златна заготовка, за да се гарантира, че теглото й не е нито под, нито над нормата. Повърхността на заготовките, които преминат този тест, се полира. Последният етап включва процеса на щамповане, при който златната заготовка се вкарва в преса, с чиято матрица при силен натиск върху златната заготовка се отпечатва щампата. Резултатът е сечено кюлче. Готовото златно кюлче се инспектира, преди да бъде запечатано в прозрачна защитна опаковка. 

Valcambi е швейцарска рафинерия за благородни метали, създадена през 1961 г. и е световно известна като един от най-големите производители и доставчици на лети и сечени кюлчета. Кюлчетата на Valcambi са признати в цял свят с изключителното си качество и са отличителен белег за швейцарско майсторство, заради което са търсени от ценителите. Компанията произвежда продуктите си в Балерна, Швейцария, където оперира едно от най-големите съоръжения за благородни метали в света, с внушителен капацитет да рафинира 2000 тона благородни метали годишно. За сравнение, годишната продукция на златните мини през 2013 г. достига 3000 тона. Общото годишно количество, преработвано в този завод, е меко казано впечатляващо. Фактът, че една от най-големите компании за добив на злато в света - Newmont Mining, притежава мажоритарен дял в компанията, е показател за значението на Valcambi като една от най-добрите леярни за благородни метали. Акредитирани от всички големи борси за благородни метали, Централната банка на Швейцария и Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA (London Bullion Market Association), златните и сребърните кюлчета на Valcambi са признати в световен мащаб. Клиентите им варират от инвеститори на дребно до някои от най-големите международни финансови институции, правителства и централни банки. 

Valcambi е член на Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали, LBMA 

LBMA е създадена като независим надзорен орган от Британската централна банка през 1987 г. Корените на LBMA могат да бъдат проследени няколко века назад до 1700 г., когато Лондон се появява на световната картата като водещо средище за търговия с благородни метали. Наричан „Лондонски златен пазар“, той се саморегулира от най-големите търговци и производители на кюлчета в Лондон, които контролират пазара, като акредитират рафинериите за благородни метали в лондонския „Good Delivery List“ на LBMA. Само рафинериите, които отговарят на критериите за качество и чистота, определени в списъка LGD, се допускат до лондонския пазар за кюлчета. Днес повече от 135 компании, които включват някои от най-големите рафинерии за благородни метали, доставчици на услуги по съхранение, производители и търговци на кюлчета, са членове на London Bullion Market Association. Всички те са част от LBMA, най-уважаваната и доверена международна институция в света, която следи процеса на производство и рафиниране на злато и сребро. Основната роля на LBMA е да управлява „Good Delivery List“, който днес е международният стандарт за качество и анализ на златни и сребърни кюлчета. 

Тегло на продукта (g)
50
Инвестиционно злато тегло в грамове
50
Проба
999.9
Инвестиционно злато тегло в тройунции
1.60754
Дължина (мм)
74
Ширина (мм)
52.5
Дебелина (mm)
0.85
Производител
Valcambi Suisse, Швейцария

Лицева страна

Лице: CombiBar се състои от 50 еднакви еднограмови златни кюлчета, всяко с официалния печат на Valcambi, надпис „1 g fine gold 999.9“, което означва 1 грам 99,99% чисто злато. В долната част на всяко кюлче стои печат на контролния орган, гарантиращ чистотата на златното кюлче.

Гръб

Гръб: В горната част на златното кюлче CombiBar стои официалният печат на Valcambi и текстът „VALCAMBI SUISSE“. В центъра на кюлчето е изписано „50 g fine gold“ и „999.9“, което означава 99.99% чисто злато или 24 карата. В долната част на кюлчето има печат на контролния орган, гарантиращ чистотата на златното кюлче и уникален сериен номер.

Опаковка

CombiBar се предлага в прозрачна защитна опаковка. 

Сертификат за произход

CombiBar се предлага със сертификат за автентичност, поставен в защитната опаковка. Той указва съответното тегло, чистота на златото, уникалния сериен номер и печата на контролния орган. 

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента, но може да го поръчате с предварителна заявка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.