Добавете ценово известие

Създайте нов price bot

+ -

Създайте нов price bot

Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

50 грама златно кюлче PAMP Фортуна

Изчерпан
Tavex има удоволствието да ви предложи 50-грамови златни кюлчета PAMP Фортуна. Изобразяващи известния и международно признат мотив ... още
Продаваме Купуваме
-
5782 лв.
Всички снимки се използват само за илюстративни цели и е възможно да не изобразяват напълно точно съответния продукт.

Въведение

Tavex има удоволствието да ви предложи 50-грамови златни кюлчета PAMP Фортуна. Изобразяващи известния и международно признат мотив на римската богиня на късмета Фортуна, те се считат за едни от най-фините сечени кюлчета 99,99% чисто злато в света. Продукт са на PAMP, световноизвестен швейцарски производител на благородни метали, акредитиран от Швейцарската централна банка и Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA. Златните кюлчета от 50 грама са перфектен избор за тези, които търсят изящен златен продукт с добър баланс между ликвидност, преносимост и достъпност. Придобивайки това елегантно златно кюлче, вие не само притежавате ценен благороден метал, продукт на експертния швейцарски технологичен опит, но и алтернативна твърда валута, за която се гарантира по подразбиране, че ще бъде международно приета от търговци на кюлчета, финансови институции и инвеститори.

Защо да купите?

 • Златните кюлчета са с гарантирана чистота .9999. Процесите на производство и рафиниране в PAMP се контролират от утвърдени експерти, акредитирани от Швейцарското федерално бюро за контрол на благородните метали и от Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA (London Bullion Market Association). Това гарантира стриктното спазване на стандарта за качество и чистота на златните кюлчета PAMP.
 • Златните кюлчета PAMP Фортуна от 50 грама са еквивалент на спестявания. 50-грамовите златни кюлчета PAMP са идеален избор за всеки, който търси възможност за дългосрочни спестявания и който оценява сигурността и стабилността на притежаването на физически златни кюлчета.
 • Златните кюлчета PAMP Фортуна са отличен начин да разнообразите портфейла си. Ниската корелация на златото с други финансови активи дава възможност на златните кюлчета PAMP от 50 грама да служат като хеджиращ инструмент срещу пазарния риск.
 • Златните кюлчета PAMP Фортуна са пари. Златните кюлчета PAMP са приети като съответстващи на стандартите „Good Delivery“ от Швейцарската централна банка, Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA и всички големи стокови борси по света. Това гарантира обменяемост на златните кюлчета PAMP от 50 грама в световен мащаб от търговци на кюлчета, банки и инвеститори.
 • Златното кюлче PAMP Фортуна е продукт от злато с майсторска изработка. 50-грамовото златно кюлче е произведено по най-добрите швейцарски инженерни технологии. То съчетава блестящи повърхности с полиран декоративен мотив на митичната лейди Фортуна, римската богиня на просперитета и е капан за окото на всеки ценител на скъпоценни произведения на изкуството.
 • Златното кюлче PAMP Фортуна струва теглото си в злато. 50-грамовото златно кюлче на PAMP е един от най-продаваните продукти от злато по света в този формат. Стойността му се базира изключително на съдържанието на чисто злато, което е свързано с преобладаващата цена на златото.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  5902 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  5782 лв.
 • Вашият риск сега
  120 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 85.31% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1684 BGN/oz, а най-високата 3724 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 3538 BGN/oz.

История

50 грама златно кюлче PAMP „произведено в Швейцария“

Репутацията на Швейцария като производител на висококачествени луксозни продукти не се ограничава само до часовници, тя се отнася в същата степен и за инвестиционното злато. Швейцария за златото е това, което Франция е за виното - едно твърдение, подкрепено от неоспорими факти, които показват, че по-голямата част от световното злато се рафинира в тази просперираща алпийска държава. Информацията от Списъка „Good Delivery“ показва, че шест рафинерии държат 90% от пазара на злато, като четири от тях, включително PAMP, са базирани в Швейцария. Швейцария рафинира средно между 65 и 75% от годишното световно предлагане на злато, което я поставя на първо място в света по рафиниране на злато и производство на кюлчета. Швейцария заема тази челна позиция заради високото ниво на сигурност на страната, ефективната логистика, силната финансова система, в която работят някои от водещите международни банки в света, и най-важното - строгите закони, които определят високи стандарти по отношение на качеството и чистотата на готовите кюлчета. Например, всяко златно кюлче PAMP носи печата на контролния орган „ESSAYEUR FONDEUR“, изобразен на лицевата страна, с който се гарантира чистотата на кюлчето. За да може да поставя тази маркировка на своите кюлчета, PAMP трябва да спазва строгите швейцарски федерални закони (Закон за контрол на благородните метали) и да наеме утвърден контролен орган, който притежава необходимите лицензи за федерален контролен орган. Утвърдените контролни органи водят надлежен отчет за дейността, която извършват по определяне на чистотата, и във всеки един момент при поискване са длъжни да предоставят документацията си на властите за проверка. С други думи, чистотата на всяко златно кюлче PAMP е одобрена от държавни и отраслови органи, качеството му отговаря на най-високите отраслови стандарти и постигнатото съвършенство е плод на труда на най-добрите швейцарски инженери, в резултат на което е създаден един цялостен продукт от злато, който надминава всички стандарти за най-високо качество. В крайна сметка, става въпрос за швейцарско производство. 

Сечените кюлчета са резултат от процеса на сечене на златото. Процесът започва с нагряване на златен материал в пещ до разтопяването му. По време на този процес всички нежелани примеси се отстраняват, докато остане само разтопено злато с висока чистота, най-често около 99,99%. След това разтопеното злато се излива в леярски форми, където се охлажда и втвърдява. Втвърденото злато се вкарва в машина за валцуване, която върти златото и го оформя в панели с еднакви размери. След това златните панели се вкарват в ударна преса, която ги трансформира в заготовки с гладки повърхности. Следващата стъпка включва претеглянето на всяка златна заготовка, за да се гарантира, че теглото й не е нито под, нито над нормата. Повърхността на заготовките, които преминат този тест, се полира. Последният етап включва процеса на щамповане, при който златната заготовка се вкарва в преса, с чиято матрица при силен натиск върху златната заготовка се отпечатва щампата. Резултатът е сечено кюлче. Готовото златно кюлче се инспектира, преди да бъде запечатано в прозрачна защитна опаковка. 

PAMP е основана през 1977 г. в Швейцария и оттогава се е превърнала в най-значимият производител на кюлчета с тегло от 1 до 100 грама. Основното съоръжение на PAMP се намира в живописното швейцарско село Кастел Сан Пиетро, с модерна рафинерия и производствен завод, където прилага своите швейцарски инженерни умения и най-съвременните модерни технологии в рафинирането и производството на своите известни кюлчета. С репутацията на пазарен лидер в иновациите и обработката на благородни метали на дребно, компанията е първият преработвател на благородни метали, който декорира лицето на златните си кюлчета с различни мотиви. Един от тях, красивият мотив с Лейди Фортуна (Lady Fortuna), римската богиня на късмета, се превръща в световен хит и днес е отличителен белег за високите постижения на PAMP. Неслучайно акронимът на марката PAMP (Produits Artistiques Métaux Précieux) означава художествени изделия от благородни метали. Кюлчетата на PAMP с висока чистота и качество са акредитирани от Швейцарската национална банка и Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали (LBMA, London Bullion Market Association), което ги прави предпочитани от водещи финансови институции, централни банки, инвеститори и колекционери по целия свят. 

PAMP е член на Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали, LBMA 

LBMA е създадена като независим надзорен орган от Британската централна банка през 1987 г. Корените на LBMA могат да бъдат проследени няколко века назад до 1700 г., когато Лондон се появява на световната карта като водещо средище за търговия с благородни метали. Наричан „Лондонски златен пазар“, той се саморегулира от най-големите търговци и производители на кюлчета в Лондон, които контролират пазара, като акредитират рафинериите за благородни метали в лондонския „Good Delivery List“ на LBMA. Само рафинериите, които отговарят на критериите за качество и чистота, определени в списъка LGD, се допускат до лондонския пазар за кюлчета. Днес повече от 135 компании, които включват някои от най-големите рафинерии за благородни метали, доставчици на услуги по съхранение, производители и търговци на кюлчета, са членове на London Bullion Market Association. Всички те са част от LBMA, най-уважаваната и доверена международна институция в света, която следи процеса на производство и рафиниране на злато и сребро. Основната роля на LBMA е да управлява „Good Delivery List“, който днес е международният стандарт за качество и анализ на златни и сребърни кюлчета. PAMP е член на LBMA от 1987 г. 

Тегло на продукта (g)
50.005
Злато тегло в грамове
50
Проба
999.9
Злато тегло в тройунции
1.60754
Дължина (мм)
47
Ширина (мм)
27
Дебелина (mm)
2.06
Производител
PAMP, Швейцария

Лицева страна

Лице : В горната част на кюлчето стои официалния печат на PAMP и текстът „SUISSE“. В центъра на кюлчето е изписано „50 g FINE GOLD“ и „999.9“, което означава 99.99% чисто злато. В долната част на кюлчето има печат на контролния орган, гарантиращ чистотата на златното кюлче и уникален сериен номер.

Гръб

Гърбът на златното кюлче от 50 грама изобразява красив полиран мотив на римската богиня на късмета Фортуна. Повърхностите около мотива са лъскави и имат огледален завършек.

Опаковка

50-грамовото златно кюлче се предлага в запечатана, прозрачна, защитена срещу фалшифициране или отваряне опаковка. За по-големи поръчки се предлага на бройки, кратни на 25, в оригинални, фабрични, твърди, пластмасови кутии. Предната страна на опаковката е оцветена в тъмносиньо, а задната е бяла.

Сертификат за произход

Сертификатът съдържа съответното тегло, чистота на златото, уникалния сериен номер и печата на контролния орган, който се вижда на гърба на 50-грамовото златно кюлче и е отпечатан и на задната страна на опаковката. По този начин опаковката служи и като подписан сертификат за автентичност.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна*.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.